Episodes
אנחנו חושבים שאנחנו מנצחים את הזמן כשאנחנו ממעטים לישון, גונבים כמה שעות לתוך הלילה מהבזבזת חיים הזאת, השינה… אבל האמת הפוכה: חושבים שאנחנו מאריכים את ימינו בעוד שבפועל אנחנו מקצרים לעצמנו את החיים.
כל המחקרים מראים שבוגרים צריכים לישון מינימום שבע שעות. בריאות הגוף, המוח והנפש נפגעות בהדרגה מפחות שינה ובכל זאתרובנו ישנים באופן קבוע הרבה פחות.
פרק 7, הפרק האחרון בעונה 3 של "25 שעות ביממה", אמור להרדים אתכם, בקטע טוב.
תחנות השיחה יעברו בין אנורקס שינה, שלילה של ארבע שעות זה הרבה בשבילו;...
Published 09/29/22
כל עולם העצות עסוק בעצם בדבר אחד: בלגרום לאנשים לפעול, לגרות אותם לשנות את מצבם. מי במסלולי לימוד או אימון מפרכים, ומי במשפטי עידוד הרוח, שמנסים לנסח איזה אמת חיים והופכים להיות מנטרות פופולריות.
אבל מה באמת עובד? מה גורם לאנשים לקום בבוקר ולעשות משהו שממש לא בא להם לעשות לטובת איזה מטרה עתידית? מה המנגנון שגורם למי שאנחנו בהווה לעשות משהו לטובת מי שנהיה בעתיד? זה משהו חיצוני? כשרון או מיומנות שצריך לפתח? או מצבו הטבעי של האדם ששואף לשפר את מצבו? ואיזה חיים נגזרים על מי שאין לו מוטיבציה? האם...
Published 09/13/22
אחת התופעות הפחות מדוברות בעולם העבודה היא ה"קאברינג" - ההסוואה - החשש של אדם להנכיח עמדות, העדפות, צרכים אישיים, מחשש שהרוב, או בעלי הכוח, ידביקו לו בעל כורחו סטיגמה או סטריאוטיפ. קאברינג זה למשל, כשהמועמדת עם השם הרוסי משנה את השם שלה על הגשת מועמדות לעבודה כדי שלא ידביקו לה מיד את כל הסטיגמות שיש על העדה שלה; קאברינג למשל זה לסתום את הפה כשכולם בארוחת צהרים מקטרים על ביבי, ואולי אפילו תוסיף איזה השמצה קטנה משלך למדורה, כדי שרק לא יחשדו בך שאתה ביביסט בחברה של שמאלנים; קאברינג זה כשאת...
Published 09/06/22
הרגע הזה בקריירה שבו מומחה הופך למנהל הוא לא רק רגע של קידום והתפתחות - אלא רגע שבו בעוד האחריות עולה והסיכונים שעל כתפיך מאד גדלים, העבודה שלך בעצם משתנה לחלוטין. זה כבר לא המקצוע שבו הפכת למומחה, לטוב מאחרים, ויותר עבודה חדשה, שברוב המקרים ממש לא למדת: ניהול.
הזמן שלך הופך מזמן של משימות טוריות, לזמן של משימות רוחביות; על הראש שלך בוערים עכשיו ענייני כוח אדם, כסף, בירוקרטיה, אסטרטגיה, פיתוח עסקי, שיווק פנימי וחיצוני. הדרך למעלה עוברת בכאוס. את כל הלמידה צריך מעכשיו לעשות בתנועה, או יותר...
Published 08/31/22
דור הזי הוא "בלתי", והמיליניאלס מפונקים, דור האיקס הרס את כדור הארץ והבומרים לא מבינים מהחיים שלהם - כעת, החזית החדשה של מלחמת הדורות נמצאת בעולם העבודה. אם פעם צעירים הרגישו שדוחקים את רגליהם, היום אלה דווקא המבוגרים שמרגישים שמדירים את מקומם. אם פעם המבוגרים הרגישו שהעתיד מאחוריהם, היום דווקא הצעירים הם שמרגישים שאין בשביל מה להתאמץ.
בפרק 3, בעונה השלישית של 25 שעות ביממה, יצאתי לבדוק אם באמת יש דבר כזה דור, או שזאת רק הגדרה שמאפשרת למחברי מאמרים להכליל קבוצה גדולה של אנשים תחת סטריאוטיפ;...
Published 08/23/22
פרק 2 בעונה השלישית של 25 שעות ביממה על ״קללת הפרפקציוניזם״ - החבילה שמגיעה עם פרפקציוניזם, שכוללת נטייה לחרדה ודיכאון, חשש כפייתי מכישלון, ירידה בערך העצמי הכללי מכל טעות קטנה, דחיינות, והכי מרעיש אולי - ממצא טרי ממחקר חדש ומקיף - שפרפקציוניזם הוא בשום אופן לא ערובה להצטיינות בעבודה.
תחנות השיחה בפרק עוברות דרך הדס פסטר מנהלת צוות תוכנה בגוגל ישראל, שמגדירה את עצמה פרפקציוניסטית בהחלמה - על האיתותים המדאיגים שהביאו אותה לטפל בזה; המחקר רחב ההיקף שהוכיח שאין קשר בין פרפקציוניזם לביצועים...
Published 08/17/22
כמה עבודה יש בפגישות עבודה? מתי אנשים מספיקים לעבוד בין פגישה לפגישה? והאם רצף הפגישות שממלא את היומן אינו אלא מסך עשן ליום שלם בעבודה שלא באמת נעשית בו עבודה? בפרק הראשון בעונה השלישית של "25 שעות ביממה" - הפודקסט שעוסק בזמן ובאופן שבו אנחנו משתמשים בו - אנחנו מטפלים באחת המחלות הכרוניות של עולם העבודה, מחלה שהחמירה דווקא עם המעבר לעבודה היברידית, בין היתר בגלל הצורך של מנהלים לפקח באמצעותן על העובדים ששוחררו מעול ההתייצבות במשרד.
מנהל המוצר העולמי של זום, הישראלי עודד גל, יספר על איך נראות...
Published 08/10/22
בפרק סיכום העונה השנייה של הפוקדאסט 25 שעות ביממה, אני עוברת לצד השני של המיקרופון, לתפקיד של זאת שעונה ולא זאת ששואלת. את השאלות הנוקבות מביא הישר מהוויכוחים הפרטיים שלנו בבית גיא פינס, האיש שמרגיש שכל פרויקט ניהול הזמן שלי מופנה נגדו. ולא בטוח בכלל שהוא טועה. עברנו ביחד על הנושאים שנידונו בעונה 2 – מה דפוק בחופשות, איך להתנתק מהנייד, האם להאט או להאיץ, ובעצם למה, עם נטייה ל-TMI בשאלה מי מאתנו מצליח לעבוד מהבית ומאיפה.
פודקאסטים נוספים מבית "הארץ":
🎧 האם יש מקום להטיל ספק בכל מה שמספרים...
Published 11/24/21
עם כל הגמישות שהדיגיטליות מאפשרת לנו - לעשות הכל כמעט מכל מקום - למה זה לא תמיד מצליח? למה קשה לנו לעבוד גם כשהבית ריק מאנשים? למה אנחנו משותקים כשהמזגן לא בטמפרטורה הנכונה באופן-ספייס במשרד? למה רעש משפיע הרבה יותר מדברים אחרים על היכולת שלנו לעבוד?
בפרק 7 בעונה השנייה של "25 שעות ביממה" יצאנו להבין בעזרת פרופ' בעז בן דוד, נוירופסיכולוג מאוניברסיטת רייכמן, איך הסביבה הפיזית יכולה להפריע או לעזור לנו לעבוד; קיבלנו עצות שימושיות מהמעצבת אורלי רובינזון, הוגת הבית ההיברידי, לחיבור מיטבי בין...
Published 11/10/21
בתחנה הראשונה אנחנו עוצרים אצל גלי כהן, אשת תקשורת בכירה, שהגיעה לסף התמכרות (היא אומרת שהיא לא שם עדיין, אבל תשפטו בעצמכם), משם אנחנו ממשיכים לאלעד זוהר חזאי ומגיש בערוץ 13 שלא רק טבע את המשפט "טלפון חכם - אבא טיפש" אלא גם נקט מעשה קיצוני, זרק את הנייד ועבר למכשיר של פעם; ומסיימים עם דוקטור אייל דורון, המומחה לחשיבה יצירתית, שאומר שהשד לא כל כך נורא, ומציע כלים להתבוננות עצמית שיכולים לעזור לנו ליהנות מהטכנולוגיה בלי תחושה שהיא אונסת את הזמן שלנו.
See omnystudio.com/listener for privacy...
Published 10/27/21
אני מקדישה את זמני לניהול זמן, של עצמי ושל אחרים, ופגשתי פה בפודקאסט לאורך הפרקים קולגות ומומחים, אבל לכולם היה משותף דבר אחד: כולם היו עצמאים, שעזבו את עבודתם כשכירים, בין היתר כדי... לנהל יותר טוב את זמנם. האם עובדים שכירים, שלא יכולים לתעדף משימות ולהחליט על לוחות זמנים, יכולים בכלל ליישם פרקטיקות של ניהול זמן? או בגרסה האופטימית יותר: איך לעשות את זה?
הקדשנו לסוגיה את פרק 5 בעונה 2 של הפודקאסט 25 שעות ביממה, התחלנו משיקוף מריר של המצב בעזרת גילי יובל, יוצרת אסופת השירים "והעבד הזה הוא...
Published 10/13/21
אנחנו יוצאים לחופשה קצרה עד אחרי החגים, חוזרים עם פרקים חדשים כשיחזור תיקתוק היומיום שבו אין חופש, אין חג, רק חול וחול. אבל בסימן ״כולם בחופש אבל אף אחד לא רגוע״, משאירים אתכם עם פרק 5 מהעונה הראשונה - האם שלווה היא אובר רייטד?
זה נכון שאי ודאות, שינויים קיצוניים ופחד לחלות הם מתכון מושלם לעבודת יתר של מערכת הסטרס. אבל לא הכל שחור! סטרס מייצר בעבורנו יכולות וכוח, הוא מחבר אותנו לאנשים אחרים והוא חלק בלתי נפרד מהמסע לחיפוש משמעות, מסע שבלעדיו נצוף ריקים. בואו נפחד פחות מהפחד, נדאג פחות...
Published 08/03/21
בפרק 4 של הפודקאסט "25 שעות ביממה" יצאתי אל שני אנשים שמחויבים לאמונות הזמן שלהם כמו לדת, הם יצאו משאלות דומות והגיעו לתשובות הפוכות, שניהם סוג של גורואים בקהילות שהם עומדים בראשן, "סלבס" של ניהול זמן אם תרצו: תומי בראב, מייסד קהילת הסופרטולז ועמית נויפלד ראש תנועת ההאטה.
תומי, מנהל קהילה, גייס לסטרטאפ ואב לשניים, עוסק בשימוש מיטבי בטכנולוגיה לטובת יעילות, מודד ושוקל את זמנו, מכניס ליומן גם את הפרטים הכי אינטימיים של החיים וזוכר אירועים בחיים לפי גרסה של IOS; עמית מסתפק במועט, הולך עם טלפון...
Published 07/21/21
הניסוי שלנו במדעי החופשה מתחיל עם אור דניאל טורה, בוגרת האח הגדול והישראלית עם החופשות הנחשקות ביותר בעולם (תשאלו את חצי מיליון העוקבים שלה); ממשיך עם הסטנדאפיסטית רביטל ויטלזון יעקובס, שלא עושה הנחות לפער בין הפנטזיה למציאות; ומסתיים עם דוקטור קובי רוזנבלום, חוקר מוח וזיכרון, שנותן עצות מצוינות לחופשות עם זנב ארוך שישרוד במוח לטווח רחוק.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 07/07/21
היינו צריכים שנה של צמצום אפשרויות, שבה נפגשנו רק עם מי שאנחנו חייבים או רוצים לפגוש עד כדי הסתכנות בקנס. שנה שבה לא קיבלנו הזמנות לשום דבר, שנה שבה יצאנו רק אם אין ברירה, כדי להבין עד כמה החיים שלנו מתנהלים תחת הרעש שמייצרים ה-FOMO וה-FOBO, חרדת ההחמצה וחרֻדת הפספוס.
בפרק 2 של העונה השנייה של "25 שעות ביממה", אנחנו משרטטים קווים לדמותן של החרדות הללו, אנחנו מראים שהן חרדות לכל דבר ולא סתם מלים טרנדיות שנחמד להגיד על מסיבה שלא הלכנו עליה, ושהן מופיעות בכל מקום - מבחירת בני זוג, דרך החלטות...
Published 06/23/21
עונה חדשה ל-"25 שעות ביממה". איך מנהלים את הזמן שלנו כשהכל מסביב משתגע? בפרק "המדריך למשתבש" דיברנו עם מתנתח לב שנפל בשבי, מנהלת היומן הכי עמוס בישראל ועם פסיכיאטר שיסביר איך מתמודדים עם יציאה משגרה
Published 06/09/21
בפרק הסיום של העונה הראשונה של 25 שעות ביממה, אתם שואלים - אני עונה. סליחה על השאלה, גרסת ניהול הזמן.
אחרי שבכל פרק ליהקתי את עצמי דווקא לתפקיד השואלת, בפרק האחרון בעונה של 25 שעות ביממה, הפקדתי את עצמי בידיו של גיא פינס, שהסכים (קשרים...) להיות לכם לפה ולשאול אותי את כל השאלות שהגיעו אלי בחודשים האחרונים לתיבות הדואר והתגובות ברשתות החברתיות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 01/14/21
הפרק השביעי בפודקאסט שלי 25 שעות ביממה מטפל בעבודות השקופות. בישראל - מעריכים המחקרים - יש בבית עם שלושה ילדים 8 שעות יומיות בממוצע של עבודת בית והורות. אלה שעות שלא נכללות בשום צורה בכלכלה, לא מתומחרות ולא מתוגמלות, אבל המחיר שלהן מאד כבד בעומס, בויתורים כואבים, בפער עצום בין גברים לנשים שמתבטא לא רק בשכר אלא גם בדברים טריוויאליים כמו מספר שעות הפנאי בשבוע או אפילו השעה שבה הולכים לישון וקמים בבוקר. אימהות רבות מרגישות שהן רק צריכות לנהל את הזמן שלהן יותר טוב.... הפעם זה לא המקרה!
Published 12/31/20
בפרק 6 של "25 שעות ביממה" נשרטט קווים לדמותה של הקריירה כסוג של עבדות ושל העבודה כמשהו שנמדד בכמות ולא באיכות. נתחקה אחר האתוס של "כמה שיותר - יותר טוב", נבדוק האם יש קשר אמיתי בין כמה אנחנו עובדים לתוצאה, וננסה ללמוד איך יוצאים מהלופ של רשימות הטו-דו? איך עושים רק פגישות חשובות? איך מקצרים את שבוע העבודה ואת יום העבודה? ובעצם נעצור לחשוב, רגע... מה בכלל העבודה? אחרי שדירבנתי אותכם להיות קצת במתח, הגיע הזמן דווקא להירגע.
Published 12/16/20
המתח הורג אותנו, את כולנו, ובזמן האחרון יותר. אי ודאות, שינויים קיצוניים ופחד לחלות הם מתכון מושלם לעבודת יתר של מערכת הסטרס. אבל לא הכל שחור! סטרס מייצר בעבורנו יכולות וכוח, הוא מחבר אותנו לאנשים אחרים והוא חלק בלתי נפרד מהמסע לחיפוש משמעות, מסע שבלעדיו נצוף ריקים. בואו נפחד פחות מהפחד, נדאג פחות מהדאגה, נכיר את המתח שלנו ונכיר אותנו בתוכו. בפרק 5 בפודקאסט 25 שעות ביממה הלכתי לחפש - אני חושבת שמצאתי - את הדברים הטובים שיש בסטרס.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 12/03/20
בהתחלה הרגשתי שאני היחידה שמעזה להודות – לא יכולה לסבול עבודה מהבית. רוצה, מנסה, משתדלת, צריכה. לא מצליחה. בשיא הסגר חמקתי למשרד של חברים שהופעל באופן מחתרתי כדי לעבוד משם.
סקרי שביעות הרצון הראו שאו שאני מוזרה או שאנשים משקרים. בקיץ משרד האוצר דיווח על שביעות רצון של 91% אחוזים מהעבודה בבית.
אבל הסגר התמשך והתמשך, ולאט לאט יצאו מהארון (בבית קטן, זה לפעמים ליטרלי מהארון) עוד אנשים שמעדיפים אפילו ספסל בחוץ מאשר עבודה מהבית. פרופסור לחקר העבודה מאינסאד כתב בהרווארד ביזנס ריוויו שהמשרד הוא...
Published 11/19/20
השבוע ב"25 שעות ביממה" :
רותי רודנר בודקת מה הם הדברים הטובים שאפשר לקחת מההתמכרויות וההרגלים הכי רעים שלנו, ואיך אפשר ליישם אותם כדי להפיק תועלת.
נפגוש אישה שהגיעה לקצה הקנדי קראש ■ נדבר עם מפתח משחקים שיסביר מה המנגנונים שעובדים עלינו כל כך טוב ■ נלך לבנאדם שהפך חברות ענק כמו IBM ומיקרוסופט למגרש משחקים אחד גדול ■ נעשה הפסקת סיגריה ואפילו ממנה נצליח לקחת משהו טוב ■ וגם, "דוקטור אני רק שאלה" על ספת הפסיכיאטר.
רותי רודנר היא יוצרת תוכן עצמאית, כותבת ומפתחת פורמטים, שכיהנה בתפקידים בכירים...
Published 11/04/20
הסיבות והפתרונות לאיחורים כרוניים, אחד ממשבשי-היחסים הכי גרועים שיש
25 שעות ביממה הוא קונספט לניהול זמן והתנהלות בתוכו שמתבסס על כלים שפיתחתי במטרה להפיק חיים שמתקרבים ככל הניתן למה שרצוי על פני המצוי.
ב25 שעות ביממה אני רוצה לתת לאנשים את הכלים, שפיתחתי - באמצעות למידה וניסיון מקצועי ואישי - לעצב את החיים שלהם כך שכלי הזמן שעומדים לרשותם יתאימו באופן אופטימלי לשימושים הרצויים בהם.
הפרויקט הוא תוצאה של קריירה שבה נעתי על הציר שבין ניהול בכיר בתחום התקשורת לבין עצמאותי כיוצרת ויועצת...
Published 10/22/20
אנחנו יכולים לעשות היום כמעט הכל מכל מקום: שיחות זום, תשלום חשבונות, קניית בגדים והזמנת מצרכים מהסופר - האם מולטיטסקינג הוא ברכה או קללה?
רותי רודנר היא יוצרת תוכן עצמאית, כותבת ומפתחת פורמטים, שכיהנה בתפקידים בכירים בתקשורת הישראלית ובהם סמנכ"לית תוכן במשרד הפרסום מקאן אריקסון, מנהלת פיתוח בשידורי קשת, יועצת תוכן לגוגל ישראל ועוד. תכנים נוספים ברוח 25 שעות ביממה אפשר למצוא באתר הבית שלה: https://25hrsaday.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Published 10/07/20