Episodes
- Rideskolene har ikke vært flinke nok til å regne på hva det faktisk koster å produsere en ridetime og vi er ikke alltid flinke nok til å fortelle kundene hva vi de faktisk får for pengene. For hesten de rir én gang i uken, skal følges opp de seks andre dagene og den skal ha det bra, sier Hanne Dahl Lien, som utdanner fremtidens ridelærere ved Norsk hestesenter på Starum. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 05/29/23
Published 05/29/23
- Vi må behandle hestene våre med respekt, omsorg og rettferdighet. Og skal vi bli gode på dette må vi ikke bare kunne lese signalene hesten gir, vi må også bli gode på å svare hesten på et språk den forstår. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 05/22/23
Her er en smakebit fra ortopediske fagdager - rygg, rehabilitering og ganganalyse, som ble avholdt på NMBU for tre dager siden. Temaene var blant annet ryggoperasjoner, rytter i balanse, AI brukt i halthetsvurderinger og hvordan man lager gode rehabiliteringsplaner etter sykdom eller skade. Foreleserne var Maria Terese Engell, Anna Bergh, Filipe Serra Bragança og Tjin Spoormakers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 05/15/23
Det er tid for å slappe av og nyte de enkle gledene i livet. Få ting fremkaller mer harmoni og glede enn når man føler vinden i håret, solen på huden og hestens lette steg under seg i en skog der naturen våkner til liv etter en lang vinter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 05/08/23
- Good ridning means that you stop disturbing the horse. And that is one thing I find it important to tell everybody; get out of the way, cause you are the problem, says Arne Koets, who during his five years as a rider and curator at the Fürstliche Hofreitschule in Bückeburg truly started to master the art of riding and the High School movements. He is a very versatile trainer and a full-time professional instructor in HEMA (Historical European Martial Art). Photo: Matilde Brandt. Hosted...
Published 05/01/23
– Å ri godt innebærer at du slutter å sitte i veien for hesten, for det er du som er problemet, sier Arne Koets, som er en svært allsidig trener som blant annet jobber som profesjonell instruktør i HEMA (Historical European Martial Art). Foto: Matilde Brandt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 05/01/23
- Det er sant som det sies, at 99% av alle feil ligger hos rytteren. Dermed er alle former for quick fix, der hesten gjennom smerte eller ubehag skal «lære» å innfri nye krav eller forventninger, i beste fall uetiske. Har vi skapt problemet, er det vårt ansvar å løse det, ikke hestens. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/24/23
Det er inspirerende å alltid strekke seg etter å bli en bedre versjon av seg selv. Og dermed også bli et bedre menneske for hesten sin! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/17/23
- Rather than focussing on the footfall of your horse, feel the rhythm in the movement of his spine. It is like the rhythm of a song, and you can move with it, says Jeff Sanders. Photo: Amanda Melchior. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/10/23
- Fremfor å holde orden på hvor hesten din setter beina, forsøk å følge rytmen til bevegelsen i ryggraden. Det er som en melodi. En sang du kan synge med på, sier Jeff Sanders. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/09/23
- We have a running joke in the US about how California and Texas got into a fight about horsemanship and Texas won, says trainer Jeff Sanders. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/03/23
- Mye har gått tap. Ikke bare i måten vi rir på, men måten vi tenker om ridning. Partnerskapet med hesten ofres ofte for å komme raskt til ønskede resultater, og tiden hesten trenger til å forstå og omsette det den har lært til bevegelse forseres, sier den amerikanske trenerne Jeff Sanders. Foto: Amanda Melchior. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 04/03/23
- Det er ikke noe problem for meg å hoppe av en hest som er redd hvis jeg tror den føler seg tryggere meg meg på bakken. Det gjør jeg gjerne, men jeg unngår at hesten ser på det som skremte den med begge øynene, for da kan fluktresponsen lett trigges på nytt og da er du like langt, sier master trainer Mette Moe Mannseth. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 03/27/23
- Jeg er alltid nøye med å lære hestene mine ting de må tenke over og bruker alltid positiv forsterkning når jeg gjør det. Dette sikrer at jeg alltid har noe jeg kan rose dem for senere og hester som får ros, blir stolte, sier master trainer Mette Moe Mannseth. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 03/20/23
Hvis en hest kommer inn i ditt personlige rom og ber om å hvile der under din beskyttelse, så bør svaret være ja. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 03/13/23
Hvem skal vi klage på hvis hestesporten forsvinner? De som påpekte feilene eller de som gjorde dem? Og hva tenker vi egentlig om at oppvarmingen på store, internasjonale stevner fortsatt avslører en form for riding som ikke er forenelig med Code of Conduct? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 03/06/23
- Jeg husker navnet til så godt som alle hester jeg har tidd, og når jeg i dag markerer 300.000 nedlastinger, spoler jeg tiden tilbake til mitt første moment of zen på hesteryggen. Den første gangen jeg red en hest alene. På ordentlig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 02/27/23
De 65 hestene på gården til Emelie Cajsdotter har bare én ting felles: De skulle egentlig vært slaktet. Og målet til Emelie er å gi dem et liv som er så tett på livet de er skapt for som mulig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 02/20/23
- Er det uetisk å sale opp en hest? Sko den? Ri den? Ja, vil noen mene. Andre vil mene nei. Men hva mener du? Og hvordan forsikrer du deg om at det ikke blir for langt mellom liv og lære? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 02/13/23
- Hestene minner oss hvem vi egentlig er og at vi er ok. Jeg tror aldri jeg hadde kjent min egen styrke hvis det ikke var for hestene, sier den danske treneren Katrine Buur. Foto: Kathrin Nilsson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 02/06/23
Så utrolig mye hestene kan lære oss om balansen mellom å lede og å veilede, mellom å være og å gjøre og mellom å gire oss opp og gire oss ned. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 01/30/23
-Det er verdifullt å være sammen med hesten og at det å være sammen er nok. Det åpner også for at man kan utforske ting sammen med letthet. Og når hesten selv velger oss, møtes vi på et dypere nivå, sier den danske treneren Katrine Buur i denne episoden, hvor vi også snakker om frihet som ideal og hva frihet egentlig er. Foto: Tales by Sipo Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 01/23/23
- Fornuftig bruk av tiden mellom gode samtaler om hest, er ofte å reflektere over samtalene i etterkant, og holde dem opp mot sine egne erfaringer og perspektiver. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 01/16/23
- Allerede som tenåring kan det bli vanskelig å holde fast i den intuitive kontakten med hesten, men vi ikke kan møte hesten som noe annet enn oss selv. Vi kan ikke kopiere andre. Vi må lære å stå i vårt eget lys, sier den danske treneren Katrine Buur. Foto: Tales by Sipo Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Published 01/09/23