اسطوره‌زدایی از قهرمانان ورزشی در شبکه‌های اجتماعی
Listen now
Description
آیا تاکنون فکر کرده‌اید که اگر در زمانه ناصر حجازی، علی پروین، حسن روشن و یا حتی در دوره کریم باقری، علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا، "توییتر"، "اینستاگرام" و "تلگرام" وجود داشت، اکنون ما چه تصویری از آنها در ذهن داشتیم؟ "ناظران" در برنامه این هفته خود در گفتگو با "مهدی رستم‌پور" روزنامه‌نگار و تحلیلگر ورزشی و صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه "کشتی"، به موضوع تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر تصویر ذهنی از قهرمانان ورزشی، در خاطرۀ جمعیِ ایرانیان می‌پردازد. اسطوره‌هایی چون "حجازی" و "تختی"، همچون دژهای رسوخ‌ناپذیری در خاطره جمعیِ ایرانیان هستند؛ اما آیا آنها هیچ وقت اشتباهی در زندگی ورزشی خود مرتکب نشده‌اند؟ آیا هیچ‌گاه گافی نداده‌اند؟ یا نبود شبکه‌های اجتماعی که کوچکترین رفتار و اشتباه ورزشکاران را با دقتی بی‌سابقه ثبت می‌کند، چنین تصویری در ذهن ما ساخته است. آیا "حجازی"، "پیوس" و "حسن روشن" بازیکنانی به مراتب بهتر از "بیرانوند" و "سردار آزمون" و" طارمی" بودند؟ یا اینکه این توییتر و اینستاگرام هستند که به شکل غلوشده، روی اشتباهات بازیکنان و قهرمانان ورزشی دوره حاضر زوم میکند و تصویری اسطوره‌زدایی شده از آنها به ما میدهد؟ مهدی رستم‌پور معتقد است، اسطوره‌زدایی از چهره‌های ورزشی، از نکات مثبت شبکه‌های اجتماعی است؛ شبکه‌هایی که مونولوگ یکطرفه‌ رسانه‌ها و قهرمانان را در سال‌های گذشته، به یک دیالوگ جمعی برای حمایت و همچنین انتقاد از قهرمانان ورزشی تبدیل کرده است. با این حال وی از توهین‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی به شدت انتقاد می‌کند. می‌توانید در فایل صوتی برنامه، به مشروح این مجله رادیویی گوش دهید.
More Episodes
«ناظران» در این برنامه خود به موضوع «ارز دیجیتالی» که فیسبوک در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ به تمام کاربران خود ارایه دهد می‌پردازد.
Published 10/25/19
"ناظران" در مجله رادیویی این هفته، به موضوع انتشار تصاویر ازدواج "فاطیما" دختر ۱۱ ساله با پسردایی ۲۲ ساله خود در "بهمئی" از شهرستان‌های استان "کهگیلویه و بویراحمد" در اینترنت می‌پردازد. "ناظران" تلاش کرده به انگیزه کاربران، روزنامه‌نگاران و حتی رسانه‌هایی که بدون محو کردن صورت این کودک خردسال،...
Published 09/06/19