Episodes
Da vi talte med Lars før den operation, der skulle fjerne så meget som muligt af den svulst, der var begyndt at vokse i hans isselap, sammenlignede han det med at køre ind i en stor vejudfletning, hvor man ikke er helt sikker på hvor afkørslerne fører hen. Kirurgen, Jannick Brennum, anbefalede en såkaldt vågenoperation, fordi den giver ham og neurokirurgen mulighed for ved hjælp af løbende sonderinger i selve hjernen og samtaler med patienten at afgøre, hvad der kan fjernes og hvad kirurgen...
Published 04/14/17
Pernille er IT-ekspert, et rationelt og stringent tænkende menneske, som i foråret fik konstateret en hjernesvulst i tindingelappen. Et slag mod hovedet startede forløbet og førte til epilepsianfald og stærke smerter. Hjulpet og vejledt af lægerne blev det hurtigt klart for Pernille, han hun ikke ønskede at leve videre i den tilstand, som hun var blevet bragt i. På Jannick Brennums anbefaling, men velvidende, at der var en risiko for at det kunne komme til at gå ud over eksempelvis nogle af...
Published 04/13/17
Om vold, mysticisme, sensualitet og næstekærlighed. Samtaler mellem to erfarne iagttagere, journalisten og forfatteren Frank Esmann og filmmanden og forfatteren Jørgen Leth om årsagerne til fattigdommen i verdens fattigste land. Udsendelsens temaer er korruptionen og næstekærligheden.
Published 11/28/16
Om vold, mysticisme, sensualitet og næstekærlighed. Samtaler mellem to erfarne iagttagere, journalisten og forfatteren Frank Esmann og filmmanden og forfatteren Jørgen Leth om årsagerne til fattigdom i verdens fattigste land Haiti. Udsendelsens temaer er voldens anatomi og mysticismens fascination. Næste program sendes 20.04.09.
Published 11/28/16
Om vold, mysticisme, sensualitet og næstekærlighed. Samtaler mellem to erfarne iagttagere, journalisten og forfatteren Frank Esmann og filmmanden og forfatteren Jørgen Leth om årsagerne til fattigdom i verdens fattigste land Haiti. Udsendelsens temaer er historiens hævn og konflikten mellem det sorte flertal og den brune elite.
Published 11/28/16
Hotel Oloffson i Port-au-Prince, Haiti. Sidste program i serien om berømte hoteller. Intet sted i serien smelter virkelighed og fiktion, realitet og legende, i den grad sammen som i dette tilfælde. Nøglepersonerne er forfatteren Graham Greene og hotellets ejer Richard Morse. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
Algonquin Hotel, New York. Femte program i serien om berømte, berygtede og legendariske hoteller. Algonquin er berømt for to ting - kredsen om det runde bord i Rosenrummet og katten Matilda. Dette program koncentrerer sig om det første. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
Victoria Falls Hotel i Zimbabwe. Fjerde program i serien om berømte, berygtede og legendariske hoteller. I dette program fortæller Frank Esmann, hvordan han med det som base og sammen med DR's London-korrespondent Klaus Toksvig dækkede krigen i det, som dengang hed Rhodesia. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
Raffles Hotel, Singapore. Det tredje program i serien om legendariske hoteller. Men Raffles er andet end Singapore Slings, Sommerset Maugham og Noel Coward. Det er også symbolet på den lille østats fænomenale historie fra britisk koloni til selvstændig autokrati. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
American Colony i Jerusalem. Det andet program i serien om berømte og berygtede hoteller. Denne udsendelse handler om den kristne zionist Anna Spafford, som i forventning om Jesu snarlige genkomst endte med at skabe et berømt hotel. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
Hotel Europejski i Warszawa, Athene Palace i Bukarest og Adlon i Berlin. Det første af seks programmer om berømte og berygtede hoteller, deres historie og de forfattere, statsmænd, slyngler, banditter og journalister, som har skabt legenderne om dem. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.
Published 11/28/16
På vej til fronten. I denne sidste udsendelse om Irakkrigen 10 år efter er Frank Esmann tilbage i Kurdistan, nu på vej til et af de såkaldt "omdiskuterede" områder omkring oliebyen Kirkuk. Her er maskingeværerne atter begyndt at knitre og mange frygter, at det bliver det flashpoint, som kan starte en ny borgerkrig i Irak. Vi bevæger os i en kakafoni af lydbilleder og citater fra ledende personligheder, som afspejler den spænding, der er under udvikling. (Genudsendelse fra 13.03). (Sendes...
Published 08/06/14
Slaget om meningsdannelsen. Medierne i de krigsførende nationer var under hårdt pres, ikke mindst i Irak krigens begyndelse. I Danmark gik det så hårdt til, at der skulle en videnskabelig undersøgelse til, for at påvise, at DR og TV2 havde leveret en rimelig objektiv dækning, mens de skrevne medier skilte sig ud efter holdning med Jyllands Posten som den mest markante krigstilhænger og Information som den mest markante krigsmodstander. Efter en kort, euforisk krigsrus endte det i USA med, at...
Published 07/30/14
Tolkens beretning. Danskerne i Basra rekrutterede deres tolke lokalt. En af dem var Zaidon Al-Emara. Han oplevede Saddams nedkæmpelse af det shia-oprør, som brød ud efter den første golfkrig i 1991. Hans bror endte i krigsfangeskab i Saudi Arabien. Zaidon bød koalitionsstyrkerne velkommen og på grund af sin uddannelse endte han som tolk for de danske styrker i Camp Eden og senere lufthavnen i Basra. Få år senere kom den første advarsel, så den direkte dødstrussel, så flugten til Bahrain og...
Published 07/23/14
Jeg troede, Saddam havde masseødelæggelsesvåben. Flemming Pradhan Black er officer i flyvevåbnet, pt. udlånt til Københavns Universitet. Han var han ikke et øjeblik i tvivl om, at Saddam Hussein rådede over masseødelæggelsesvåben og at det alene af den grund var nødvendigt at fjerne ham. Flemming og udviklingen af hans holdning i løbet af de ti år krigen varede, er kernen i dette program. Og så er det soldatens syn på private sikkerhedsvagter, som - skulle det vise sig - havde en tendens til...
Published 07/16/14
Da Rima ville give irakerne et retssystem. Rima Pradhan Blach blev født i Dardjeling, på grænsen mellem Indien og Nepal og har arbejdet som juridisk rådgiver i fejlslagne stater det meste af sit professionelle liv. Fortællingen om Rima sætter scenen, beskriver konklusionerne i de rapporter om optakten til krigen, der er udarbejdet - vævet sammen med hendes personlige kamp for at hindre eller i hvert fald begrænse de værste konsekvenser af fejltagelserne.
Published 07/09/14
Den næste krig. I Kurdistans bjerge er det ikke ord som "invasion", "besættelse" eller "borgerkrig" som folk bruger, når talen falder på Irakkrigen. Det er "befrielsen". Det næste ord, som dukker op er "selvstændighed", det næste igen er "olie". Det har, viser det sig, været en sprængfarlig blanding. Ti år efter koalitionen af villige rykkede ind i Irak for at fjerne Saddam og skabe et demokratisk Irak er udsigten ikke fred - men en ny borgerkrig.
Published 07/02/14
Udviklingsminister Christian Friis Bach strammer nu kravene til danske nødhjælpsorganisationer, som med støtte fra Danida vil operere i nødhjælpsområder. Udspillet kommer i fortsættelse af Frank Esmanns og Claus Pilehaves serie om de internationale nødhjælpsorganisationer. De har stillet spørgsmålet "Hvad er der galt med humanitær hjælp?" og fået svar. I dette sidste program fortæller de, hvordan ministeren og organisationerne mener, at indsatsen kan gøres bedre. Tilrettelæggelse: Frank...
Published 01/16/12
De glemte flygtninge. Frank Esmann og Claus Pilehave rejser til de palæstinensiske flygtninge i Libanon. I over 60 år har de levet i fattigdom i flygtningelejre, og de er skuffet og vrede over, at de humanitære organisationer giver kurser i kønsroller i stedet for nødvendig hjælp til sundhed og uddannelse. Organisationer og politikere frygter lejrene eksploderer i raseri. Tilrettelæggelse: Frank Esmann og Claus Pilehave.
Published 01/09/12
Nødhjælpsarbejde i krigszoner indebærer at nødhjælpsarbejderne må samarbejde med lokale krigsherrer. I Frank Esmanns og Claus Pilehaves fortælling om De Gode Hjerter er de nået til Afrikas Horn. Her er problemet den islamistiske terrororganisation Al-Shabaab - og samarbejdet sker via fire klaner i Mogadishu. Tilrettelæggelse: Frank Esmann og Claus Pilehave. (Sendes også lørdag 20.03 og søndag 14.03).
Published 01/02/12
Når nødhjælp bliver til overgreb. Frank Esmann og Claus Pilehave fortsætter rejsen gennem nødhjælpen i det jordskælvs-ødelagte Haiti, og de ser på tilfælde, hvor nødhjælp udarter sig til decideret kriminalitet. Og hvor internationalt hjælpearbejde kan bringe dødelige sygdomme til et svækket område.
Published 12/26/11
Hvad er der galt med nødhjælpen? Med det spørgsmål i baghovedet undersøger Frank Esmann og Claus Pilehave, hvorfor mange folk på Haiti stadig bor i midlertidige slum-lejre to år efter jordskælvet, når der blev samlet milliarder af dollars ind for at hjælpe dem.
Published 12/19/11