השאיפות של סין
Listen now
Description
בכינוס האחרון של המפלגה הקומוניסטית בסין, הגוף החזק והשולט במדינה, אמר נשיא סין שי ג׳ינפינג אמירה שהפתיעה רבים. ״הכרחי לרכוש חברים״, הוא אמר ובכך הודה למעשה בבדידותה של סין שככל שכוחה עולה בכלכלה והפוליטיקה העולמית, כך מתרחב מעגל החשדנים כלפיה. למעשה, עוד לפני הקורונה, שגרמה נזק גדול לתדמיתה של סין בעולם, סין הייתה מדינה לא פופולרית שהצליחה לעצבן לא מעט בירות בעולם. יש כאלו שיאמרו, שכשאתה מצליח קמים עליך קנאים ומתנגדים, ויש אחרים שיטענו שגישתה של סין אגרסיבית מדי, גם פנימה כלפיי הסינים עצמם, וגם החוצה כלפיי הזרים שבאים איתה במגע. הנשיא שי, מדינאי חד ומיומן, שבשנות כהונתו הביא את ״הקפיטליזם המתוכנן״ הסיני לשיאים חדשים של צמיחה, מבין היטב שגם מעצמה כמו סין לא יכולה לעמוד בדד לבדה. בעולם הטכנולוגי שבו אנחנו חיים, סין חייבת לרכוש חברים, לעשות איתם עסקים ולהיפתח מערבה, ככל שזה אפשרי במדינה שמפלגה אחת שולטת בה. אורחים: עו״ד עומר בן צבי שותף במחלקת ההייטק בשיבלת ומוביל פרקטיקת סין בפירמה ואת אסתי איילון קובו ויאיר אלבין מה נספחות המסחרית של משרד הכלכלה בסין.
More Episodes
הפרק השלישי בסדרה שלנו "שוק ההון בקטנה" ביחד עם עו"ד ענבר איתן גולדשטיין ועו"ד שאול אדרת עוסק במדדים. איך המשקיעים מגדרים את הסיכון באמצעות הכלי הפיננסי שמשמש אכסנייה, אינדקס, שמרכז בתוכו חברות עם איזשהו מכנה משותף.
Published 09/03/24
Published 09/03/24
בפרק השני של העונה השנייה שלנו בסדרה "שוק ההון בקטנה", עו"ד שאול אדרת ועו"ד ענבר איתן גולדשטיין, לוקחים אותנו אל סוגייה מעניינת במיוחד, קל וחומר בימים שבהם ישנה מערכת בחירות סוערת במיוחד בארה"ב. מה הקשר בין פוליטיקה ופוליטיקאים לחברות ציבוריות? ואיך השפעה פוליטית יכולה להשפיע על ערך של מניה?
Published 08/27/24