Episodes
Tør du sitte stille i båten når fondet synker og aksjene stuper? Tør du investere når alt går ned? Finn Øystein Bergh, forfatter av «Aksjeskolen» og sjefstrateg i Pareto Asset Management, er med i dagens episode og sammen med Hallgeir Kvadsheim snakker de om timing av markedet og motsyklisk investering. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør Gard Steiro. Nye episoder hver dag i Podme-appen, og hver onsdag i alle podkast-apper.
Published 05/25/22
Børsene stuper mens rentene og prisene stiger. Hvordan skal dette ende og hvordan kan du sikre deg? Hallgeir Kvadsheim har noen forslag. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør Gard Steiro. Nye episoder hver dag i Podme-appen, og hver onsdag i alle podkast-apper.
Published 05/18/22
Published 05/18/22
Boligprisen ligger flat, rentene stiger og alt blir dyrere. Lønner det seg å leie fremfor å eie bolig? Hallgeir Kvadsheim har sjekket og regnet på tallene. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør Gard Steiro. Nye episoder hver dag i Podme-appen, og hver onsdag i alle podkast-apper.
Published 05/11/22
Hvor mye penger er det vanlig å gi konfirmanten i konfirmasjonsgave, og hva bør den nyrike ungdommen bruke pengene på? Russebuss, bunad, moped eller aksjer? Hallgeir Kvadsheim har gode forslag. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør Gard Steiro. Nye episoder hver dag i Podme-appen, og hver onsdag i alle podkast-apper.
Published 05/04/22
Vil du ha penger igjen på skatten gjelder det å få med alle fradragene. Hallgeir Kvadsheim tar for seg Aksjer, Barnefradrag, Campingvogn, Doktorgrad og hele alfabetet gjennom. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen.
Published 04/27/22
Mona har en mor i slutten av 50-årene som har godt med sparepenger, men som synes det er skummelt å investere pengene i noe. Mone lurer på hva man kan anbefale moren og andre i den alderen å bruke sparepengene på?
Published 04/22/22
Siden 2007 har Hallgeir Kvadsheim og gjengen Luksusfellen spart flere hundre deltakere i programmet millioner i renter og omkostninger. Sammen med medprogramleder Lene Drange, forteller de hva de selv har lært av programmet, og hva Pengerådets lyttere kan lære av det. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Askild Matre Aasarød.
Published 04/20/22
I år har Stortinget innført pensjon fra første lønnskrone for alle arbeidstakere med innskuddspensjon. Hva betyr dette for deg som arbeidstaker? Og hvordan vil det påvirke din pensjon? Hallgeir Kvadsheim svarer og deler sin kunnskap. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Magne Antonsen og Elin Bjørn.
Published 04/13/22
Nå har rundt 5 millioner nordmenn fått skattemeldingen for 2021. Men det er ikke alltid det som står i skattemeldingen er riktig og du kan ha krav på fradrag du ikke visste om. I dagens episode forklarer Hallgeir de viktigste fradragene som kan gi deg et litt hyggeligere skatteoppgjør. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Guro M. Halvorsen.
Published 04/06/22
Magnus har et enkeltmannsforetak og skal nå spare til pensjon. Hvordan løser han det på best mulig måte? Innskuddspensjon for selvstendig næringsdrivende? Eller sette av mer lønn i et globalt indeksfond? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 04/01/22
Habil lurer på om det er et absolutt tak på sparing i BSU. La oss si at man starter å spare i BSU sent. Er det da mulig å spare 100.000 i året opp til maksgrensen på 300.000 kroner? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/31/22
Sentralbanken har satt opp styringsrenta igjen. Og flere renteøkninger blir det fremover. Er det nå man bør binde renta? Hallgeir Kvadsheim forklarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/30/22
Edvard jobber som elektriker, men skal nå ta deltidsstudier på. Han lurer på om det – selv om han jobber fullt – vil være lurt å ta opp studielån og spare pengene? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med vikar Astrid Dalen. Produsent Elin Bjørn
Published 03/29/22
Liv og mannen er gjeldfrie og har 800.000 på en konto i Bank Norwegian. Nå lurer de på om det er trygt å flytte pengene til en annen bank som kan tilby bedre rente? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med vikar Astrid Dalen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/28/22
Pål skal flytte inn hos kjæresten. Nå er det kjæresten som eier boligen, og Pål lurer på hvordan de skal fordele utgiftene mellom seg frem til de kjøper en felles bolig? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med vikar Astrid Dalen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/25/22
Anne har snart betalt ned boliglånet, og vurderer å kjøpe større bolig innen få år. Nå lurer hun på om det er lurt å betale ned studielån og fellesgjeld – og hva skal hun egentlig gjøre med pengene hun nå har til overs hver måned? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med vikar Astrid Dalen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/24/22
Det er tid for å levere skattemeldingen. Er du usikker? Har skatten din blitt påvirket av corona? Hallgeir Kvadsheim gir deg sine ti viktigste skatteråd og sin hurtigsjekk som kan hjelpe deg på veien. Med vikar Astrid Dalen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/23/22
Ida har et spørsmål knyttet til boligsalg. I tillegg til nye og strengere regler for salg av bolig, har det dukket opp flere aktører som hjelper deg å selge på egenhånd. Så, hva lønner seg egentlig? Å selge selv og sparer en del, eller bruke en eiendomsmegler? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/22/22
Bjørn har et spørsmål knyttet til alle typer forsikringer. Han lurer på om det alltid er billigst å gå for kollektive forsikringer via fagforeninger, eller lønner det seg å skaffe forsikringer direkte via forsikringsselskapet? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/21/22
Ingvild begynte å spare i SVP Aksje for flere år siden. Nå ser hun at fondet flere ganger har fått treere i Dine Penger. Hun lurer derfor på om jeg skal beholde disse? Eller flytte de over til en annen spareform?
Published 03/18/22
Martin har fast jobb og tjener litt over gjennomsnittet. Han kjøpte sin første bolig i fjor, med kausjonist. Han leier ut tre soverom og sitter igjen med en del hver måned. Martin lurer dermed på hva han kan gjøre med overskuddet?
Published 03/17/22
Fremover må vi være forberedt på å betale mer for mat, strøm, drivstoff, oppussing og boliglån som følge av situasjonen i verden. Hvorfor blir alt dyrere nå, og hva kan du gjøre for å forberede deg på potensielle økninger? Hallgeir Kvadsheim gir deg både svar og råd rundt dette. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Elin Bjørn.
Published 03/16/22
Jørgen sparer i BSU. Han lurer på om han kan sette inn maksbeløp i starten av året og ta ut noe i slutten av året, uten at han mister fordelene med opptjente renter? Eller forutsetter renteopptjeningen at han må beholde pengene på konto? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Guro Halvorsen og Elin Bjørn.
Published 03/15/22
Silje har cirka 1,4 millioner på bankkonto og 400 000 på BSU. Samboeren hennes tar over et gårdsbruk og det ikke er aktuelt for Silje å kjøpe seg inn. Hun lurer derfor på om hun kan bruke sine BSU-penger til å investere i en utleiebolig? Altså en bolig hun ikke skal bo i selv? Hallgeir Kvadsheim svarer. Med Andreas W. Fredriksen. Produsent Guro Halvorsen og Elin Bjørn.
Published 03/14/22