Auteurs onder druk.
Listen now
Description
Vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst werd er in Nederland controle uitgeoefend op de verspreiding van gedachtegoed dat gevaarlijk geacht werd voor de zeden, de godsdienst of de politiek. Hoe werd er door de eeuwen heen gecensureerd door kerk en overheid, en hoe censureerden auteurs zichzélf? Een avond rondom de verschijning van 'Auteurs onder druk' (red. Marita Mathijsen). Met Marita Mathijsen, Herman Pleij, Hans Renders en Klaus Beekman.
More Episodes
De Frans-Iraanse auteur Lila Azam Zanganeh gaat in gesprek met Arnon Grunberg over haar boek De Tovenaar: over Nabokov en het geluk. Welke gelukslessen kunnen wij trekken uit het oeuvre van Vladimir Nabokov?
Published 02/21/13
Naar aanleiding van zijn nieuwste boek Een Nederlander in de wildernis gaat Luc Panhuysen in gesprek met Thomas Rosenboom over de ontberingen en hoogtepunten van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon (1743-1795).
Published 02/21/13
Met Joep Leerssen, Christian Noack en Lindsay Jansen. 1845-52 en 1932-33 waren rampzalige tijden voor respectievelijk Ierland en Oekraïne. Dit kwam door twee verwoestende hongersnoden – de Grote Ierse Hongersnood of Gorta Mór en de Oekraïense Holodomor.
Published 02/21/13