Episodes
Årets første program i december gæstes af kokken, Kamilla Seidler, der fortæller om sine rejser til Bolivia, hvor hun udforskede det latinamerikanske køkken på restauranten Gustu. Kamilla indvier ligeledes vært, Mikkel Nielsen, i hvordan hun prøver at ændre en brysk og hård branche indefra til en bedre køkkenverden. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 12/02/22
Published 12/02/22
Brie eller camembert - hvad der lugter endnu bedre er ugens Madøre, hvor der er besøg af Arla Unikas gastronomisk ansvarlige og oste-afficionado, Søren Flaunø. Sammen med vært Mikkel Nielsen nørder Søren osten helt ned til osteløben og op til, hvordan dansk ost blev lig med fantastisk ost. Madøre er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 11/25/22
En højtid nærmere sig, og den er nok ikke en de fleste danskere kender til, der er nemlig tale om Thanksgiving. Til at gøre lytterne klogere på den amerikanske højtid har vært, Mikkel Nielsen, inviteret amerikaner og pie chick, Erin Chapman, på genbesøg i studiet. Erin fortæller om hvordan hun holder højtiden i hævd på dansk jord og hvordan de danske ovne ikke altid er kalkun-kompatible. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 11/18/22
Ugens Madøre har pakket tasken og er taget en tur over Øresund til solskinsøen. I godt selskab med kok, iværksætter og stifter af kokkekonkurrencen, Sol over Gudhjem, Mikkel Marschall, bliver vært Mikkel Nielsen taget med gennem Bornholms udsøgte råvarer og den årlige kokkekonkurrence. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 11/11/22
Ugens Madøre dedikerer sig selv til de gyldne dråber: øllet! Ført an af forfatter og foredragsholder, Carsten Berthelsen, bliver vært, Mikkel Nielsen, klogere på øllets historie, udvikling, fremtid og ikke mindst skønne smag. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 11/04/22
Madøre har hver uge fint besøg af forskellige gastronomiske skikkelser, men i denne uge er det særligt fornemt. Gæsten er ingen ringere end kokken, Bo Jacobsen, som fortæller vidt og bredt om 42 år i branchen, hvordan han ikke ville have været et eneste af dem foruden og hvordan han ville gøre sig som landets fødevareminister. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 10/28/22
Efterårsferiens Madøre er dedikeret til syltekrukkerne og patentglassene for der skal fermenteres i selskab med blogger og kogebogsforfatter, Ditte Ingemann. Ditte gør lyttere og vært, Mikkel Nielsen, klogere på fermentering, giver tips til hvilke råvarer man skal prøve kræfter med og ikke mindst hvordan man undgår fermenteringseksplosioner i køkkenet. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 10/21/22
Der skal laves aftensmad, du har 20 minutter. Du har fri adgang til køkkenskabe og køleskabet. Sæt i gang! Ugens madøre kommer hverdagsstressen til undsætning med vært, Mikkel Nielsen, og kogebogsforfatter, kogemand og gæst, Thomas Alcayaga, der redder dig og hjælper til med aftensmaden på de famøse 20 minutter. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 10/14/22
Med mere end et kvart århundrede hos Berlingske er Søren Frank et navn alle kender - især ude hos de danske restauranter, hvor Sørens portræt hænger på køkkendøren. Mikkel Nielsen har inviteret anmelderen i studiet til en snak om punkmusik, livet som anmelder og confiterede hvidløg. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 10/07/22
Ugens Madøre er lig med sukkerchok, for Mikkel Nielsens gæst er Mika Wulff, konditor og chefredaktør på magasinet Lækkerier. Mika fortæller om sin læretid på “Hogwarts for Konditorer”, drømmen om et endagsbagekursus der blev til ni måneder i Paris og hvordan hun brugte den viden til at skabe et magasin fyldt med lækkerier. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 09/30/22
Ugens Madøre forsøger at blive mindre, for ugens gæst er seniorkonsulent for Kræften Bekæmpelse, Susanne Tøttenborg, som gør os klogere på initiativet ‘Ja tak, lidt mindre’ og den danske overvægt. Susanne fortæller om, hvordan man som forbruger kan blive narret af mængderabatter, produktstørrelser og ikke mindst vores egen overvurdering. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 09/23/22
Ugens Madøre har hevet Eric Vildgaard i studiet til en snak om at være en vild men blid kok og mand. Foruden sin kærlighed til kammuslinger og sin hustru og partner, Tina, fortæller Eric om sin tid på skyggesiden af samfundet, hvordan han fandt tilbage og hvordan Michelin kan give gåsehud. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 09/16/22
Find noget at holde fast i, for ugens Madøre bliver gæstet af den altid bramfrie og energiske kok og foredragsholder, Nikolaj Kirk. I Nikolajs selskab bliver vært, Mikkel Nielsen, klogere på fjæsinger, hans tid i London og ikke mindst hvor let dykkerudstyr kan flyve væk under en jysk storm. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 09/09/22
Denne uges Madøre er godt snasket, for der skal nørdes burgere. Kyndigt flankeret af burgernørd og stifter af Gasoline Grill, Klaus Wittrup, bliver vært, Mikkel Nielsen, klogere på bølgepomfrittens claim to fame, ratioen mellem over- og underbolle og den helt rigtige burgersovs. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 09/02/22
Madøre har i denne uge besøg af en driftig og kompetent herre, nemlig kok Torsten Vildgaard. Med 11 år på nordisk gastronomis højborg, NOMA, vinder af Sol over Gudhjem 2022 og Kokkenes Kok i 2014 er Torstens gastronomiske belast tung og ikke mindst guf for vært og madøre, Mikkel Nielsen, at dykke ned i. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 08/26/22
Et nyt skoleår står for døren, og rugbrød og madpapir må atter findes frem, for der skal pakkes madpakker. For mange kan dette dog give dybe panderynker, for hvordan laver man en madpakke der både mætter, er smagfuld og som kan holde flere timer på bunden af en skoletaske? Det og meget mere er kok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, i studiet for at svare på, samt give tips og tricks til madpakkedisciplinen. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener...
Published 08/19/22
Vaniljen er et krydderi, vi alle kender. Et krydderi som vi måske tager for givet og som man endda kan anse som “kedeligt”. Men det skal være en gammel løgn! Madøret og vært, Mikkel Nielsen, har inviteret vaniljeforhandler og -aficionado, Mette Ravn, i studiet for at blive klogere på de velduftende vaniljekorn. Foruden at indhylle studiet i en forunderlig duft, gør Mette lytterne klogere på de velduftende og dyre korn, og hvordan man udnytter dem til fulde. ‘Madøre’ er produceret af BEAM...
Published 08/12/22
Det er sommer lidt endnu og Madøre er taget en tur i Tivoli. Sammen med værten Mikkel Nielsen er Mikkel Ustrup, der leder den gastronomiske udvikling i forlystelsesparken, og som kan fortælle en ting eller to om den københavnske dame med rigelig gastronomisk historisk og belast. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 08/07/22
I denne omgang af Madøre skal vi en tur fra Michelin restauranter på USA’s vestkyst og tilbage til den københavnske kødby. Vi snakker om brugen af soya, tang og forskellige miso’er, så dagens gæst får gåsehud. Vi runder også Michelin-drømme og hvordan man kombinerer at være gourmetkok, samtidig med at man laver burgere for McDonalds. Vært er Mikkel Nielsen, og Madøre er produceret af BEAM Audio Agency.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 07/31/22
Madøre dedikerer i denne uge sin radiofoniske time til kaffekulturen og ikke mindst kaffen selv. Mikkel Nielsen har allieret sig med et madøre, der har hengivet sig fuldkomment til kaffen; lige fra hvor de røde kaffebær kommer fra til hvor meget kalk, der må være i det vand, man brygger kaffen med. Esben Piper fra La Cabra i Århus gør ham og lytterne klogere på, hvorfor man skal blive bedre til nyde sin kaffe og ikke blot bruge den som et fix på en mandag morgen. ‘Madøre’ er produceret af...
Published 07/24/22
I dag zoomer vi ud fra restauranter og michelinstjerner, og stiller i stedet skarpt på de nye generationer, der forhåbentligt en dag kan løfte madlavningen videre på restauranterne og derhjemme. Vi har nemlig besøg af Bente Svane Nielsen, hun er projektchef for GoCook, landets nok største mad-initiativ til børn og unge. De vil nemlig væk fra frikkedelle-sløjd, og give den de næste generationer både lysten og evnerne til at lave mad. Hør hvordan de forsøger at kommer i mål med den mission....
Published 07/17/22
Det kan umuligt være gået nogens næse forbi, at Tour de France er løbet af stablen og så endda på danske veje. Men hvad spiser cykelryttere egentligt undervejs, hvad spiser de i hvert fald ikke og hvordan bliver man som tourkok populær i lejren? Det - og meget, MEGET mere - spørger Mikkel Nielsen kogebogsforfatter og tidligere kok for Team Saxo Bank, Hannah Grant, i denne uges Madøre. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 07/10/22
Ah, en dansk sommer med høj sol, grill og koldskål, men så sannelig også festivaller. Danmark er oversvømmet af musikfestivaller i juli og august, men i starten af september står Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus i spidsen for madfestivallen, Food Festival. En begivenhed der gerne vil rykke holdninger og handlinger for deres gæster. Vi bliver også klogere på Annas egne gastronomiske rødder. Hun kommer nemlig fra landbruget, og er derfor helt fortrolig med princippet om at udnytte alle dele...
Published 07/03/22
Dagens gæster bruger hver 4.000-5.000kr. om måneden på at spise ude, og har droppet pensionsopsparingen, men til gengæld får de masser af madoplevelser, som de skriver om på deres Instagram side, To Sultne Piger. Og hvis ikke det var fordi, at de insisterer på at være anonyme i deres madanmeldelser, så kunne de sikkert have fået betalt mange af deres restaurantbesøg. Men selvom at de To Sultne Piger igennem programmet stadig holder deres identitet skjult, så lægger de ikke skjult på, hvordan...
Published 06/26/22