Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more
Ingrid Leijten
Ons goed recht. Grondrechten hier en nu
De Nederlandse podcast over grondrechten. Door Ingrid Leijten. Samen met experts uit de wetenschap en praktijk ga ik op zoek naar de hedendaagse rol en betekenis van onze meest fundamentele rechten.
Listen now
Ratings & Reviews
4.8 stars from 12 ratings
Leerzaam en goed uitgelegd
Mooie podcast over grondrechten die zo abstract zijn, maar toch elke dag een rol spelen in het leven van iedereen. Mooie interviews met deskundige juristen. Hopelijk komen er nog vele afleveringen.
080212 via Apple Podcasts · Netherlands · 06/29/21
Interessant!
Interessante serie interviews. Ik weet zo’n beetje niets over recht. Maar ik vind mensenrechten / grondrechten super belangrijk. De gasten en interviewer gebruiken gelukkig redelijk weinig jargon, dus kan ik veel toch wel volgen. PS: Helemaal mooi zou zijn een “Intro/Lexicon” met bijv 20 basis...Read full review »
marcsteen via Apple Podcasts · Netherlands · 12/17/20
Recent Episodes
Adriaan Wierenga is noodrechtspecialist en houdt zich bezig met de juridische aspecten van openbare-ordehandhaving, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het zal niet verbazen dat hij een druk jaar achter de rug heeft, waarin de Coronacrisis zijn agenda bepaalde. In deze eerste aflevering van...
Published 06/24/21
Aan het einde van een veelbewogen 2020 een korte terugblik, enkele afsluitende woorden en heel veel dank aan alle gasten en luisteraars. Tot volgend jaar!
Published 12/18/20
Met Egbert Myjer, voormalig rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), praat ik over het belang van mensenrechten als afspraken die Staten met elkaar hebben gemaakt. We spreken over mensenrechten in het strafrecht, en natuurlijk over het Europees Verdrag voor de Rechten van...
Published 12/14/20
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »