Episodes
Als sportcoach begeleidt hij zowel amateurs als professionele sporters. Als ondernemer runt hij een revalidatieweide voor kinderen met een beperking. Met het kinderboek ‘Toontje’ wil hij hen stimuleren om niet bij de pakken te blijven zitten. Samen met vrienden richtte hij ‘To Walk Again' op, de foundation die inzet op inclusiviteit en de kracht van technologie. Maar hoe moet het verder? Hoe voelt een lichaam dat al 22 jaar is verlamd en wat geeft hem energie?
Published 11/17/24
Published 11/17/24
Touché met zangeres en auteur Nikkie Van Lierop. In de jaren 90 was ze de Queen of the New Beat. Nu is ze één van de ervaringsdeskundigen in het tv programma ‘Menopauzia’. Want taboes zijn er om doorbroken te worden. Of het nu over de overgang, miskenning of misbruik gaat. Er is veel in haar leven dat niet volgens de verwachting is verlopen. Wat had ze anders gewild? Wie of wat heeft ze het meest gemist? En hoe compenseert ze dat?
Published 11/10/24
Als Showbizz PR Julie en Politiek PR Katrien probeert ze invloed te hebben op ongepaste daden en uitspraken van BV’s en politici. Maar ook achter de schermen liet ze zich opmerken als scenarioschrijver van ‘Loslopend wild’ en ‘Nonkels’. Nu heeft ze haar tweede kinderboek uit: ‘En ze leefden nog altijd’ waarin ze de klassieke sprookjesfiguren nieuw leven inblaast. Is ze zelf tussen de boeken opgegroeid? Hoe ervaart zij als jonge moeder de veranderende wereld? En hoe grappig zijn de Baetens echt?
Published 11/03/24
Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek ‘Het wordt beter’ want ‘beter bestaat’. Daar is ze zelf het levende bewijs van. Na acht romans koos ze ervoor om haar ervaringen met psychotherapie helemaal uit te schrijven. Het misbruik uit haar jeugd, de eetstoornissen en de verwarrende liefdesrelaties smeekten om een verklaring. En die vond ze bij wereldvermaarde specialisten. Hoe verwerk je trauma? En hoe kijkt ze nu naar zichzelf?
Published 10/20/24
Zijn 25 jaar schrijverschap viert Dimitri Verhulst met een carrièreswitch. Op Film Fest Gent gaat zijn debuutfilm ‘Waarom Wettelen?’ in première. Een absurdistisch drama over een vrouw die in Wettelen begraven wil worden. Draagt de schrijver hier zijn boeken ten grave? Vanwaar zijn existentiële twijfel? En wie loopt er straks achter zijn kist?
Published 10/13/24
Koen De Bouw is er zonet 60 geworden. Het verlies van zijn kinderlijke onschuld kon hij compenseren door van verbeelding zijn job te maken. Zijn nieuwste personage heet Tom in de film ‘Julie zwijgt’. Over een jonge tenisster wiens coach geschorst is wegens vermeend misbruik. Iets wat hem zelf overkwam in zijn jeugd. Hoe is het om als ‘mooie jongen’ getaxeerd te worden? En hoe kijkt hij naar zichzelf?
Published 10/06/24
Historicus, jurist en ererector Herman Van Goethem sloot zijn carrière af in de hoogste regionen van de Antwerpse universiteit. Hij gebruikte zijn macht er om dingen ten goede te veranderen. Maar wat gaat hij doen tijdens zijn pensioen? Blijft hij ons getroebleerd oorlogsverleden verder analyseren? Vanwaar zijn passie voor fotografie? En is liefde het ware medicijn om overeind te blijven in het leven?
Published 09/29/24
Het was de grote droom van Bart Van Loo om te worden zoals zijn leraar Frans. Maar dat draaide uit op een stevige burn-out. Een dieptepunt dat ervoor zorgde dat hij zijn passie voor de Franse cultuur op een andere manier zou bedrijven. Hij groeide uit tot de beste meesterverteller van ons land. Zijn naam valt niet meer los te koppelen van de 'Bourgondiërs' en met zijn nieuwste boek ‘Stoute schoenen’ maakt hij die geschiedenis nu ook tastbaar. Maar wie is hij… als hij zwijgt?
Published 09/22/24
Ze schreef ‘Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen’. En dat is niet gelogen want ze heeft armen en benen, al zijn ze een stuk korter dan normaal. Ze gaat dus door het leven met een beperking. Maar wat is een beperking? En in hoeverre houdt het haar tegen om gewoon een heel leuk leven te leiden, verliefd te worden en het onderste uit de kan te halen?
Published 09/08/24
Afgelopen zomer bracht Angelo Tijssens zijn tweede roman uit: ‘Het einde van de straat’. Net als zijn debuut ‘De randen’ een prachtig kunstwerk waarbij de woorden als michelinsterren wegsmelten op je tong. Die fijngevoeligheid is ook zichtbaar in de films ‘Girl’ en ‘Close’ van Lukas Dhont, waarvoor hij de scenario’s schreef. Waar komt die kwetsbaarheid vandaan? Is dat een sterkte of een zwakte? En hoe ‘kies je je familie’?
Published 09/01/24
Fotograaf Mous Lamrabat creëert zijn ideale wereld in ‘Mousganistan’. Een plek waar mensen elkaar vinden in de tegenstelling. Zelf geniet hij van de rijkdom van zijn dubbele nationaliteit. Als Belgische Marokkaan wil hij iets betekenen in deze maatschappij. Maar hoe moet het verder? Wat als het geloof ons in de weg zit? Hoe klinkt de soundtrack van zijn leven? En heeft het wegnemen van zijn foto’s in de Antwerpse Arenberg hem nog meer op de kaart gezet?
Published 06/30/24
Al dertig jaar draait Stef Kamil Carlens mee in de hoogste regionen van de muziekscene maar ook als beeldend kunstenaar geeft hij zijn ideeën vorm. Hoe is hij al die jaren omgegaan met de tijd? Hoe hebben vrienden mee zijn pad geplaveid? En wat als de dood genadeloos toeslaat bij de mensen die hij het liefste ziet?
Published 06/23/24
Tijdens de sportzomer vind je Linde Merckpoel zowel op de Olympische Spelen in Parijs als aan de finish van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. Met haar vrolijke vlogs zette ze de vrouwensport mee op de kaart. Maar hoe moet het verder? Wat raakt haar zo bij verhalen over verslaving, therapie en afscheid nemen? En welke toekomst wil ze voor haar twee dochters?
Published 06/16/24
Vijfendertig jaar geleden kwam Elma Dalhuijsen voor het eerst op de radio met ‘De gouden raad van Tante Kaat’. En nog altijd zijn haar ecologische tips nuttig in het huishouden. Hoe kwam ze als Nederlandse op de Belgische radio terecht? Wat heeft ze met Zuid-Afrika? En wat is haar gouden raad om fit en gezond te blijven?
Published 06/09/24
Het was Romy Geysen's grote kleine meisjesdroom om advocaat te worden. Nu ze haar eigen kantoor heeft, wil ze haar passie overdragen naar de jongere generatie. Want passie is nodig om de misstappen van de mens te willen begrijpen en te verdedigen. Maar hoe moet het verder? Hoe houden de stiletto’s haar staande in deze mannenwereld? Hoe zorgt ze voor een goeie work-life balance? En hoe word je een goed mens?
Published 06/02/24
Fotograaf Carmen De Vos kijkt met een vrouwelijke blik naar de wereld . Een wereld die best wat sensueler, stouter en minder mannelijk mag zijn. Zelf weet ze maar al te goed wat het betekent om in een keurslijf vast te zitten. Ze groeide op als getuige van Jehova en kent de gevaren van fanatisme. Maar hoe moet het verder? Hoe geef je als ouder vertrouwen aan je eigen kind? Hoe gaat ze om met verlies? En kan ze haar eigen dochter loslaten?
Published 05/26/24
Marc de Bel vierde zonet zijn zeventigste verjaardag. Bijzonder voor de jeugdschrijver die altijd heeft beweerd eeuwig elf te zijn gebleven. Met figuren als Blinker, de zusjes Kriegel en de Boeboeks bezorgde hij talloze kinderen eindeloos veel leesplezier. Want dàt staat bij hem voorop. Maar hoe moet het verder? Zou de alternatieve leraar die hij was -met aandacht voor creativiteit, ontdekking en ecologie- nu weer succes kunnen hebben? Opvoeden, hoe doe je dat? En wie is Mie?
Published 05/19/24
Mieke Van Hove is een van de personages uit de docureeks ‘Zij hen wij’ op VRT MAX. Als huishoudhulp zorgt ze ervoor dat haar klanten tijd hebben om hun dromen waar te maken. Als vakbondsafgevaardigde verdedigt ze de rechten van haar collega’s. Hoewel het een zware job is én onderbetaald, houdt ze van haar werk. Maar hoe moet het verder? Wat betekent ‘schoonheid’ voor haar? Hoe ervaart ze het moederschap? En kan je poetsen tot aan je pensioen?
Published 05/12/24
Welke tijdeloze platen mogen gespeeld worden tijdens jouw begrafenis? Joris Hessels vraagt het aan bekende Vlamingen. Ze kijken terug op het leven via hun muzikaal afscheid. Hoe zullen we ons hen herinneren? En wat vertellen de verrassende keuzes die zij maken voor hun eigen Last Goodbye? Je krijgt een unieke inkijk in de harten en drijfveren van Joris' gasten.
Published 05/06/24
Als chef-dirigent van het National Belgian Orchestra begeleidt Antony Hermus de 12 finalisten van de Kon. Elisabethwedstrijd. Ook acteur Stefaan Degand hielp hij om zijn droom -het dirigeren van de 4de symfonie van Brahms- te realiseren. Want dirigeren is meer dan de baton hanteren. Hoe til je mensen naar een hoger niveau? Is de klassieke muziek met uitsterven bedreigd? En wat maakt hem echt gelukkig?
Published 05/05/24
Karl Meesters is vader, lifecoach, concertorganisator en functioneel blind. In de VRT-documentaire ‘Niks te zien’ gaat hij op reis met muzikanten en laat hij hen voelen dat daar ook voor hem van alles te beleven valt. Hoe is het om je zicht langzaam te verliezen? Is de wereld die hij ooit zag nog op zijn netvlies gebrand? Hoe bouwt hij aan zijn carrière? En kan het noodlot hem nog treffen?
Published 04/28/24
Vijftig jaar geleden speelde Henk Hofstede voor het eerst met zijn band The Nits. En dat doet hij nog steeds. Ook al is hun werkplek in Amsterdam twee jaar geleden volledig afgebrand en heeft hij af te rekenen met een lastige spierziekte. Waar haalt hij zijn veerkracht vandaan? Hoe moeilijk is het om origineel te zijn in de muziekwereld en welke invloed hebben vrouwen op hem?
Published 04/21/24
Veronika Pot opent haar nieuwste solo-expo onder de titel 'Are you there?', naar de woorden van haar grootvader die tijdens WO II in het verzet zat. De expo is te zien in Heist- op-den-Berg, waar ze een deel van haar jeugd doorbracht. De plek ook waar haar familie zich noodgedwongen verenigde na de vroege dood van haar vader. Hoe heeft die turbulentie haar leven ontwricht? Hoe brengt de liefde evenwicht? En hoe goed moet je zijn om mee te draaien in de kunstwereld?
Published 04/14/24
Ine Beyen is wielercommentator en voorvechtster van de vrouwensport. Zelf fietste ze vier jaar lang op professioneel niveau, al was dat toen niet te vergelijken met de topprestaties van nu. Waarom hield ze ermee op? Hoe nefast kan sport zijn voor je gezondheid? En zullen sportvrouwen ooit zoveel verdienen als mannen?
Published 04/07/24