Episodes
Skumringen er det tyndeste lag mellem virkelighed og fantasi, mellem nat og dag og mellem inde og ude. Det halvt dæmpede og aftagende lys sender mine sanser i overdrive på den gode måde, og musikken tager os i dag med i skumringstiden hvor babyer skal sove til vuggeviser, ærlige breve skal skrives i operaer og legetøjet vågner på slaget 12 i ballettens verden. Vært: Cæcilie Iburg Printzlau.
Published 04/28/24
Published 04/28/24
Klassiske indspilninger, der bare holder, og nye, der møver sig ind på tidligere favoritters plads. Foråret kigger kortvarigt forbi, Bach har stadig gang i blokfløjterne - og så kan man faktisk have kendt et stykke musik længere end altid... Vært: Helle Kristensen.
Published 04/27/24
Jeg vil dele den musik med dig, som jeg lytter på når jeg går tur - hjemme i Danmark og ude i verden. At slentre op og ned af gader eller ude i naturen er det bedste jeg ved, og særligt når musikken er med. Noget musik går derudaf, som Händels gadedrengehoppende Semele i nye klæder, imens andre skridt er både tvivlsomme og sorgfulde, som i Bach Johannespassion. Vært: Cæcilie Iburg Printzlau.
Published 04/21/24
Hør en dansk nyklassiker, en hel sommersymfoni og et musikstykke, der ikke er til at glemme igen - når man altså har fundet ud af, hvad det er... Bach og blokfløjterne er selvfølgelig også med. Vært: Helle Kristensen.
Published 04/20/24
I dag vil jeg dele den musik, som i mine ører lader døren stå på klem til magiens verden. Jeg elsker komponister som tør være fantasifulde, eventyrlige og magiske, helt uden at være barnlige. Carl Nielsen, Dvorak og Sibelius er nogle af de eventyrere, som venter på playlisten. Vært: Cæcilie Iburg Printzlau.
Published 04/14/24
Mere om Bach og blokfløjter, et vaskeægte operagys og masser af kærlighed. En forelsket løve, en kærlighedshave og en løssluppen bryllupfest blander sig med vintermusik, en mobilringetone og en uovertruffen strygekvartetindspilning. Vært: Helle Kristensen.
Published 04/13/24
Jeg deler mit allerlykkeligste rum med dig og den musik som kan transportere mig derhen. Ombord på den gamle snurrevodskutter med galeaserigning, Bona Gratia, er alting småt og stort og vådt og tørt. Det står aldrig stille under ens ben og er man først bidt af at sejle, så holder den besættelse aldrig op. Jeg har det på samme måde med meget af den musik jeg vil spille i timen. Jeg kan ikke stoppe med at lytte til det, igen og igen. Hør blandt andet hajfiskeren Astor Piazzolla styre udenom...
Published 04/07/24
Med et mantra, lånt fra en nulevende dansk komponist, inviterer jeg dig med på en musikalsk rejse i 8 afsnit. Bach og blokfløjter, Sibelius og svaner blander sig med drikkeviser i skoven og en hel forårssymfoni. Og selvfølgelig også musik af mantraets ophavsmand. Vært: Helle Kristensen.
Published 04/06/24
Igennem hele mit liv har jeg været fascineret af menneskestemmen, og jeg har tænkt mig at gåsefodre dig med nogen af de mange stemmer og sange som rører og bevæger mig, Hop med på min tur ned ad memory lane, der blandt meget andet handler om min store faible for fransk musik, noget der har rødder tilbage i min tidlige barndom. Vært: Mette Greiffenberg. (Sendt første gang 17. oktober 2023).
Published 02/09/24
Jeg deler med dig noget af den musik som jeg oplever gør rummet jeg befinder mig i levende og betydningsfuldt på en særlig måde, og Händel er en komponist, der gang på gang overrasker mig med sin indlevelse i menneskelivet. Hør blandt meget andet uddrag af Händels kantate Apollon og Daphne, Janáceks sonate for violin og klaver og musik af Osvaldo Golijov, How slow the wind for sopran og orkester. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 02/02/24
Jeg deler min absolutte yndlingsmusik med dig. I denne episode får du norsk bjergkrystal i klingende lyd, bl.a. kan du høre Ragnhild Hemsing der spiller på sin norske violin i Geir Tveitts Violinkoncert nr. 2, sange af Grieg, skælmske klange med Christian Wallumrød, legende toner af Beethoven i cellosonate nr. 3, og lyriske korklange af lettiske Peteris Vasks. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 01/26/24
Jeg løfter sløret for en smule af min yndlingsmusik, og det er ofte noget som lyder kvikt og legende- men jeg elsker også rolige åndehuller. Hør bl.a. musik af J.S. Bach og sønnen C.P.E. Bach, Lili Boulanger, Messiaen og Sibelius. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 01/19/24
Jeg deler min yndlingsmusik med dig, det er blandt meget andet renæssancemusik, folkemusik med svenske Väsen, Schubert magi og Gustav Mahlers symfoni nr.2, og slagtøjspillerne Mathias Reumert og Anders Elten tryller med toner af Ravel. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 01/12/24
I min yndlingsmusik er der masser af sødme og blødme, og det er derfor jeg ofte falder for engelsk musik. Nogen af favoritkomponisterne er Vaughan Williams og John Dowland, og så er multimusikeren Jacob Colliers eventyrlige klange vanedannende. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 01/05/24
Igennem hele mit liv har jeg været fascineret af menneskestemmen, og jeg har tænkt mig at gåsefodre dig med nogen af de mange stemmer og sangere som rører og bevæger mig. Hør i dag blandt andre Núria Rial, Regula Mühlemann og Elza Soares synge, og bad også i de sølvspillende farver fra violinisten Isabelle Fausts violin når hun spiller Bach og Beethoven. Vært: Mette Greiffenberg.
Published 01/01/24
I dag om noget af det, der giver mig livslyst og energi: en tur på dansegulvet og samvær med familien. Hør den klassiske musik, mine egne børn og børnebørn bliver indfanget af, og dans quickstep til Bach og slowfox til Mendelssohn. Vært: Benedikte Bové.
Published 12/15/23
Jeg holder virkelig meget af Sverige! Af det svenske sprog, svenske sangere og musikere og svensk kultur og musik i det hele taget. Næsten ligegyldigt hvilken genre: Klassisk, jazz, viser, pop og folkemusik. Kom med på en musikalsk tur hinsidan. Vært: Benedikte Bové.
Published 12/08/23
... også i kor. Jeg elsker vokalmusik! Både selv at medvirke i korværker og lytte til sangere, som kan alt det, jeg ikke kan. Hør bl.a. lidt fra Mendelssohns Elias og Brittens War Requiem og hør også nogle af mine yndlingssangere som Philippe Jaroussky og Michael Spyres. Vært: Benedikte Bové.
Published 12/01/23
Gennem mit radioliv har jeg opdaget, hvor mange kvindelige komponister der har været gennem musikhistorien - og har oplevet hvor lidt fokus der har været på dem, og hvor svært det har været at finde gode indspilninger af deres musik. Alt for meget musik af kvinder er forblevet i fortiden og glemt af eftertiden. Hør musik af bl.a. Dorothy Howell, Elfrida Andrée, Augusta Holmès og Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre. Vært: Benedikte Bové.
Published 11/24/23
I min ungdom gik jeg til koncert for en flad femmer! Odense Symfoniorkesters tilbud til unge var generøst og genialt og gav store musikalske oplevelser. Hør også om en skelsættende masterclass med Mstislav Rostropovitj. Vært: Benedikte Bové.
Published 11/17/23
Min barndoms musikalske madplan bestod af Bach og Beatles, tilsat Bernstein og Blind Blake, og som nummer sjok i en søskendeflok var andres musiksmag med til at forme min. Hør musik af de fire store B'er, om en genial konfirmationsgave og hør desuden musik af Carl Nielsen, Sjostakovitj og Debussy. Vært: Benedikte Bové.
Published 11/10/23
Ole Bartholin Kiilerichs sidste program i serien 'Det vi hører' er blevet en blandet landhandel fra listen med hidtil uafspillede yndlingsværker - men hvilken landhandel; vi skal høre indiske ragaer, hvid musik, jazz, folk, a cappella-kormusik - og selvfølgelig Chopin! Og måske tager han sig mod til selv at spille lidt til allersidst?
Published 11/03/23
Alle musikeres yndlingslegeplads, kammermusikken, er i fokus i denne uges udgave af Det vi hører. Ole Bartholin Kiilerich deler ud af sin glæde ved non-verbal kommunikation og afslører, at klavertrioer faktisk er bedre end strygekvartetter. Vært: Ole Bartholin Kiilerich.
Published 10/27/23
Ole Bartholin Kiilerich smider alle manerer overbords og præsenterer to timers radio udelukkende med det allerfedeste klavermusik. Klaver er jo det bedste instrument af dem alle - men hvorfor egentligt? Vært: Ole Bartholin Kiilerich.
Published 10/20/23