Episodes
Mobning defineres som ”udstødelse fra fællesskabet” og ”systematisk eksklusion” og foregår ikke bare i skoler og på arbejdspladser, men også i familier. Men hvad er det for nogle dynamikker, der ligger bag dårlige relationer og mobning? I dette afsnit af ”Fremmed i familien” taler forfatter Katrine Marie Guldager med mobbeforsker Jette Kofoed.
Published 11/16/21
Published 11/16/21
Nicole Albæk vokser op i en dysfunktionel familie og gentager senere det dysfunktionelle i sit parforhold. I dag kan hun se, at hun var medafhængig af sine dårlige relationer og har taget ansvar, uddannet sig til Life Coach og afhængighedsrådgiver og har for nylig udgivet bogen ”Kvinder, der mister sig selv”. Men hvorfor er det, at vi ofte forveksler følelsesmæssig afhængighed med kærlighed? Og hvordan kan vi bryde den onde cirkel?
Published 11/16/21
80 % føler sig mindre som sig selv i deres barndomsfamilie end med deres venner – og 80 % føler sig ikke set og elsket af deres familie. I hvert fald ifølge spirituel psykolog Kisser Paludans egen undersøgelse. Kan det være en af årsagerne til, at mange kommer derud, hvor de bryder med eller overvejer at bryde med deres familie? I denne udgave af Fremmed i familien taler forfatter Katrine Marie Guldager med psykolog Kisser Paludan, om hvorfor det er, der opstår konflikter i familien, og...
Published 11/16/21
Hvordan kan man leve med et brud, og kan man undgå at de opstår? Camilla Carlsen Bechsgaard er privatpraktiserende psykolog og medforfatter til en bog om familiebrud. I dette afsnit af ”Fremmed i familien” taler forfatter Katrine Marie Guldager med Camilla om, hvorfor familiebrud overhovedet opstår.
Published 11/16/21
Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Indimellem føles det at beskæftige sig med familiebrud som at bevæge sig på er nyt og tabuiseret område, som der ikke er forsket meget i. Men hvad med litteraturen? Har den ikke altid beskæftiget sig med ulykkelige familier? Katrine Marie Guldager har inviteret Erik Skyum-Nielsen i studiet til en snak.
Published 05/28/21
Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Psykolog Inge S. Holm kender fra sin praksis en del til dysfunktionelle familier, og hun har desuden skrevet fagbogen "Livsfarlig familie". Men kan det virkelig været farligt at have usunde relationer til sin familie, og hvornår skal man sige stop? Kan man virkelig blive syg af det, hvis man ikke kan sige fra?
Published 05/21/21
Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Psykoanalytikeren Katrine Zeuthen var med på sidelinjen da Katrine Marie Guldager skrev sin autofiktive roman ‘Det samme og noget helt andet’. I denne podcast taler Katrine Marie Guldager med Katrine Zeuthen om hvorfor det kan være svært at være i en familie. Og hvorfor er det egentlig så svært at tale om?
Published 05/12/21
Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina. Hvis man spørger familiepsykologen Ulla Dyrløv, så er det i udgangspunktet forældres ansvar, hvis de vil bevare en god relation til deres børn. Ulla Dyrløv, som blandt andet har medvirket i "Aldrig for sent" kommer i dette første afsnit med nogle konkrete råd til, hvad man som forældre kan gøre for at undgå, at konflikt bliver til brud.
Published 05/11/21