Episodes
- Hvis du er så god til å ri at du kan ri med glidetøyler, trenger du dem ikke. Og hvis du bruker dem fordi du trenger dem, risikerer du i verste fall å ødelegge hesten, sier veterinær, berider og forfatter Gerd Heuschmann, som snakker varmt om å skolere hester i den klassiske tradisjonen. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 12/06/21
Published 12/06/21
Det har tidvis stormet rundt veterinær og forfatter Gerd Heuschmann, slik det gjerne gjør når noen utfordrer systemer der det er store økonomiske interesser. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 11/29/21
Jeg skal ikke legge skjul på at ambisjonen min lenge har vært å lage Hestefilmen eller Heste-tv-serien med stor H før jeg sier meg ferdig med film- og tv-bransjen... Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 11/22/21
- Folk forventer veldig mye av hestene sine. Legg lista lavere. Ingenting av det hesten din gjør er en selvfølge og det er viktig at vi viser hesten at vi verdsetter at den strekker seg så langt for oss, sier Matilde Brandt, en av våre største hestebloggere. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 11/15/21
- Selv om det krøller seg i meg når jeg ser det, kommer vi ikke unna at rent filmatisk tilfører måten de svarte rytterne rir på en ufølsomhet som kler et menneske som har mistet sin sjel... Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 11/08/21
- Jeg går ikke på kompromiss på dyrenes bekostning under opptak. Punktum. Dyret har bare ett sikkerhetsnett på filmsettet og det er meg, sier dyretrener Sofie Polmar. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 11/01/21
150 hester mistet livet under innspillingen av «Ben-Hur» i 1925, men det var de to hestene som mistet livet under innspillingen av «Jesse James» 14 år senere som ble dråpen som fikk begeret til å renne over og for alvor satte dyrenes velferd på agendaen i filmbransjen. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 10/25/21
Det er ikke alltid så lett å sjonglere jobb, podkast, hest, hund og familie. Men hva er vel bedre enn å velge hesten når sola skinner og skogen ligger og venter? Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 10/18/21
I kjølvannet av koronaen har vi vært nødt til å lære oss å kommunisere digitalt på en helt annen måte enn før. Og når det gjelder hesteverdenen har den bratte læringskurven ført til noe som likner en revolusjon, der hardnakkede analoge trenere ble tvunget til å bli digitale. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 10/11/21
- Vi kan ikke late som vi er noe vi ikke er ovenfor hesten. Den responderer på den du er, på innsiden. Men ofte er vi ikke i kontakt med hva som skjer inni oss selv, og det tror jeg er med på å skape mange av utfordringene vi opplever i samspill med hesten, sier Trine Bøhnsdalen, som jobber med relasjonen mellom hest og menneske. Foto: Eva Learn. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 10/04/21
Det finnes utallige myter, sagn og legender som med all mulig tydelighet hvordan hesten har preget og gjort inntrykk på menneskene gjennom årtusener. Og så vel de største hærførerne som de mektigste gudene hadde alle en hest under seg. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 09/27/21
- Hester er svært lydhøre fra naturens side. De responderer godt på små signaler og er veldig følsomme. Så jeg belønner enhver tanke fra hestens side som likner det jeg hadde i tankene, sier Sofie Polmar, som driver med triksetrening. Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 09/20/21
Hest er best er et ordtak som er tett knyttet til småjenter som rir. Men hva vet vel ei jente på 8-10 år, som hva livet vil by på senere? Dermed blir Hest er best mest av alt et uttrykk for en fase som mange forventer at skal gå over. Men hva om jenta har rett? Get bonus content on Patreon See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 09/13/21
Møte Vivienne, den unge sveitsiske jenta som har tatt over ansvaret for Drømmedals-hestene. Vil du følge Vivienne videre, finner du link på www.hestenesklan.no. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 09/06/21
Ikke godt å si ha hesten selv tok med seg videre av de erfaringene han høstet denne kvelden, men jeg vet veldig godt hva jeg selv tok med meg. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/30/21
Hvor magisk er dressuren vi får se når hver nasjonene sender sine beste ekvipasjer til OL i Tokyo for å hente hjem heder og ære? Og er det vi får se kunst? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/23/21
- Hvis en hest ikke får til en øvelse, skaper det fort stress. Og fremfor å prøve igjen og igjen, kan man velge å avvente. En dag, to dager, eller lenger. Man må gi hesten den tiden den trenger, sier Veterinær Per Martens. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/16/21
Den olympiske ed inneholder ord som sportsånd, ære og heder. Men hvor mye er disse ordene verdt for våre firbente deltakere? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/09/21
- Min holdning i livet har alltid vært å være ydmyk og å lytte til naturen, sier Tina Buddeberg i dette intervjuet, som ble spilt inn i Drømmedalen i august 2020. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/02/21
Å bruke tid på å føle skyld eller anger over feil du har gjort overfor hesten er en meningsløs øvelse som ingen har noe glede av. Tvert imot. Bruk heller energien på å se fremover, gjøre endringer og prøve igjen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 06/21/21
Jeg hadde ikke ridd mer enn noen få år før jeg hadde lært det jeg trodde var det essensielle jeg trengte å vite om hestens syn, men det viktigste var det ingen som fortalte meg før jeg hadde ridd i rundt 20 år... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 06/14/21
Moderlig energi er kraftfull, men for en voksen hest er denne formen for energi ofte begrensende. Den er ikke egnet til å sette hesten fri, verken mentalt eller fysisk. Den er ikke egnet til å åpne for at hesten får mulighet til å nå sitt fulle potensial og den er ikke egnet til å fremme mot, styrke og selvstendighet See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 06/07/21
Hvis hesten din trekker seg unna - er det en ubehagelig avvisning eller en verdifull tilbakemelding? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 05/31/21
Er hesteholdet en sunn symbiose som begge parter nyter godt av, eller ter vi oss som parasitter som suger ut det vi vil ha når vi vil ha det? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 05/24/21