Episodes
I det sidste program af al den sundhed, sætter vi fokus på tilstanden i det danske sundhedssystem. Hvor fungere det, hvor kan det optimeres, og hvordan kunne man evt. implementere biohacking, sådan at der kunne arbejdes sammen om et sundhedssystem, hvor man tænkte mere i en forebyggende tilgang, frem for bekæmpelse. Dagens gæster er Martin Kremmer, Troels Krarup Hansen og Rasmus Just.
Published 06/22/20
I ugens udgave af Al den sundhed kigger vi tilbage på tidligere programmer. Vi skal snakke om vaner, kostens betydning, om vi kan spise os raske - og så skal vi vende kosttilskud.
Published 06/15/20
I ugens udgave Al den sundhed kigger vi tilbage på tidligere programmer. Vi skal snakke om vaner, kostens betydning, om vi kan spise os raske - og så skal vi vende kosttilskud.
Published 06/15/20
I dette afsnit kigger vi tilbage og genhører blandt andet dengang Chris MacDonald var i studiet og fortælle om, hvilke fem punkter han mener, er de vigtigste for et godt og sundt liv. Og så vender vi blandt andet også tilbage til tidligere programmer, hvor emner som biohacking og faste blev drøftet.
Published 06/08/20
I denne udgave af Al Den Sundhed, trækker vært Nickolai Damgaard vejret ekstra dybt og prøver at blive klogere på, hvad meditation er. Undersøgelser viser, at hvis vi mediterer 12 minutter fast hver dag, så bliver vi både mindre stresset og gladere. Vi taler med ekspert i meditation Henning Daverne og psykolog og healer Bjarne Kragh om kunsten at meditere. Senere i programmet gør Britt Ziwes, som er yogalærer, os klogere på yoga, som i løbet af de sidste par år har været stødt stigende i...
Published 06/01/20
I dette afsnit af Al Den Sundhed taler vi først med Susanne Rames, som er tandlæge. For vidste du, at vores mundhygiejne og tænderne kan afsløre en masse om vores generelle helbred? Det kan du høre meget mere om i dette afsnit. I anden del taler vi med læge Claus Hancke og professor i ernæring Lars Ove Dragsted om kosttilskud og berettigelsen af de ekstra vitaminer og mineraler. For giver det egentlig mening at tage kosttilskud?
Published 05/25/20
I dette afsnit af Al Den Sundhed taler vi om kolesterol. For hvad er kolesterol egentligt, er det så farligt som nogle går og tror, og hvordan får vi det mest optimale kolesterol-tal? I anden del af programmet får vi besøg af Mads Bo, som er ekspert i juice og smoothies. Vi taler med ham om effekten af at drikke juices og får opskriften på hans absolutte yndlings juice. Medvirkende: Professor og praktiserende læge Bo Christensen. Biohacker og Ph.d. i molekylær biologi Rasmus Just. Ekspert i...
Published 05/18/20
Kan vi spise os glade? Hvis ja, hvilke fødevarer er så bedst og hvad betyder den fysiske kontakt mellem os mennesker, som kan være en udfordring i disse CORONA tider – det snakker vi med kostvejleder Lene Hansson om. CORONA krisen har også betydet store omvæltninger for os mennesker. Hvordan tackler vi det bedst og hvordan vænner vi os til en mere normal hverdag igen, det gør psykolog Kasper Høgh os klogere på.
Published 05/11/20
Én ting rigtig mange mennesker har til fælles, er blandt andet det at være forældre til nogen. At have bragt et barn til verden. Og uanset hvor rosenrødt og dejligt det lyder, så betyder det for rigtig mange en stor livsstilsændring og brat opvågning. For hvor blev tiden lige af til at løbe en time om dagen, gå ud og drikke vin hver weekend eller bare se en serie på sofaen om aftenen? I dette afsnit tør vi tale åbent om, at det kan være svært at gennemgå så store omvæltninger i livet og...
Published 03/16/20
Published 03/16/20
Fordøjelsessystemet er en meget kompleks og lang proces. Fra du tager første bid af et stykke mad, til restproduktet igen forlader kroppen ved endetarmen. Faktisk er vores fordøjelsessystem og tarmbakterier alfa omega for vores helbred. Vi taler med overlæge i mave-tarm sygdomme Christian Lodberg Hvas og adjunk i klinisk ernæring Henrik Munch Roager om fordøjelsens betydning for resten af kroppen. Vi taler også om fæcestransplantation, som måske kan ende med at revolutionere den medicinske...
Published 03/09/20
Der er mange måder at spise på. Nogle er mest til hurtig og nem mad, nogle foretrækker middelhavskost mens andre lever bedst på en plantebaseret kost. Sidstnævnte bliver mere og mere populær og antallet af mennesker, som udelukkende spiser plantebaseret er stødt stigende. I dette afsnit af Al Den Sundhed fortæller Stig Ladefoged, som kalder sig selv den plantebaserede sygeplejerske, om hvad en plantebaseret kost egentlig er og hvilke ”mirakler” han har oplevet efter at være begyndt på den...
Published 03/02/20
Corona-virus har fyldt rigtig meget i både medierne og i samtalerne rundt om frokostbordene de sidste mange uger. Mange er døde og endnu flere smittede. Men er corona-virus så farlig, som vi måske går og tror? Og hvorfor opstår en ny virus lige pludselig? Det bliver vi klogere på i selskab med Søren Riis Paludan, som er professor i biomedicin ved Aarhus Universitet. I anden del af programmet handler det om danske mænds sædkvalitet, hvorfor 1 ud af 4 har så dårlig sæd, at de har svært ved at...
Published 02/24/20
Rigtig mange unge piger og damer tager hver dag en lille pille. P-pillen. Men bliver den taget som var det en vitaminpille, er det blevet for let at bruge den som ”lappeløsning” på ellers meget naturlige gener ifm menstruation og pubertet, og kommer vi til at se p-pillen til mænd de kommende år? Vi snakker med praktiserende læge, Lise Høyer, og naturpath Caroline Fibæk. Senere i programmet vender vi hormonsygdommene PCOS og PMS.
Published 02/17/20
Chris Macdonald kender rigtig mange fra tvprogrammer, hvor han hjælper danskere med at føre end sundere livsstil. Manden med mange evner er netop udkommet med hans nye bog "Ikke til forhandling - livets ligning" som han fortæller om i dette afsnit.
Published 02/10/20
I Tyskland har de fleste læger udover den almindelige lægeuddannelse og en heilpraktikeruddannelse oveni. Det vil sige, at naturmedicin og et holistisk syn er lige så normalt som amen i kirken. Men hvorfor er det så normalt i Tyskland, når vi i Danmark anser heilpraktikere for at være alternative behandlere? Det snakker vi med dansk praktiserende læge, Morten Haaning Chales og heilpraktiker Anna Iben Hollensberg om. I anden del af programmet fortæller Anette Straadt om sin nye bog "Slut med...
Published 02/03/20
I dette afsnit af Al Den Sundhed får vi besøg af Kathrine Juul Hachenberger som er crossfit træner og tidligere deltager ved EM. Kathrine gør os klogere på, hvad crossfit egentlig er, hvorfor vores fordom er, at crossfittere kun er store, stærke vikinger. I anden del af programmet fortæller Morten Elsøe, hvad han mener med "Slut med forbudt" og hvordan vi, i hans optik, opretholder en sund vægt og lever sundt.
Published 01/27/20
Hvis vi fortæller dig, at en time til halvanden er rigeligt om ugen? Så vil du nok ikke tro på os. Men ifølge De Uimodståelige, så er det altså rigeligt træning på en uge. Hvad de helt præcist mener med det og hvad der ligger i de halvanden time, kan du høre i dette afsnit af Al Den Sundhed. Vi har også Arne Astrup med, som fortæller om kosttypen Ny Nordisk. Medvirkende: Anna Bogdanova, Louise Berner og Arne Astrup.
Published 01/20/20
Kunne du forestille dig, at du skulle holde fingrene fra brød, pasta og mange mejeriprodukter? Det er måske lidt svært, men det er netop det, som KETO går ud på. KETO er en kosttype og måde at spise på, som er utrolig fedtrig. I dette afsnit fortæller Nicolai Varney om hans vej ind i KETO, hvad det gør for ham og hvordan vi andre (måske) kommer igang med at prøver kræfter med den kosttype. I anden del af programmet gør Henrik Gehlert os klogere på løb. Hvordan løber vi korrekt, hvad løb...
Published 01/13/20
Nyt år, nye vaner. Men hvordan lykkedes vi med at lave det perfekte nytårsforsæt og rent faktisk holde det, og skal vi absolut lave en livsstilsændring? Vi tager snakken om vaner og det gode forsæt med psykolog Kasper Høgh og foredragsholder Jacob Søndergaard. I anden del af programmet snakker vi om tranSPORT med Jacob. For skal vi udnytte vores transport fra A til B noget bedre og spare pengene fra vores fitnessmedlemskab?
Published 01/06/20
I Danmark betegnes over 51 % af danskerne som overvægtige. Det har store omkostninger for både os som individer, men ikke mindst er det også dyrt for samfundet. Men hvad skal der til for at komme overvægten til livs og kan vi knække den dårlige fedmekurve i Danmark? Det diskuterer vi med fedmeforsker Jens Lund og formand for fedmeforeningen Per Nielsen.
Published 12/23/19
Forekomsten af psykiske lidelser hos danskere er høj. Men især depression, angst og stress fylder meget for mange danskere. Faktisk udgør psykiske lidelser 25 % af den samlede sygdomsbyrde i Danmark, hvor kræft står for 17 %. Men hvorfor er psykiske lidelser et så stort problem, og hvad kan knække den opadgående kurve? Det taler vi med ledende psykolog på Skejby Sygehus Christian Møller Pedersen og angstramte Anne Sørensen om.
Published 12/16/19
Kosten er alfa omega - det kan de fleste nikke anerkendende til. Men vidste du, at mange sygdomme har udspring i vores fordøjelsessystem? Og at kosten i mange tilfælde vil kunne kurere sygdomme og skavanker? Det snakker vi med kostekspert og forfatter Umahro Cadogan om, og stiller ham det helt centrale spørgsmål: Kan vi spise os raske? Medvirkende: Umahro Cadogan, kostekspert, forfatter og foredragsholder.
Published 12/10/19
”Du skal sove imellem 7-9 timer hver nat.” Sådan lyder rådet fra Sundhedsstyrelsen og Vidensraad. Alligevel har så mange svært ved at opnå tilstrækkelig med søvn. Men hvorfor er søvn så vigtig, hvorfor skal den være god og kan den hjælpe med at kurere forskellige sygdomme? Det snakker vi blandt andet om i dette afsnit af Al Den Sundhed. I anden del zoomer vi ind på faste-begrebet. For kan det virkelig passe, at det kan være sundt at nægte kroppen kost i 16 timer ad gangen og endda opnå...
Published 12/09/19
Biohacking er et begreb, de fleste vil løfte øjenbrynene over. Men faktisk er det noget, som vi alle bevidst eller ubevidst gør - prøver at optimere vores egen sundhed. Men flere og flere danskere kaster sig over den mere ekstreme måde at biohacke på. Tracke sin søvn og puls, tage daglige prøver af blodsukkeret og måske endda sende afføringsprøver til gennemsyn i USA. Men udfordrer det det danske sundhedssystem? Og er det blevet så ekstremt, at flere tracker sig selv syge?
Published 12/02/19