Episodes
I denne episode er jeg taget op til Nordsjælland for at få en snak med Chastine. Der er nemlig en sjov fordom som florerer og det er at kvinder i murerfaget kun kan gå på timeløn ligesom at det passer bedst til kvinder at lave flisearbejde. Det hører jeg stadig og har hørt på i 30 år på trods af at jeg selv har gået rigtig meget på akkord og det ikke har været fliseakkord. Derfor vil jeg gerne høre en af vores unge murere om, hvordan virkeligheden ser ud i dag og om hun er støt på de samme...
Published 12/18/23
Published 12/18/23
I denne episode af Bygvideres podcast stiller vi skarpt på en murer som brænder for at arbejde med ler og kalkmørtler, nemlig Line Gringmuth Aagaard. Line er selvstændig og lever af at arbejde med ler, som hun mener spiller en afgørende rolle i fremtidens bæredygtige byggebranche inden for murerfaget. Line har altid haft interesse for materialer. Ler og kalkmørtler er langt mere bæredygtige alternativer til konventionelle materialer, da de kan genbruges og er perfekte til at afgive og...
Published 10/24/23
Du lytter her til den anden podcast i serien ”Murerfaget for alle”. Små og store historier fra en murerverden. Din podcastvært og murer Pia Skjøtt-Larsen kom forbi Havnegade i København. Her var 20 murerlærlinge fra Next som er erhvervsskolen i København i gang med at opføre en pavillon i mursten. Teglpavillonen 'Bricks in Common', opføres i forbindelse med Arkitekturåret 2023 i København. Pavillonen vil vise, hvordan klimaaftrykket kan sænkes i et samarbejde mellem moderne teglsten og...
Published 08/29/23
Den første podcast i serien”Murerfaget for alle”. Små og store historier fra en murerverden. Denne gang kom murersvend Pia Skjøtt-Larsen forbi Havnegade i København. Her var 20 murerlærlinge fra Next, erhvervsskolen i København i gang med at opføre en pavillon i mursten. Teglpavillonen 'Bricks in Common', opføres i forbindelse med Arkitekturåret 2023 i København. Pavillonen vil vise, hvordan klimaaftrykket kan sænkes i et samarbejde mellem moderne teglsten og genbrugte tegl. Så i de næste to...
Published 08/09/23
Er murværk bæredygtigt? Det spørgsmål og mange andre stiller vi Abelone Køster, som er specialist i murværk på Teknologisk Institut. I podcasten fortæller hun om, hvor langt teknologisk institut er nået med udvikling og forskning på området. Er du teglnørd eller drømmer du bare om, at Danmark bliver ved med at bygge teglstenshuse med sundt indeklima og et smukt ydre, så lydt med her og bliv opdateret på det sidste nye inden for tegl og grøn omstilling. Byggeriets Uddannelser-murerfaget
Published 09/15/22
I denne episode har jeg besøg af Alice Elmerkjær, som er murerlærling og i gang med at udvikle en rigtig spændende app. omhandlende bæredygtige materialer. Appen skal være en hjælp til håndværkeren, når man gerne vil udskifte et traditionelt produkt til et mere bæredygtigt. Det er først murerne, der får glæde af den nye app., når den er færdig og dernæst de andre bygningshåndværk. Hør mere om den nye app i podcasten.
Published 10/20/21
Man siger, at de største oplevelser og de bedste historier tit er dem der er så tæt på dig, at du slet ikke opdager dem. Sådan er det også med min gæst i dag. Han er nemlig min overbo og derfor selvfølgelig murersvend. Det er han så ikke ene om i sin familie, som man nok i positiv mening kan sige er ramt af den sociale arv. Din vært her på Bygvidere er Pia Skjøtt-Larsen og min gæst i dag er murersvend Flemming Andersen.
Published 09/01/21
Peter er murersvend, bygningskonstruktør og murerfaglærer i Randers. Skoletiden fik han ikke selv så meget ud af, da han var majet ordblind og skolen ikke tog hånd om det dengang. Men Peter tog murerskeen i egen hånd og lagde selv sin vej for livet. Hør hvordan Peter kom igennem både mureruddannelsen og en videregående uddannelse og hvordan han i dag bruger ordblindheden til at give unge med udfordringer selvtillid til og mod på at fortsætte.
Published 06/28/21
Er du bæredygtighedsnørd eller drømmer du bare kom at vide lidt mere om bæredygtige materialer eller hvordan man kan køre en helt speciel virksomhed som Egen vinding og datter, så lyt til Lars Jørgensens erfaringer inden for bæredygtighed, åndbarhed og alternativ isolering i byggeriet.
Published 06/11/21
Helga Mathiassen er tømrer og fortæller om det modsætningsfyldte ved til daglig at arbejde med stål, gips og glas og samtidig arbejde for mere bæredygtighed i byggeriet, som bl.a. indbefatter at langt flere enfamiliehuse opføres i træ. 
Published 05/10/21
Interview med murersvend Mehmet Arabaci om at læse til bygningskonstruktør Der er brug for dig som håndværker på de uddannelser, hvor man uddanner sig inden for byggeriet. Der kan være mange grunde til at gå i gang. Det kan være at kroppen begynder at sige fra eller at man har lyst til at springe ud i at bruge sin viden som håndværker på en ny måde. Det kan også være begge dele som med Mehmet Arabaci.
Published 04/23/21
Lars Kjøller- Block fra murerfirmaet A. Villadsen fortæller om, hvordan hans firma sender ham på online-kurser, når der lige er et hul i arbejdet. Han fortæller om sin oplevelse af online-kurser og hvad man kan lære på sådan et kursus. ”Det kræver bare, at man kan tænde Pc’eren og tør trykke på knapperne”, fortæller han.
Published 04/07/21
I denne episode får vi et sjældent indblik i murerarbejdsmandsuddannelsen. En næsten hemmelig uddannelse, som rummer rigtig mange discipliner, som er vigtige, når man arbejder i byggeri. Det er fx stilladskursus, materialelære, arbejdsmiljø og nu også arbejdsplatforme, som der i den grad mangler uddannede folk til at betjene og det er netop det sidste, der er kursus i på Roskilde Tekniske Skole i dag, hvor jeg får en snak med Kent Trabandt Haandbæk om livet som murerarbejdsmand og om...
Published 03/22/21
I dag får vi et sjældent indblik i murerarbejdsmandsuddannelsen. En næsten hemmelig uddannelse, som rummer rigtig mange discipliner, som er vigtige, når man arbejder i byggeri. Det er fx stilladskursus, materialelære, arbejdsmiljø og nu også arbejdsplatforme, som der i den grad mangler uddannede folk til at betjene og det er netop det sidste, der er kursus i på Roskilde Tekniske Skole i dag. 
Published 03/19/21
"Man skal tillade sig selv at finde ud af det" Besøg ude på landet hos Klovnen, Karsten Mathiasen, som er gammel stilladsarbejder, klovn, gøgler og podcaster. Karsten fortæller om sin vej ind i stilladsbranchen og hvordan han har kombineret sit arbejdsliv med stillads, gøgl og her på det seneste podcasten: Stilladsarbejderhistorier. Man behøver ikke kun have et f*g, man kan sagtens lave lige, hvad man drømmer om.
Published 03/16/21
Det er 8. marts og det skal fejres. Jeg har ikke nået at lave et sejt interview med en af de mange unge kvinder, der er gået ind i byggebranchen, så det må I have tilgode. Men jeg har i stedet stjålet en færdigredigeret episode fra min mandlige podcastkollega Karsten Mathiasen fra podcasten: "Stilladshistorier".
Published 03/08/21
Hvordan ender et helt almindeligt stilladsfirma med at lave et akademi? Et akademi, der skal sikre en systematisk indkøring i stilladsfaget, som skal sørge for at stilladslærlingen kommer igennem alle dele af faget og som skal fastholde nye og gamle medarbejdere ved at forbedre arbejdsmiljøet fx de tunge løft i branchen. Vi har taget fat i Mathias Kløjgård Jensen som er HSE advisor hos Brunsgaard.
Published 03/03/21
Et helt nyt kort har set dagens lys. Det er et ID- kort, som du skal vise for at komme ind på byggepladsen. Kortet skal dæmme op for social dumping i København og senere i resten af Danmark. Hvad gemmer der sig bag kortet? Hvordan virker det i praksis? Din vært Pia Skjøtt-Larsen har taget fat i Søren Constantin Brun, som er byggeleder hos Enemærke og Petersen.
Published 02/18/21
Som murer kan man alt, men der ligger en spændende historie bag, når man ser sin gamle murermakker tone frem på skærmen under Corona-pandemien som overlæge på lungemedicinsk afdeling på Hvidovre hospital. Vi hører om, hvordan det er at stå midt i Corona- epidemiens centrum, om livet som murer og hvordan murerfaget kan bruges i andre sammenhænge.
Published 02/10/21
Murermester Søs Haynes deler ud af sin erfaring med opstart af egen virskomhed. Hun driver i dag et murefirma med 6-10 ansatte og har gennemlevet både finans- og Coronakrise.
Published 10/01/20
I et opslag på Facebook, hvor Emil Olsen skildrer sin tidligere rejse til Grønland og sit kommende arbejdseventyr, er det svært at undgå at få lyst til at høre mere. Derfor skriver jeg til Emil, og efter et par måneder i det smukke land, snakker vi sammen en fredag aften, om hvordan livet udfolder sig for en dansk murer i Grønland.
Published 09/10/20
I sensommeren 2020 mødes en masse kvinder, der skal bygge, diskutere og drømme. Velkommen til et deltagerdrevet håndværkertræf for kvinder, transpersoner og ikke-binære i håndværksfagene! Karin Pryn som er bygningssnedker og jeg tager på et lille visit på træffet.
Published 09/04/20
Carl Åge ved en del om hans bedsteforældres liv og omtaler et af de første og største italienske firmaer Oderico og derfor beslutter jeg mig for at kontakte Lina Oderico, som er fjerde generation Oderico og som har sit eget mosaik- og terrazzofirma.
Published 07/17/20
Vil du vide mere om bindingsværk? Lyt til Mads Okkings erfaringer med netop bindingsværk.
Published 06/25/20