فیلتر شبکههای اجتماعی به دستور دولت اشرف غنی: یک قدم به سوی دیکتاتوری؟
Description
ناظران، این هفته در گفتگو با "ذکی دریابی" سردبیر روزنامه "اطلاعات روز" به موضوع سانسور برخی از شبکههای اجتماعی و پیامرسان محبوب در افغانستان، به دستور دولت این کشور میپردازد. اقدامی که بسیاری از روزنامهنگاران و کنشگران افغانستان را بیش از گذشته نگران وضعیت آزادی بیان در این کشور کرده است.
روز پنجشنبه ١١ آبان/ ٢ نوامبر، به دستور دولت آقای اشرف غنی، "تلگرام" و "واتس اپ" فیلتر شدهاند. با اینکه برخی مقامهای وزارت ارتباطات این کشور، حل مشکلهای فنی این شبکههای پیامرسان را علت آن عنوان کرده است اما مقامات دیگر کشوری علت آن را همانطور که در نامه فرمان دیده میشود، مشکلات «امنیتی» عنوان کردهاند.
با این حال بسیاری از کارشناسهای مسائل افغانستان علت اصلی این محدودیت جدید را هراس سیاسی دولت اشرف غنی و تلاش برای کنترل رقبای حزبی دولت آقای غنی میدانند.
آقای "ذکی دریابی" میگوید: «هراس آقای غنی از انتقادهای گسترده به دولت و تولید محتوای انتقادی افراد تأثیرگذار و در شبکههای اجتماعی است». به گفته آقای دریابی دولت آقای غنی به سمت دیکتاتوری حرکت میکند. او این اقدام دولت آقای غنی و همچنین حمایت تلویحی از اقداماتی نظیر راهپیمایی اعتراضی به برنامه ستاره افغان در هرات را آخرین نمونه از تلاش دولت افغانستان به سمت دیکتاتوری میداند.
با این حال این روزنامهنگار ساکن افغانستان معتقد است در افغانستان امروز به علت واکنش گسترده اجتماعی و همچنین متحدان سیاسی-بینالمللی دولت آقا غنی این دستور و این سانسور ادامهدار نخواهد بود و دولت آقای غنی نهایتاً مجبور است در این زمینه عقبنشینی کند.
میتوانید در فایل صوتی برنامه، به مشروح این گزارش گوش دهید.
«ناظران» در این برنامه خود به موضوع «ارز دیجیتالی» که فیسبوک در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ به تمام کاربران خود ارایه دهد میپردازد.
Published 10/25/19
"ناظران" در مجله رادیویی این هفته، به موضوع انتشار تصاویر ازدواج "فاطیما" دختر ۱۱ ساله با پسردایی ۲۲ ساله خود در "بهمئی" از شهرستانهای استان "کهگیلویه و بویراحمد" در اینترنت میپردازد. "ناظران" تلاش کرده به انگیزه کاربران، روزنامهنگاران و حتی رسانههایی که بدون محو کردن صورت این کودک خردسال،...
Published 09/06/19