Episodes
Transfeminisme.
Published 07/04/21
Published 07/04/21
La Mar Sifre entrevista la Bea Palomares, psicòloga social i voluntària de l’Observatori Contra l’Homofòbia, per parlar de la lesbofòbia. Tot i que sovint són atacs més subtils, no deixen de ser violents i importants.
Published 06/27/21
Commemorem l’Orgull LGTBI d’enguany, focalitzant-nos en la lluita comuna entre el feminisme i la comunitat LGTBI. Per fer-ho, parlem de la història de l’Orgull a Espanya i Catalunya amb la investigadora, escriptora feminista i diputada a l'Assemblea de Madrid Beatriz Gimeno i el president del Casal Lambda Jordi Samsó. A més, posem el focus també en la lesbofòbia, de la mà de la psicòloga social i voluntària de l'Observatori contra l’Homofòbia, Bea Palomares, que ens explica els resultats del...
Published 06/27/21
L’Andrea Salazar entrevista la Marieta Gómez, psicòloga i membre del col·lectiu de mares víctimes de violència vicària anomenat M.A.M.I, per exemplificar perquè aquest tipus de violència és masclista.
Published 06/20/21
La docusèrie de Rocío Carrasco ha posat la violència masclista a l’agenda dels mitjans i al prime time de les televisions. Analitzem el seu impacte amb la redactora en cap de gènere de ElDiario.es, Ana Requena Aguilar. És un reportatge de María Giménez.
Published 06/20/21
Les violències masclistes son una realitat inqüestionable, però, malauradament, per a gran part de la població passen encara desapercebudes. És per això que en aquest programa posem nom propi a diversos tipus de violències masclistes parlant amb expertes i testimonis. Analitzem el cas de Rocío Carrasco de la mà de la redactora en cap de gènere de ElDiario.es, Ana Requena Aguilar, parlem de violència psicològica amb la psicòloga Sònia Cervantes i de Violència Vicària amb la Marieta Gómez,...
Published 06/20/21
L’ Alejandra Sanchez ens parla del que tradicionalment s'ha considerat la culminació de les relacions sexuals: l'ejaculació... i, no només això, sinó que parlem de l'squirt de la mà de la periodista especialitzada en sexualitat Noemí Casquet.
Published 06/13/21
Parlem de follar, fent un recorregut per l’acte sexual, des dels preliminars fins a l’squirt, passant per les joguines sexuals, tot plegat fugint del coit-centrisme. Tot plegat de la mà del sexòleg Ignasi Puig Rodas, de la responsable del servei Cruïlles del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats, Elena Longares, de la responsable de comunicació de la botiga eròtica Amantis, Marta Molas, i de la periodista especialitzada en sexualitat Noemí Casquet. 
Published 06/13/21
L’ Andrea Salazar parla amb Blanca Valdivia, de Col·lectiu Punt 6, per poder entendre com s’ha d’aplicar la perspectiva feminista interseccional en el disseny urbanístic.
Published 06/06/21
L’urbanisme feminista és una disciplina que pretén repensar les ciutats i els espais públics amb perspectiva de gènere. En parlem amb l’arquitecta i membre d’Equal Saree Dafne Saldaña. A més, parlem del projecte Poligoneres, de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén repensar l’espai públic dels polígons industrials i entrevistem Blanca Valdivia, del Col·lectiu Punt 6, referent en l’urbanisme feminista.
Published 06/06/21
La medicina ha estat i encara és eminentment masclista. Durant els segles XVIII, XIX i, fins i tot, XX, molts doctors va diagnosticar una sèrie de malalties a les dones sense cap mena d’evidència científica. N’hem fet un recull de les més curioses.
Published 05/30/21
La María Giménez ens explica el biaix de gènere en la medicina amb la metgessa i autora de “Mujeres Invisibles Para la Medicina” Carme Valls Llobet. Parlarem de l'infradiagnòstic i la sobremedicació de les dones a l'àmbit sanitari.
Published 05/30/21
En commemoració del 28 de Maig, Dia Internacional per la Salut de les Dones, parlem de dones i salut de la mà de la metgessa i autora de “Mujeres Invisibles Para la Medicina” Carme Valls Llobet, la doula i osteòpata Llúcia Mir, la creadora de la plataforma de divulgació menstrual Hystera Salud Femenina Victoria López Benito i la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Girona Mari Àngels Planas.
Published 05/30/21
Analitzem la Cultura de la Violació i la seva presència a la nostra societat, fent un recorregut històric, judicial i cultural, a més d’analitzar les perspectives de víctimes i agressors. Tot plegat de la mà de l’autora de “La Cultura de la Violación en España”, María Hidalgo, de l’advocada especialitzada en violències masclistes Sònia Ricondo, de l’autora i directora d’”El que no es diu”, Marilia Samper, i del psicòleg del Servei d’Atenció als Homes de l’Ajuntament de Barcelona, Nando Carnero. 
Published 05/23/21
Parlem dels debats feministes que es van plantejar a partir del projecte Constitucional del 1978. Ho fem de la mà de la Doctora en Història Contemporània i autora de “Los debates del movimiento feminista ante el proyecto constitucional y la Constitución: de la unión a la separación”, Soraya Gahete Muñoz.
Published 05/16/21
Parlem de com es van establir les bases del moviment feminista a Espanya i Catalunya després de la dictadura. Ho fem de la mà de l’activista de Ca La Dona Montserrat Cervera, de la Doctora en Història Contemporània Soraya Gahete Muñoz i de la directora de l’Observatori Dona Empresa Economia i organitzadora de les Jornades Catalanes de les Dones, Anna Mercadé. A més, analitzem el documental “Las Constituyentes”.
Published 05/16/21
Què són les relacions tòxiques romàntiques, com podem evitar-les o sortir-ne? En parlem amb la fundadora de l’Institut Europeu de Psicologia Positiva (IEPP), Dafne Cataluña, i la psicòloga de Centre d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), Anna Rodríguez. És un reportatge de María Giménez.
Published 05/09/21
Parlem de què són les relacions tòxiques, tant des del punt de vista romàntic, com d’amistat i familiar. Ho fem amb la fundadora de l’Institut Europeu de Psicologia Positiva (IEPP), Dafne Cataluña, la psicòloga de Centre d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), Anna Rodríguez, i la coach i escriptora Beatriz Palá. A més, analitzem la representació que s’ha fet a la música de les relacions tòxiques parlant dels casos de C.Tangana, Rosalía i Taylor Swift. 
Published 05/09/21
Amb motiu de l’1 de Maig, parlem de dones i treball. Analitzem la història de les dones a l’àmbit laboral de la mà de la catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, María Jesús Espuny. Tractem la conciliació laboral amb la professora de Sociologia Sara Moreno Colom i la feminització de la pobresa amb Mònica Penas, de la secretaria de Dones de Comissions Obreres i Omaira Romero, activista de Sindillar. A més, analitzem els “millors” comentaris de ForoCoches sobre les quotes de...
Published 05/02/21