Sykdom og pårørenderollen i litteraturen. Samtale med Silje Haugen Warberg om litteratur og medisin
Listen now
Description
Temaet for sesong 1 av Litt.Snakk er kritisk lesing! I denne episoden kan du høre Tatjana og Per Esben i samtale med Silje Haugen Warberg, førsteamanuensis i nordisk litteratur ved NTNU. Silje forsker på både grafisk litteratur, forestillinger om degenerasjon og sykdomsfremstillinger. I samarbeid med Ingvild Hagen Kjørholt er hun i gang med et prosjekt som skal utforske pårørenderollen i litteraturen, fra et litteraturvitenskapelig så vel som et litteraturdidaktisk perspektiv. Vi snakker om hvordan forskjellige typer tekster fremstiller sykdom og erfaringen av å stå nær noen som rammes av helseproblemer. Silje forklarer også hvordan litteraturen fungerer som et remedium på ulike måter. Til den kritiske bokhylla har hun med seg den grafiske romanen Epileptisk av David B. og Virginia Woolfs essay On Being Ill.
More Episodes
I denne episoden snakker Ingeborg med Kjersti Skappel Price, Anne Berit Lyngstad og Rikke van Ommeren. Samtalen tar utgangspunkt i masterprosjektet til Kjersti, som Anne Berit og Rikke har veiledet. Vi snakker om sentrale tema i boka Tante Ulrikkes vei, og vi får høre om 10.trinns-elever sine...
Published 04/24/24
Published 04/24/24
I denne episoden snakker Marion, Ingeborg og Ingrid med litteraturdidaktikerne Ann Sylvi Larsen og Beret Wicklund. De har i en årrekke vært særlig opptatt av sagn og muntlig fortelling, og deler her fra sine erfaringer og et pågående prosjekt.
Published 12/19/23