Episodes
Havnen i Svendborg er en af Danmarks bedst bevarede industrihavne, og der er fortsat et levende maritimt erhverv. Nu skal havnen udvikles med boliger og rekreative zoner, og det har skabt en heftig debat.  Arkitektens podcast besøger Svendborg og taler med de centrale aktører.
Published 11/21/17
Published 11/21/17
Hvorfor er der stadig væsentligt flere mandlige end kvindelige partnere på tegnestuerne? Hvorfor bruger Arkitekten og andre medier stadig flere mandlige kilder og skribenter? Hvorfor er det vigtigt at indtænke kønsperspektivet, når vi planlægger det offentlige rum?  Debat om ligestilling, optaget live i Arkitektforeningens hus d. 28. september 2017.
Published 09/29/17
Arkitekten Hans Hansen var begejstret for farver og skabte med 4. maj kollegiet et trygt, venligt og smukt bosted for alumnerne.  Arkitektens redaktør Anne Pind går en tur rundt i kollegiet sammen med arkitekt Sasha Leth Rasmussen, som har været projektleder for restaureringen for Bertelsen & Scheving Arkitekter.  Foto: Jens Lindhe. Musik: "I dit korte liv" af P.H. og Kaj Norman Andersen, spillet af Tobias Moe på det gamle flygel i kollegiets aula. 
Published 09/12/17
Ifølge brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder bruger arkitekter unødvendigt mange ressourcer på at besvare tekniske og formelle krav i projektkonkurrencer – i stedet for at fokusere på det arkitektoniske hovedgreb.  Debat om arkitekternes rammevilkår mellem chefjurist fra Danske Ark, Preben Dahl, og direktør i Bygherreforeningen Henrik Bang.  Vært: Tobias Moe Hoffmeyer
Published 09/07/17
Et hovedværk i dansk institutionsbyggeri? Eller en stor, rund klods om benet? Arkitektens podcast besøger H.C. Hansens Ringbo og tager diskussionen om, hvordan den ofte så udskældte arkitektur fra efterkrigstiden bør behandles i fredningsspørgsmål. Medvirkende:  Trine Neble, arkitekt Martin Keiding, chefredaktør på Arkitekten. Grethe Pontoppidan, arkitekt MAA Anne Pind, reporter og redaktør på Arkitekten. Vært: Tobias Moe
Published 08/17/17
Thorvald Bindesbøll har som arkitekt stået i skyggen af sin mere berømte far, M.G. Bindesbøll. Men som formgiver og grafiker er han uovertruffen. Forfatter Mirjam Gelfer-Jørgensen introducerer til sin bog om kunstneren.
Published 07/31/17
Gemt inde bag bløde mostuer og uendelige rækker af rødbrune fyrrestammer i de finske skove, ligger Hvitträsk. Et konglomerat af enestående villabygninger, skabt af arkitekterne Geselius, Saarinen og Lindgren. Her, på dette mellemsted mellem skoven og byen skabte de en åbning og en mulighed for et vitalt fællesskab. Her kunne de arbejde og bo komplemplativt og ophidset. Forme alt omkring sig, både hverdagens geniale genstande og drømme om det moderne Helsinki.
Published 07/26/17
Arkitekturoprøret er en voksende gruppe på facebook, hvor der skydes med skarpt mod nutidens arkitektur. Den er kedelig, kasseformet og hjerteløs. Er der noget om snakken? Debat i studiet med Michael Fotopoulus, læge og medstifter af gruppen, Jesper Pagh, dir. i Arkitektforeningen og Carl Christian Ebbesen, kulturborgmester i København.   
Published 06/27/17
Louis Becker fra Henning Larsen Architects, Kai-Uwe Bergman fra BIG og Jesper Pagh, direktør i Akademisk Arkitektforening diskuterer arven fra Fingerplanen og dens betydning for, hvordan danske tegnestuer agerer internationalt. Udsendelsen er et appendix til podcasten "Fingerplanen fylder 70". På billedet: De to arkitekter sidder ved dét skrivebord, som Fingerplanen formentlig blev udviklet omkring for 70 år siden.    
Published 05/10/17
Danmarks første og største regionale plan, Fingerplanen, fylder 70 år i 2017. Det markerede Copenhagen Architecture Festival og Akademisk Arkitektforening ved en konference 4. maj, hvor den store plans konsekvenser for hovedstadens udvikling blev vendt og vejet, og fremtiden for regionalplanlægningen i det hele taget sat til debat. Arkitekten var til stede, og udsendelsen bringer en række interview med et udpluk af oplægsholderne. 
Published 05/10/17
Mens diskussionen om kunstneres rolle i den offentlige samtale ruller, runger tavsheden blandt arkitekter. Hvad er baggrunden for, at arkitektstemmer ikke fylder mere i den offentlige samtale? Og hvad skal der til for, at de kommer til at gøre det. Det undersøger journalist Tobias Moe i denne podcast ved at interviewe en håndfuld af branchens mest markante stemmer.  Lyt til:  Martin Keiding, chefredaktør, Fagbladet Arkitekten Karsten Ifversen, Arkitekturredaktør, Politiken Sara Ettrup,...
Published 04/04/17