Episodes
Blocaje terapeutice - Episodul 2 tratează blocajele pe care terapeuții le au în proces și explorează pe larg vulnerabilitatea din proces.
Published 03/26/24
Rușinea este o emoție învățată. Nu ne naștem cu ea. Și e important să înțelegem mecanismul din spate pentru a o putea contracara.
Published 03/12/24
Published 03/12/24
Pentru când și psihoterapeuții au blocaje în proces
Published 02/05/24
În orice relație fiecare simte ceva. Apropo de acea relație cât și apropo de celălalt. Uneori acele emoții sunt doar proiecții, alteori sunt conștientizate și sănătoase. Oricum ar fi, ele au un scop și o utilitate. Ascultă episodul să le descoperi mai bine :)
Published 01/15/24
Fericirea este, probabil, cea mai dorită emoție. Și ea, însă, vine la pachet cu nevoi. În episodul cu numărul 23 discutăm despre ce fericirea din cabinet, cu nevoile și implicațiile sale.
Published 12/18/23
În viață stresul e inevitabil. Suferința și ea. Totul ține, totuși, de resursele noastre, de modul în care privim lucrurile. Adică de reziliență.
Published 09/04/23
"Trauma is not what happens to you, it's what happens inside you as a result of what happened to you" - Gabor Mate. Cristina și Lucian povestesc azi despre un subiect greu. Trauma și nevoile sale.
Published 08/28/23
Din punct de vedere emoțional deciziile pot fi dificile, chiar dacă rațional știm ce e cel mai bine pentru noi. În acest episod Lucian și Cristina oferă tehnicile de urmat pentru a îmbina cele două dimensiuni (minte și suflet).
Published 08/21/23
Uneori e bine si sa te lasi purtat de spontaneitate. Hai sa asculti ce inseamna ea, din perspectiva psihologica.
Published 04/27/23
Furia - acea emoție-scut în spatele căreia va fi mereu altceva. Tu ce nevoie ai când ești furios?
Published 04/03/23
Anxietatea este una din principalele afecțiuni ale generației din zilele noastre. Și, deși foarte comună, nu este deloc de ignorat. Ascultă episodul 17 pentru a afla ce este, ce să faci cu ea și cum să dezvolți tehnici noi.
Published 03/20/23
Un episod în care Cristina și Lucian au mers pe nevoia de moment, și-au dat voie sa spună ce simt aici și acum și au arătat beneficiile deschiderii și comunicării.
Published 03/08/23
Suntem ființe sociale, făcuți să trăim în colectiv, să ne facem relații  și prieteni. Cum construim relațiile astea astfel încât să fie cu sens,  longevive și sănătoase, aflăm în episodul acesta.
Published 01/16/23
A doua parte a tulburărilor alimentare aduce în discuție tematica anorexiei, implicațiile acesteia. Și, așa cum v-am obișnuit, tehnicile cele mai potrivite de vindecare
Published 12/27/22
În prima parte a tulburărilor alimentare, Cristina și Lucian discută  despre cauzele bulimiei, simptomatologie și cele mai utile tehnici  pentru gesionare și vindecare.
Published 12/12/22
Partea a doua a fobiilor ne duce într-o lume mai detaliată a ce înseamnă o fobie, ce o generează, cum o putem depăși și în final și vindeca.
Published 11/28/22
În episodul acesta special, Cristina stă de vorbă cu unul din ascultătorii noștri despre procesul psihoterapeutic și motivele pentru care oamenii aleg să meargă (sau nu) la terapie.
Published 11/01/22
Una din uneltele foarte utile din arsenalul unui psihoterapeut și totodată una din cele mai neînțelese tehnici, percepută drept truc de magie. Elucidăm misterele, explicăm ce este hipnoza și povestim din experiențe personale în episodul cu numărul 11.
Published 06/22/22
În episodul 10 discutăm în profunzime despre depresie - cum o identificăm, cum ne afectează și ce putem face pentru a trece peste.
Published 06/15/22
Revenim după o pauză îndelungată cu o discuție despre stilurile de atașament.
Published 06/06/22
"E doar treaba ta să speli vasele" "Nu vreau să îți fac rău, tu mă forțezi să mă comport așa" "N-am spus niciodată așa ceva. Ești tu nebun/ă". Ghosting. Gaslighting. Abuz fizic. Injurii. Frică. Acuze nefondate și din senin. Manipulare și control. Gelozie în exces. Toate acestea sunt semnele unei relații abuzive care pot să lase răni adânci în sufletul cuiva. Nu există intenții bune în abuz. Nu există justificare.  În acest episod am abordat acest subiect sensibil pentru că oricine are...
Published 04/04/22
In episodul de astazi discutam despre stagnarea in procesul terapeutic. Adica despre acele momente cand nu progresam, nu avem rezultate. Si discutam si despre independenta. Despre incheierea procesului terapeutic si despre confirmarea faptului ca avem resursele necesare sa ne desprindem de psihoterapie.
Published 03/28/22
Fobiile se pot forma cand nu te astepti. Si iti pot afecta calitatea si buna functionare a vietii. In noul episod discutam despre intelegerea lor, tehnici de gestionare si de readaptare la viata normala
Published 03/14/22
În episodul acesta, Cristina Ursu și Lucian Negoiță ne povestesc de ce sunt românii reticenți să discute despre sănătate mintală și de a merge la psiholog.
Published 02/21/22