Episodes
הגישה המונטסורית מחלקת את שלבי ההתפתחות השונים של ילדים לארבעה מקטעים והמעברים ביניהם מוגדרים כ״לידה מחדש״. אנחנו כהורים לא תמיד שמים לב במירוץ החיים לשינוי הפאזה ולכל התהליכים שעוברים על הילדים והילדות שלנו, אבל השלב ההתפתחותי הראשון מסתיים סביב גיל שש, ואז מתחיל שלב חדש - שונה מהותית מקודמו.
Published 09/22/22
רגשות אשמה זו אחת הקלישאות הכי גדולות בעולם האימהות (וגם הכי כואבות ומטריפות)ולא, אי אפשר להימלט מהם או מהמשפט הזה - אבל יש הרבה מה לעשות איתם.
Published 03/22/22
הכל על מאחורי הקלעים של ילדים עצמאיים והורים מותשים
Published 12/30/21
השינוי שעובר על המוח שלנו מהרגע שנכנסנו להריון הוא אמיתי, ומורכב. אנחנו מדברות הרבה על מה קורה לגוף שלנו בזמן ההריון ואחריו, אבל גם המוח עובר טלטלה רצינית. ד״ר שירלי הרשקו היא מומחית ללקויות למידה והפרעות קשב, חוקרת ומרצה באוניברסיטה העברית, בעלת קליניקה פרטית ובנוסף, יש לה ספר, קהילה בפייסבוק, ופודקאסט, כולם בשם "אנשי הקשב". הזמנתי אותה לפודקאסט כדי לשוחח על העומס הבלתי נתפס, קשיי הקשב, חוסר השינה וכל מה שמתלווה לחווית האמהות האינטנסיבית וגורם לנו למוח שלנו להסתחרר, להתערבל ולהרגיש אחרת.
Published 11/16/21
אחת השאלות הנשאלות היא ׳מאיזה גיל אפשר להתחיל ליישם מונטסורי׳? התשובה היא - כבר מהבטן!
Published 10/11/21
רגע לפני עליית העונה החדשה לאוויר, אנחנו מגיחות בפרק מיוחד לכבוד יום המשפחה ובו דיון טעון ומלא מחשבות על חלוקת התפקידים וניהול שתי קריירות במקביל לגידול ילדים קטנים.
Published 02/14/18
בכל לידה נולדת אמא וכל לידה היא סיפור ייחודי, ממש כטביעת אצבע. אין אף לידה הדומה לאחרת, כל לידה היא עולם. זוהי חוויה עוצמתית, החקוקה אצל כל אמא עמוק בגופה ומשפיעה רבות על מהלך חייה. כל לידה היא סיפור, שיש לספר אותו. השבוע בפודקסט אירחנו את איש הרדיו, גידי שפרוט העובד בימים אלו על מיזם חדש ומסקרן בשם Stori, במסגרתו הוא מראיין עשרות נשים המספרות את סיפורי הלידה שלהן, עבור פודקאסט בשם Baby Stori. יחד עם נועה זיפמן, מטפלת NLP, שוחחנו על משמעות סיפורי הלידה ועל החשיבות שיש בלספר אותם, כל אישה...
Published 09/16/17
הפעם אנחנו מארחות את חמוטל ברקן-בארי, היזמית והבעלים של רשת חנויות הצעצועים תומי ואניקה, לשיחת עומק על חינוך ומגדר דרך צעצועים. עולם המשחקים לילדים הוא עולם רחב, מלא תוכן וצבע ולצידו פועל מערך שלם של חנויות ושל רשתות שיווק אשר אנחנו כהורים לא תמיד שמים לב לצורות ולדרכים השונות בהן מציגים לנו את הצעצועים. מדובר בעולם אשר מלא בהתוויות חברתיות אשר לעיתים גורמות לנו לבחור צעצוע כזה או אחר רק בגלל הצבע שלו או בגלל האזור בו הוא מוצג בחנות מבלי לשים לב לניואנסים הדקים ולמסרים אותם אנחנו מעבירים...
Published 09/09/17
אורח מיוחד הגיע למטבח של טל, פרופ׳ דני נמט, רופא ילדים מומחה ומנהל מרכז ספורט ובריאות לילדים ולנוער במרכז הרפואי מאיר. שוחחנו על הדבר הכי חשוב לנו בעולם - הילדים שלנו. איך לשמור על תזונה בריאה בבית, על מה כדאי לנו להקפיד (ועל מה לא), מה ההבדל בין הילדים שאנחנו היינו לבין הילדים שלנו (יש הבדל אחד משמעותי שמעורר המון מחשבה), למה כדאי גם לנו לעשות ספורט, איך מלמדים אכלנים בררנים לאכול פירות וירקות ומה זה מיץ עננים? כל זאת ועוד הרבה, בפרק שלפניכן.
Published 08/30/17
החלטנו להקדיש את הפרק לנושא שאולי נראה טריוויאלי ומתבקש אבל אם תשימו יד על הלב ותשאלו את עצמכן בכנות מתי הפעם האחרונה ששוחחתן עם הילדים שלכן, ייתכן והתשובה תפתיע גם אתכן. שיחות הן כלי הורי עוצמתי, המאפשר ליצור ערוץ תקשורת פתוח ביננו ובין הילדים והחופש הגדול הוא זמן מצויין לפתח את המיומנות הזאת.
Published 08/23/17
לאחר שבפרק הקודם שוחחנו על שגרת חופש ומהי הדרך הכי טובה לקיים אותה והיינו סופר אופטימיות לגבי זה (!) אנחנו עוברות לשני מכשולים שטורדים את מנוחתנו בימים קשים אלו: הידבקות למסכים ובלאגן בבית. לפעמים נדמה שהבלאגן בבית כשהם בחופש פשוט מכפיל את עצמו מדי שעה וכל מה שאנחנו רוצות זה לתקוע אותם מול איזה מסך ולשתות את הקפה שלנו בנחת לחמש דקות בלי קריאות ׳אמאאאאאאא בואי תראי משהו... אמממאאא אני רוצה מים… אמאאאאאאאאאאא׳. אז מה עושים? איך מתמודדים? הגננת ומנחת קבוצות ההורים יעל שלו באה לעזרת חברות, קחו...
Published 08/16/17
הנה הוא הגיע, החודש החם והקשוח מכולם - אוגוסט הגדול. מכיוון שכל כך חם, הילדים בחופש ואין זמן לנשום הזמנו למטבח של טל את יעל שלו, גננת ומנחת קבוצות הורים, כדי להקליט כמה פרקים קצרצרים, קלילים ויעילים שיהפכו את החודש הזה לתקופה הרבה יותר כיפית ואופטימית.
Published 08/09/17
השבוע בפודקאסט אירחנו את התסריטאית והיוצרת נטלי מרכוס (׳היהודים באים׳, ׳צפוף׳) לשיחה מעוררת מחשבה על תוכן וילדים.
Published 07/26/17
שמחות לארח שוב את אבישג קופלמן בחר, האמא הכי יצירתית שאנחנו מכירות, לשיחה מלאת השראה על איך מגדלים חוקרים צעירים. איך מעניקים לילדים שלנו כלים חשובים שישמשו אותם לאורך כל ימי חייהם? איך אפשר לעשות הום-סקולינג בשעות המשותפות יחד אחרי המסגרות?
Published 07/19/17
פרופורציות. לפעמים אנחנו צריכות לעשות רגע זום אאוט ולהסתכל מחדש בעיניים נקיות על החיים שלנו. העומס, המטלות הסיזיפיות וכל מה שכרוך בלגדל ילדים מותיר אותנו פעמים רבות עייפות ומותשות. ואז, כמו מתוך מטה מקל קסמים על הכתף שלנו, בזיק קטן של פרופורציות נוחת עלינו מאיזה פוסט בפייסבוק שגללנו בלי משים, ידיעה בחדשות שנשאבה לתוך אוזנינו, סיפור שלחשה לנו חברה יקרה - ומעורר בנו את ההבנה שבעצם הכל הכל ממש בסדר. תודה לאל! הסיפור של הגר חדד מעורר בנו השראה רבה ומכניס אותנו לפרופורציות.
Published 07/13/17