Description
La proposta catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia és un toc d’atenció a la contaminació de l’aire que respirem, sobre tot a les ciutats, i que causa milers de morts evitables. Ho ha evidenciat el confinament per la pandèmia: si canviem els hàbits, tenim ciutats més saludables i sostenibles. Com vivirem junts? és el tema de la Biennal, que es va haver d’ajornar l’any passat, a causa de la Covid. La comissària de l’exposició catalana, l’arquitecta Olga Subirós, va un pas més enllà i convida a reflexionar sobre Com sobreviurem junts? En parlem amb ella i amb Pablo Martínez, cofundador de l’estudi d’arquitectura i urbanisme 300.000Km/s, que ha participat en el projecte, creant noves cartografies del territori, a partir de l’estudi de macrodades sobre la contaminació i el seu impacte sobre la salut.
I amb el Jordi Corominas, repassem personatges històrics anònims i amb nom, tot just el dia que La 2 de TVE estrena la sèrie "Históricos anónimos", de la qual el nostre col·laborador és presentador i coguionista.
A la segona hora del programa, el Pep Gorgori ens recomana una lectura per a l'estiu: "Música i inspiració. Converses amb Brahms, Strauss, Puccini, Humperdinck, Brunch i Grieg", d'Arthur M. Abell, amb introduccions de Josep Maria Gregori i Oriol Pérez Triviño. La Margaret Rius ens porta al...
Published 07/03/21