وقتی یک عکس ساده، سوءتفاهمی ملی میشود:«من فقط کار روزنامهنگاریم را انجام دادم»
Description
گاهی انتشار یک توییت، یک کامنت و یا یک عکس میتواند باعث سوء تفاهم زیادی شود. بیشک شما هم با این مسئله رو به رو شدهاید. عکسی منتشر کردهاید، کامنتی گذاشتهاید و بعد با واکنشهایی رو به رو شدهاید که اصلا تصور آنها را نمیکردهاید. دیگران تصویر و کامنت شما را از زاویهای دیدهاند و منظور شما را چنان دریافت کردهاند که حتی یک ثانیه هم انگار منتشر کردن آن، شما از آن زاویه به ماجرا نگاه نکرده بودهاید.
اگر نگاهی به شبکههای مجازی در ایران بیندازیم، در موارد بسیاری، با سوء تفاهمهای آنلاین رو به رو میشویم. بسیاری از روزنامهنگاران، سیاستمداران و افراد بنام، به خاطر انتشار عکس و یا کامنتی در شبکههای مجازی، به سببی که به هیچ عنوان منظور آنان نبوده است مورد حملۀ کاربران قرار میگیرند. .
به تازگی چنین پیشآمدی برای یک روزنامهنگار فرانسوی هم رخ داده که هم او را و هم رسانهای را که او برای آن کار میکند، بهت زده کرد.
ماجرا از آنجایی شروع میشود که متیو مُندولونی فرستاده ویژه رادیو «فرانس انفو» به جزیره طوفانزده «سن مرتن» در توییتر خود عکسی از یک سرباز ارتش منتشر کرد که دختربچهای حادثهدیده را در آغوش گرفته است .
چهل و هشت ساعت بعد که او دوباره توانست به اینترنت وصل شود با هزاران توییت رو به رو شد که به او حمله شده بود. بسیاری از کاربران اینترنت او را متهم کرده بودند که عکسی تبلیغاتی برای ارتش و دولت فرانسه منتشر کرده است. در حالی که بسیاری ساکنان طوفان زده سن مرتن دولت را متهم به کم کاری در کمک به آنها کرده بودند و مخالفان سیاسی دولت امانوئل مکرون نیز در همین راستا وی را مورد انتقاد قرار دادند، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این روزنامهنگار را متهم کردند که او عامل انتشار یک عکس ساختگی بوده است. بدین معنا که او از یک سرباز ارتش خواسته است تا با در آغوش گرفتن این کودک، او عکسی برای کاهش فشار بر ارتش و دولت فرانسه منتشر کند. آقای مندولونی سعی کرد در یک سری توییت این مسئله را توضیح دهد اما گویا کسی به توضیحات او در توییتر دیگر توجه نمیکرد.
یکی خطاب به او گفته بود که او در کار تبلیغات استعداد بیشتری دارد تا روزنامهنگاری و یا دیگری گفته بود «یک فتوشاپ عالیه» که واقعیت رو جور دیگری نشان میدهد و حتی فردی او را به تبلیغات سخیف از نوع تبلیغات استالینی متهم کرده بود.
کار آنقدر بالا گرفت که فرانسانفو در یک گفتگو با متیو مندولونی توضیحی درباره این عکس منتشر کرد تا شرایط گرفته شدن این عکس و منتشر شدن آن توضیح داده شو
«ناظران» در این برنامه خود به موضوع «ارز دیجیتالی» که فیسبوک در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ به تمام کاربران خود ارایه دهد میپردازد.
Published 10/25/19
"ناظران" در مجله رادیویی این هفته، به موضوع انتشار تصاویر ازدواج "فاطیما" دختر ۱۱ ساله با پسردایی ۲۲ ساله خود در "بهمئی" از شهرستانهای استان "کهگیلویه و بویراحمد" در اینترنت میپردازد. "ناظران" تلاش کرده به انگیزه کاربران، روزنامهنگاران و حتی رسانههایی که بدون محو کردن صورت این کودک خردسال،...
Published 09/06/19