Episodes
יונתן סימלגור הוא במאי ומפיק זוכה פרסים. בוגר בית הספר לקולנוע של אוני' ת"א. דאן 1 בג'ודו תחת גבי ליאופולד ואלכס רוזן. קרדיט לעומרי שטיינברג שעזר עם התחקיר לפרק
Published 07/23/23
ענבל בולי צרפתי כהן משתפת במסע ההישרדות האישי שלה לאחר פגיעה מינית, פיזית ונפשית שנמשכה כמעט שני עשוריםבולי, מדריכת נשים, כיום עובדת על כתיבת אוטוביוגרפיה ודרכי ההתמודדות אל מול הפגיעה מנקודת המבט של הנפגע. הרצון העז למרות ההתעללות לנהל אורך חיים עם חיוך. להעניק כלים למטפלים וקורבנות. 
Published 12/29/22
פרופ' יניב אסףבן 50, חוקר ומלמד מדעי המוח באוניברסיטת תל אביב.מתאמן 8 שנים בג'יו ג'יטסו ברזילאי בהדרכת רוני סייפן. חגורה סגולה.
Published 12/05/22
לקוח מתוך תיאור הפרק בפודקדאסט "מיינדסט" בהנחיית שלומי חסטר:השבוע היה לי הכבוד לארח את ערן ברט - מורה לאומנויות לחימה, תנועה ותודעה. בפרק דיברנו על: הקשר בין תרגול אומנויות לחימה להגשמה עצמית, תחושת סיפוק, מסוגלות, וניהול פחדים. מסעו של ערן כאמן לחימה: כיצד התחיל, כיצד הלחימה שינתה את חייו, כיצד הגיע ללמד אומנויות לחימה, אילו רוטינות והרגלים אומנויות הלחימה הנחילו בו. תובונותיו של ערן כמתרגל, מורה ומאמן עם מגוון של חניכים (מילדים עד לוחמי עילית): האם יש דמיון בין סמוראי ללוחם עילית? כיצד...
Published 09/29/22
חיים גוזלי, הידוע גם בכינוי באטמן הישראלי, הוא אמן אומנויות לחימה משולבות ישראלי שהתחרה בגזרת ה-וולטרוויט. הוא ידוע בעיקר בזכות השתתפותו בארגון בלטור. גוזלי הוא גם חגורה שחורה ג'יו ג'יטסו ברזילאית מדרגה 5 תחת רנזו גרייסי, והוא הישראלי הראשון שמתחרה באליפות הלחימה באגרופים חשופים.
Published 08/11/22
אריק קפלן הוא חבר בהנהלת מכון וינגייט, התאחדות ספורט לבית הספר, מרכז עצמה, וגם משמש בהתנדבות כיו"ר ארגון ההורים בירושלים. לשעבר עובד במשרדי החינוך וראש הממשלה ובעל תואר שני במינהל ציבורי מהאוניברסיטה העברית + תעודת הוראה.
Published 07/28/22
היה לי הכבוד לארח בפודקאסט את סנסיי איתן בן מאיר, מורה ומתרגל אייקידו, בעל דרגת דאן 7 באייקידו מארגון האייקיקאיי.איתן התחיל להתאמן באייקידו בשנת 1975 בקליפורניה והתאמן 7 שנים עד לחזרתו לארץ ב-1982. באותה השנה הוא פתח את דוג'ו האייקידו הראשון בישראל. רבים מתלמידיו הפכו מורים לאייקידו גם כן.
Published 06/09/22
נתן לוי מגלם אבולוציה והתפתחות של אמן לחימה, מהקאטות של הקארטה, אל הזירה בלאס ואגאס וניו יורק. מה המכשולים והאתגרים במסע הזה, אילו סוגים של לוחמים נמצאים שם בקצה?שיחה עם לוחם ה-UFC הישראלי.
Published 05/26/22
איה ברט היא מטפלת בתנועה, מורה למחול, עוסקת בחיבורים שבין הוראה טיפול ויצירה. מנהלת התכנית "איתן ברוח" תכנית העוסקת בתכנים של שילוב והכלה בבתי ספר באמצעות אומנויות לחימה. מנהלת בית הספר למחול "גוף , מרחב, יצירה".ליצירת קשר עם איה:מס' טלפון:052-580-3037אימייל:[email protected]
Published 05/05/22
רון רותם הוא דאן 5 בקרב מגע, חגורה שחורה בג'יו-ג'יטסו יפני ומתאמן באגרוף – 27 שנים על המזרון. היה ראש מדור קרב מגע בצה"ל והמדריך הראשי להגנה עצמית בשב"ס.קבוצת הפייסבוק של רון העוסקת בקרב מגע ובהיסטוריה של השיטה:https://www.facebook.com/groups/247840508706836/?ref=share פוסט של רון על קרב מגע בשב"ס:https://www.facebook.com/237076423436537/posts/543162989494544/
Published 04/21/22
עמיר סולד הוא דוקטור לרפואה המתמחה בכירורגיה לפרוסקופית, ולשעבר מנהל יחידת הכירורגיה האנדוסקופית בביה"ח איכילוב. הוא מרצה בכיר באונ' ת"א ופרסם עשרות מאמרים בספרות הרפואית. הוא מקים, מייעץ, ומעורב ניהולית במספר חברות בתחום ה-medtech (מד-טק), ומייסד-שותף, יו"ר ומנהל רפואי של "אסיא מדיקל". עמיר מתרגל כ-35 שנים אומנויות לחימה פנימיות, ומשמש כמדריך בכיר ב"מרכז הישראלי לטאי צ'י".
Published 04/07/22
בפרק זה היה לי את הכבוד לארח את פרופ' מאיר פוגטש: כלכלן חדשנות, בין השאר ראש התוכנית לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת חיפה. פרופ' פוגטש מתעקש שאינו מומחה לשום דבר, בוודאי לא לתחומי הלחימה שבהם הוא פעיל שנים רבות. אם לוחצים אותו לקיר, הוא מגדיר עצמו כמתאגרף קלאסי סקרן (דהיינו ידיים, לפעמים גם עם רגליים ולא רק ידיים), ובמיוחד כמי שמוצא שלווה, שמחה והזדמנויות למחקר עצמי בזירה עצמה. מעיד על עצמו כמי שחווה אומנויות לחימה שונות עם השנים, עם חיבה לאומנויות לחימה רכות והאופן שבו הן מתכתבות עם תחומי...
Published 03/31/22
בפרק זה אירחנו בשלישית את אמיר ניסן. אמיר מלמד צ'י קונג במשך 18 שנים ומשמש נציגו הראשי של מאסטר צ'אן צ'ינג צ'ונג בישראל.בתחילת שנות התשעים התמחה שנתיים בהונג-קונג בלימודי צ'י קונג אי צ'ואן אצל מאסטר שן. מאז, הוא ממשיך להשתלם באופן קבוע בהונג קונג ומשמש נציגו הרשמי של מאסטר שן בישראל.בנוסף, אמיר הוא מטפל ותיק ברפואה סינית וחבר בעמותה לרפואה סינית.
Published 03/24/22
השבוע היה לי את הכבוד לארח את אמיר בוארון. אמיר הוא בעל חגורה שחורה דאן 1, המייצג הרשמי של Soul Fighters בישראל בוגר מכון וינגייט. חבר ועד מנהל ויו”ר הוועדה המקצועית באיגוד הג'יוג'יטסו בישראל. זכה בתואר מאמן השנה לשנת 2018 מטעם משרד החינוך והספורט.
Published 03/17/22
השבוע ראיינתי את מעין רוגל, סופרת ותסריטאית ובמקביל גם אמנית לחימה. מעין התחילה להתאמן בגיל חמש וחצי ועדיין ממשיכה. דאן 4 - דרגת מאסטר בטאקווןדו, דאן 1 בסון-קוון מו, קיופ 7 בקוק סול וון, מתאמנת כיום בשוטוקאן קראטה. בעבר חברת נבחרת ישראל בטאקוונדו קרבי, חברת נבחרת ישראל בטאקוונדו טכני (הייתה מדורגת מקום 13 בעולם), שופטת, חברת התאחדות, בוחנת חגורות שחורות ומאמנת. כיום רק מתאמנת. לינק לאתר של מעין:http://www.mayanrogel.com/
Published 03/10/22
אלי פופלינגר הוא חגורה שחורה דאן 2 בג'יוג'יסטו ברזילי, חגורה שחורה דאן 3 בג'יוג'יטסו יפני, ראש מועדון פרו פייטר בגבעתיים, לשעבר מנכ"ל התאחדות הג'יוג'יטסו הישראלית.דיברנו על המסע של אלי מילד צעיר ובעייתי לאדם בוגר ועל כל הכלים שעולם הלחימה סיפק לו בתהליך ההתבגרות הזה. על המתח שטמון באימון הילדים שלך, על המתח בין אימון להישגים לעומת אימון כדרך חיים ועוד הרבה נושאים אחרים.
Published 03/03/22
גיא רנן מתאמן באומנויות לחימה יפניות בארץ וביפן מעל 30 שנה. אחראי על תחום לחימה בנשק באקדמית אקבן של יוסי שריף. מתמחה בתרבות סמוראית ותרגם מיפנית קלאסית את ספר חמש הטבעות של מיאמוטו מוסאשי. מנחה סדנאות לניהול עימותים ותפקוד במצבי לחץ, ומתכנן ומדריך טיולי בוטיק ביפן.
Published 02/24/22
למשפחת לאופולד זורם ג'ודו בעורקים. אי שם באמצע שנות השלושים של המאה הקודמת, החל ד"ר פאול לאופולד לעסוק בג'ודו בפרנקפורט. עם עליית הנאצים לשלטון, הוא ברח עם משפחתו לאורוגוואי. שם, יחד עם בנו ורנר (בן 95, עדיין על המזרון) הוא הקים את איגוד הג'ודו באורוגוואי. להקים איגוד ג'ודו אחד לא הספיק לו, אז כשעלה לארץ בשנת 1964 הוא גם הקים את איגוד הג'ודו בישראל. מאז, הצמיחה המשפחה ג'ודוקאים ללא הרף - דני לאופולד, בנו של ורנר, הוא דאן 7 והיה המאמן של יעל ארד. גבי אחיו, האורח שלנו השבוע, גם הוא דאן 7, מאמן...
Published 02/17/22
רוני קלוגר הוא, לפי הגדרתו, תלמיד ומורה נצחי של אומנויות לחימה. רוני דאן 9 בקראטה-דו וקובודו, בעל תואר שלישי במנהל חינוכי, ראש בית הספר הבינלאומי לאמנויות לחימה קראטה דו אינטרנשיונל (אותו ייסד ב 1972), לשעבר רכז אמנויות לחימה של בית הספר למאמנים ומדריכים בוינגייט, והנציג הישראלי הרשמי של ה - "דאי ניפון בוטוקוקאי".
Published 01/27/22
עידן התחיל את דרכו בלימוד קארטה מסורתי, התחרה והגיע להישגים בתחום. שירת בצבא כמדריך לחימה בשייטת 13, לאחר שירותו הצבאי נחשף לאומנות הקפוארה והקדיש את חייו ללימוד האומנות התנועתית המיוחדת הזו, פיתוח מתודות הדרכה ואימון יחודיות והעמקה בתחום אימון וחינוך ילדים.
Published 01/20/22
שני הרשקו היה אלוף ישראל בג'ודו בכל שכבות הגיל, השתתף בתחרויות בינלאומיות רבות, והיה קפטן נבחרת ישראל במהלך ההכנות למשחקים האולימפיים בברצלונה ובאטלנטה בשנות התשעים.פרש מג'ודו תחרותי בשנת 95' והקים יחד עם משה פונטי את עמותת "מיטב" לקידום תרבות הג'ודו בישראל, שלימים תהפוך ל"מרכז מיטב לקידום תרבות הספורט בישראל".מאז שנת 2010 הוא מאמן את נבחרת הנשים של ישראל בג'ודו. לאורך התקופה הזאת הוא גם היה המאמן האישי של אריק זאבי מ – 2011 ועד פרישתו של זאבי בשלהי 2012, ושל ירדן ג'רבי – איתה זכה לראשונה...
Published 01/13/22
גלעד שר הוא משפטן וחוקר בתחומי הביטחון הלאומי ויישוב סכסוכים. אל"מ במילואים, פיקד על חטיבת השריון 8 ושירת כסגן מפקד אוגדה 560, חבר המועצה לשלום ולביטחון, כיהן כמנהל לשכת ראש הממשלה של אהוד ברק, היה חבר משלחת ישראל למו"מ על הסכמי אוסלו וראש צוות המו"מ עם הפלסטינים בשנים 1999-2001. בנוסף, עד לאחרונה גלעד שימש כחוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ועמד בראש המרכז למשא-ומתן יישומי במכון, אותו הוא ייסד. גלעד חיבר וערך מספר ספרים בנושאים הללו, ביניהם "מרחק נגיעה" (2001, הוצאת ידיעות ספרים) שתורגם...
Published 01/06/22
רוני סייפן מתאמן מנעוריו באומנויות לחימה שונות. במהלך שירותו הצבאי עבר רוני חוויות שהותירו אותו בפוסט טראומה לאחר השחרור. כשגילה את הג'יו ג'יטסו הברזילאי בגיל 28 נמשך אליו כעש ללהבה, והיום הוא יושב איתנו לשיחה על המסע שלו כאמן לחימה, וכיצד הג'יו ג'יטיסו עזר לו לחזור בהדרגתיות לחיים נורמטיביים.
Published 12/30/21
אז לכבוד חגיגות שנות השלושים שלנו, הדר גינדי, מפיק התכנית, ישב בשנית לשיחה עם ערן ברט. הם דיברו על החוויה של ערן כמנחה התכנית, על דברים שלמד לאורך הדרך, על המחשבות שלו לגבי המהות של תרגול ולימוד של אומנויות לחימה, ועל ההבדל בין מדריך, למאמן, למורה.
Published 12/23/21