Episodes
Published 12/24/19
Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler.
Published 12/24/19
Hvad er en mystiker? Hvad består mystikken af i dag, når vi gennem videnskab får opklaret mere og mere? Hvor meget plads giver vi os selv til at undres over verdens mystik? Gæster: Steen Landsy, clairvoyant og healer og Madhurima Rigtrup, spirituel vejleder.
Published 12/17/19
Hvem var Jesus? Er der stadig grund til at lytte til Jesu ord, og hvad betyder det, at han bliver kaldt frelser? Gæster: Forfatter Lars Muhl og biskop Peter Skov-Jakobsen.
Published 12/10/19
Man siger, at troen kan flytte bjerge, men kan den også helbrede fysiske tilstande? Healing er efterhånden almindeligt i Danmark, men hvor kommer kræfterne fra og hvor går grænsen for, hvad man kan hele? Gæster: Anne-Marie Risbjerg, reiki-healer, Ghita Ben-David, lydhealer
Published 12/03/19
Hvordan kommer fremtidens folkekirke til at se ud? Er en ny reformation på vej, forbliver alt ved det gamle eller er folkekirken lukningstruet? Gæster: Kathrine Lilleør, sognepræst og Ulla Sandbæk, tidl. sognepræst
Published 11/26/19
Hvordan holder vi liv i håbet, når verden ser håbløs ud? Hvordan kommunikerer vi til hinanden om de svære ting i livet uden at tage håbet fra os? Skal vi droppe håbet i klimadebatten, fordi frygten leder til hurtigere handling? Gæster: Cathrine Gyldensted, journalist og Lone Belling, forfatter.
Published 11/19/19
Er forbrydelse mere end det at begå en strafbar handling? Kan der også være sjælelige og åndelige aspekter forbundet med kriminalitet og afstraffelse? Medvirkende: Fængselspræst Erik Adrian og fængselsimam Waseem Hussain.
Published 11/12/19
Hvad er sjælen? Hvad vil det sige at have en sjæl? Kan man være sjæl-løs, kan man ligefrem tabe sin sjæl, og er sjælen kun noget, der findes i os mennesker? Gæster: Annette Høst, trolddomskyndig og Lene Højholt, teolog.
Published 11/05/19
Kan døden blive hverdag, eller vil den altid være noget, vi forsøger at skubbe væk? Medvirkende: Bedemand Frederik Andersen og læge Ingeborg Torp Hoffmann-Pedersen.
Published 10/29/19
Hvad er det indiske guruer kan lære danskerne? Er der forskel på guru og Gud? Medvirkende: Raja Bjarne Landsfeldt, Nanna Aakard, konsulent og Manuela A. Schliemann-Haug, designer.
Published 10/22/19
Sætter algoritmernes verden mennesker under pres, eller gør digitale universer det blot mere spændende at være i live? Gæster: Forfatter Michael Böss og direktør Christiane Vejlø.
Published 10/15/19
Hvordan opdrager man sit barn til at stå imod verdens udfordringer? Er det rigtigt, at børn har det lettere end nogensinde, eller er de i virkeligheden mere udfordret end vi var som børn? Gæster: Per Schultz-Jørgensen, social psykolog og Lisbeth Andreassen Ryelund, fagchef, Folkekirkens Familiestøtte.
Published 10/08/19
Hvordan er det at være mangemillionær? Er pengene til for ens egen skyld, eller er de til låns og derfor bør gives væk? Gæster: Søren Toft-Jensen og Djaffar Shalchi.
Published 09/24/19
Hvordan er det at være ung i en gammel verden? Byder fremtiden på plads til tro og genfortryllelse? Gæster: Kaospilot Alexandra Hasdorf og partileder Isabella Arendt.
Published 09/17/19
Hvad sker der, når alderdom og sygdom trænger sig på? Forandrer sindet sig på samme måde som kroppen, og kan man forberede sig på at dø? Gæster: pensionist og biskop Kjeld Holm og forfatter Egon Clausen.
Published 09/10/19
Hvordan ser præsterollen ud i dag? Er der stor forskel på at være sognepræst på Vesterbro og i Tømmerby? Gæster: Sognepræst Birgitte Kvist Poulsen og sognepræst Julius Sebastian Bang Holst.
Published 09/03/19
Hvilken betydning har Bibelen i moderne tid? Ligger der en magisk kraft i den, som selv ikke-troende eller andre religioner kan bruge? Hvad kan den hellige skrift gøre for os som mennesker, når livet rammer hårdt? Gæster: Synne Garff, forfatter og international chef Bibelselskabet og Leif Andersen, teolog.
Published 08/27/19
Gør klodens tilstand, at der er brug for nye former for ledelse? Skaber ledelse med spirituelle rødder større trivsel og kreativitet? Medvirkende: Professor Steen Hildebrandt og erhvervsmand Lars Kolind.
Published 08/20/19
Kan man, eller skal man være hinandens bedste venner i sit ægteskab? Er det nødvendigt at have et ydre projekt sammen ud over ægteskabet? Man siger, at modsætninger mødes, og at man slibes til, men hvor ligger grænsen mellem dig, mig og os? Gæster: Lise og Frederik Berggren Smidt, lærer og præst. Søren Raffnsøe og Marie Hultberg, selvbyggere.
Published 08/13/19
Hvordan udvikler man en fælles spiritualitet i et ægteskab, og hvad gør det ved parforholdet, når eleven er gift med sin lærer? Vi besøger Tigerens Rede i Gedved. Medvirkende: Underviser Anne Sophie Jørgensen og hendes mand Jukas Killemose.
Published 08/06/19
Hvad kan naturen lære os? Kan vi lære at tale med den? Ligger der en visdom i træerne, som vi kan suge til os? Hvordan kan vi bruge naturen til at komme i indre balance? Gæster: Birgitte Kristensen, naturterapeut, Anders Højlund Andersen og Katrine Bach Hansen, jordbrugere.
Published 06/25/19
Er salmerne i salmebogen for svære og skal derfor skrives om? Eller bliver salmerne uforståelige, fordi danskerne er dovne og ikke tilegner sig det gamle sprog? Gæster: Musiker Sigurd Barrett og forfatter Iben Krogsdal.
Published 06/18/19
Hvordan er man vestlig buddhist? Kan man oversætte Østens visdom til dansk troslære? Hvad er sammenhængen mellem buddhismen og fx kristendommen?
Published 06/11/19
Er det nødvendigt, med levende tro blandt danskerne for at opretholde fælles værdier? Gæster: Chefredaktør Erik Bjerager og højskoleforstander Bjørn Bredal.
Published 06/04/19