En skam at fakta ikke er på plads
Jeg har netop hørt episoden "Aldrig mere Michael Jackson" fra den 20. maj 2019. Det er påfaldende, at Michael Jacksons navn bruges som clickbait selv til en diskussion i en podcast af høj journalistisk kvalitet og seriøsitet som Supertanker. Jeg er universitetsansat forsker. Og jeg er Michael Jackson-fan. Min relation til Michael Jackson er ikke infantil idoldyrkelse. Jeg begyndte først at lytte til hans musik efter hans død. Hans musik og biografi vakte min interesse, og siden har jeg fulgt med i den nyhedsstrøm om ham, som fortsætter også efter hans død for 10 år siden. Analyserne i episoden er interessante; der er for mig blot et kæmpe problem: præmsissen for hele diskussionen er ikke fakta-tjekket. Det antages uden videre, at beskyldningerne mod Michael Jackson i Leaving Neverland er sande. Det var der imidlertid allerede sået alvorlig tvivl om, da episoden blev lanceret. De to påståede ofre er ikke troværdige, og mange af beskyldningerne i dokumentaren er blevet afsløret som usande. Derfor mangler der nu en udgave af Supertanker, som følger op på. hvad grunden er til, at seriøse medier uden videre overvejelse har taget for givet, at pædofili-anklagerne mod Michael Jackson er sande - selvom han i sit liv blev frikendt for netop disse anklager efter mange års efterforskning. Michael Jacksons navn bliver brugt tankeløst som indgang til en diskussion af høj intellektuel kvalitet om forholdet mellem værk og kunster. Det forekommer mig lige så useriøst, som når tabloidmedier skriver hvad som helst for at få læsere uden at faktatjekke deres historier.Read full review »
Anne Lises analyse via Apple Podcasts · Denmark · 08/26/19
More reviews of Supertanker
Substantielt debatprogram, der problematiserer og belyser nærværende, samfunds- og udviklingstendenser med øje for at skabe stof til eftertanke og formidle tilgængeligt for de fleste.
StineLucy via Apple Podcasts · Denmark · 10/07/19
Your capacity for generosity knows no bounds.
Hieu1233 via Apple Podcasts · Denmark · 11/20/20
Jeg er vild med det. Så spændende og skarpt og velformidlet. Ikke elitært eller overakademisk, men man skal holde tungen lige i munden. Tak!
Martinogol via Apple Podcasts · Denmark · 02/24/17
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »