Episodes
אנחנו מארחים באולפן את ד'ר מיה גרשטיין, רופאת ילדים בחצי משרה, ומנהלת את המרכז החדשנות של מחוז דן-פתח תקוה בכללית. דיברנו עם מיה על המעבר מרפואה קלינית לניהול וחדשנות, שלושה תחומים שקשה מאוד לחבר אותם.. איך מניעים פרוייקט נסיוני באמירה שהוא יכול להיכשל בסביבה של רפואה- שבה אסור להיכשל? איך מדברים את שפת החדשנות והקליניקה במקביל?
Published 10/20/24
הפרק הזה מוקדש לשיחה נעימה עם פרופ' אריה אורנשטיין בביתו, המרדן הנצחי שבעצמו היה מנהל מחלקה או שתיים ויו'ר ההסתדרות הרפואית, על בחירות קריירה ובחירות אישיות וכמה עצות לדור הצעיר.
Published 10/13/24
Published 10/13/24
היום באולפן אנחנו מארחים את פרופ' יונתן הלוי, שעסק בתפקידים רבים בניהול וברפואה בישראל. הבולטים והמפורסמים הם: ניהול שערי צדק, יו'ר ועדת סל התרופות, העלאת המודעות לתרומת איברים בישראל. פרופ' הלוי בא לדבר איתנו על תפניות מפתיעות בקריירה שלו ומה השיקולים המנחים של רופא שהוא גם מנהל, או רופא שהוא גם מנהל..
Published 09/30/24
דיברנו עם קרני על הילדות בירושלים החילונית למהדרין, הדרך ב8200 (החלקים הפחות זוהרים ביחידה) ואיך החיים בתור 'סוכנת מוסד' שמשלבת הייטק והתמחות. קרני היא סטארטאפיסטית ומתמחה בתחילת הדרך בכירורגיה כללית עם רקע נרחב במחקר ואקדמיה. איך הדברים האלה מתחברים? בואו לשמוע
Published 07/09/24
בפרק הזה אנחנו מראיינים את ראובן ברק, מורד נצחי שגם למד רפואה והתגלגל לכירורגיה כללית. נשמע על המעבר החד שלו מחדר הניתוח לרפואה סינית, מה הקולגות שלו חשבו, והאם הוא מרוצה מהחיים שלו כיום
Published 07/01/24
הפרק אנחנו מארחים את מאיה לוונטר-רוברטס רופאה באחת החברות המפורסמות בעולם. נשמע על המסע שלה מבית ספר לרפואה (בלי מבחנים) דרך התמחות ברפואת ילדים, עלייה לארץ והתמחות נוספת בבריאות הציבור. STAY TUNED!
Published 06/09/24
בפרק הזה אנחנו נוסעים אחורה בזמן 12 שנה. הזמנו לאולפן את המפקד של ליהי מהצבא, שהיה מפקד המרפאה בזמן שהייתה פראמדיקית. אודי פיינברג, רופא צבאי בעברו ומתמחה בפנימית לתקופה קצרה מאוד, בחר שלא לעסוק ברפואה קלינית ופנה לתחום חברות הפארמה. כיום הוא עובד כסניור מדיקל דירקטור בתחום הקרדיווסקולרי והרנאלי בחברת נובונורדיסק, שם הוא משמש בתפקיד חשוב בפיתוח ושיווק תרופות מצילות חיים.
Published 05/25/24
בפרק הזה אנו מראיינים את פרופ' אמריטוס שמעון גליק, רופא מזה כבר כמעט 70 שנה (משנת 1955) שמספר מעט מהקריירה הארוכה שלו ורשמיו לאורך השנים. פרופ' גליק הספיק להיות מנהל מחלקה בחו'ל, מנהל מחלקה בארץ, דיקאן הפקולטה למדעי הבריאות, יו'ר ועדת קבלה לבית הספר לרפואה בבן גוריון ועוד תפקידים רבים ומרתקים. ברמה האישית- פרופ' גליק הוא אחת הדמויות הזכורות לנו משבועות של חינוך רפואי וקורס הקיץ של בית הספר לרפואה והיה תענוג לראיין אותו לפודקאסט.
Published 04/27/24
פרופ' יובל שחר הוא אחד האנשים הורסטילים שתפגשו. בפרק הקרוב ננוע יחד איתו מההבטחה משנת החיים לסבו ללמוד רפואה ועד לקריירה ענפה במחקר, בינה מלאכותית ועוד.האם הוא סיים את לימודי הרפואה מתוך סיבה רציונאלית למרות שלא רצה את החלוק הלבן באמת ומה עושים עם הרגשה קטנה שמנקרת, שאולי אני לא במקום הנכון..
Published 04/15/24
רבקה כרמי- שמחזיקה באוסף של כובעים וגם בגיל 75 לא נחה- רופאה בעלת 2 התמחויות, חוקרת, מקדמת בריאות בקרב החברה הבדואית וגם האישה הראשונה במגוון תפקידים ניהוליים בהם דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות ונשיאת אוניבריסטת בן גוריון בנגב הצטרפה אלינו לשיחה מעניינת על מסלול הקריירה והחיים שלה
Published 03/17/24
 ד"ר אורי שורצמן למד רפואה בירושלים ובתל-אביב והתמחה בפסיכיאטריה במרכז לבריאות הנפש "שלוותה". עבד במשך שנים בבתי-החולים המיסיונריים החבויים ביערות הגשם של גאנה ובמושבת מצורעים בברזיל. בשהותו האחרונה בגאנה, בבית-החולים "סנט ג'ון של האלוהים" הקים גם קליניקה ניידת פסיכיאטרית-נוירולוגית. אורי שוורצמן הגיע לאולפן שלנו לדבר על מסע קריירה, עבודה בתרבויות שונות ולא מוכרות לגמרי, ספרים שיותר מועילים לפסיכיאטר מאשר הדי אס אמ, ואיך ניצל את הקורס בכימיה כדי לסנתז אל אס די.
Published 02/17/24
ב-5 באוקטובר 1973, ערב יום כיפור, אמור היה פרופ’ אבי עורי, מילואימניק צעיר בן 25, לסיים את שירותו כרופא בקו המעוזים בסיני ולשוב הביתה. הרופא הצעיר שרק התחתן לפני חצי שנה, לחם בקרבות עזים במשך כמה ימים ונלקח בשבי המצרי. לאחר שחזר מהשבי, עבר שיקום והתחיל לעסוק ברפואת שיקום בעצמו. עם השנים הפך לאחד מעמודי התווך של המקצוע בישראל. אבי ממשיך לנגן ולסוע בקטנוע עד עצם היום הזה, ופגשנו אותו לשיחה ארוכה על הסיפור הייחודי שלו והדמיון המצמרר לתקופתנו של אחרי ה7.10
Published 02/03/24
מאינטל, ג'ונסון אנד ג'ונסון וקוקה קולה למחלקת נשים במרכז הרפואי מעייני הישועה. ד"ר מארין ויזל היא רופאה שעשתה את הכיוון ההפוך ובחרה ברפואה כקריירה שנייה למרות שכבר מגיל 5 ידעה שתהיה רופאה- מה הנחה אותה בבחירה הזאת והאם  ממרומי גילה+ 8-9 תורנויות בחודש היא "מתגעגעת" לנוחות ולתפקידי הניהול הבכירים? זאת ועוד בפרק הקרוב של "יש רופא בקהל".
Published 01/09/24
היום נראיין את אחת מהדמויות האמיצות בפודקאסט שלנו, רופאה שעזבה את עולם הרפואה עוד לפני שהייתה לה אלטרנטיבה ברורה אחרת מתוך אמונה ש"רק כשמפנים מוקום מכל מה שלא טוב, מתפנה חלל לדברים טובים להיכנס". ד"ר נועה דיין שוורץ שמנהלת היום את העסק  המשגשג  'נושקה', עסק של ממתקים ומאפים בעבודת יד בכפר תבור, היא המרואיינת שלנו לפרק הקרוב של 'יש רופא בקהל'.
Published 12/17/23
היום נראיין דמות מרתקת ובלתי שיגרתית. ד"ר חן קוגל, רופא צבאי ,סגן אלוף בדרגתו וכיום מומחה באנטומיה פתולוגית ומנהל המכון הלאומי לרפואה משפטית. ד"ר קוגל שאוחז גם בתואר "בעל אות הלוחם בשחיתות", שאינו חושש ללכת בעקבות האמת שלו, להאבק בממונים עליו וגופים ציבורים ולשלם מחירים-הוא המרואיין הראשון שלנו. זהו הראיון הראשון העוסק בחוויות האישיות שלו לאורך כל הקריירה, מהילדות בחולון ועד למכון לרפואה משפטית. ועל אף, שראיונות לא זרים לד"ר קוגל, זאת אולי הפעם הראשונה שאנו ואתם המאזינים נחשף לרחשי ליבו...
Published 11/29/23
רופאות ורופאים, את המרואיין הבא שלנו אולי תחששו לפגוש בסטינג ה"טבעי" שלו ולכן הבאנו אותו לאולפן להיכרות קצת אחרת. ד"ר עו"ד שי פורינג (לאו דווקא בסדר הזה), בעל משרד עורכי דין בבאר שבע ו(כמעט) בוגר התמחות בכירורגית לב חזה. מה הביא אותו לעזוב תחום כה הרואי ומבוקש ו"לעבור לצד השני ואולי אף "לחשוף את מערכת הבריאות במערומיה"- תגלו ונגלה גם אנחנו במהלך הפרק הקרוב.
Published 11/28/23
בפרק הקרוב יתארח דוקטור לרפואת שיניים שבפנית פרסה חדה החליט לעבור לתחום בו המטופלים כן יכולים לממש את זכות הדיבור וכיום הוא  פסיכותרפיסט המטפל בגישות שונות, לרבות טיפול דינמי, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ו- EMDR במגוון מסגרות (כולל בהתנדבות). מה היה חסר לו בתור רופא והאם הוא מאמין שניתן לעסוק ברפואה כ-side job? -נגלה בקרוב.
Published 11/28/23
ד"ר גל סופר הוא חבר סגל בכיר במחלקה לאומנויות, בוגר המחלקת למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון. הוא חוקר ספרי כישוף מימי הביניים ועד ימנו ועל הדרך מחלטר כרופא באמבולנסים הלבנים במד"א. מה הביא אותו לעסוק בתחום כה ייחודי שלא לאמר איזוטרי והאם הוא מתגעגע לרפואה? ומה הוא חושב על השילוב של המקצוע עם האקדמיה? -זאת ועוד בפרק הבא מבית היוצר של "יש רופא בקהל".
Published 11/28/23