Episodes
L'entreteniment ens fa la vida més fàcil, però dedicar-s'hi i fer-ho bé és una altra història. Convidem la guionista i humorista Elisenda Pineda per parlar de la màgia de la tele, el do de fer riure i com es distreu la gent que ens distreu als altres.
Published 05/15/24
Published 05/15/24
Fusionem podcasts de la casa per parlar amb les últimes ties xules de Catalunya 3 La Trinae i Gent de Merda fan una confessió conjunta sobre projectes, ambicions, ser un cul inquiet i no tenir-ne mai prou de res.
Published 05/08/24
L'obra de la Paula Artés demostra que des de l'art podem qüestionar els mecanismes de poder que operen en la nostra societat. Un programa sobre fotografia, Florentino Pérez i la Plataforma Castor on parlem amb una gran artista de casa nostra que heu de seguir sí o sí!
Published 05/01/24
Parlem amb Clara Queraltó, autora de Com un batec en un micròfon i guanyadora del Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2024 per endinsar-nos en el món del desig, el poder i tots els móns que existeixen dins una mateixa relació.
Published 04/25/24
Programa en viu des del D'A Film Festival i amb una convidada molt especial: la directora i guionista Clara Roquet. Parlem del seu últim projecte, Las Largas Sombras, i explorem el món del thriller, les armes al set, amistats perilloses de joves i de grans i el pes de la culpa que no prescriu.
Published 04/17/24
De la vergonya aliena al poder d'incomodar, parlem sobre totes aquelles situacions aparentment inofensives que poden convertir un moment de no res en un mal tràngol que recordaràs cada dia abans de dormir. Com expliquem la incomoditat? I les persones incòmodes?
Published 04/10/24
Si no som la nostra feina… som les nostres aficions? Ens preguntem com omplim el temps i per què, quan i com mentre parlem d’extraescolars alcoholitzats per a adults, ceràmica, vídeos de lego i la importància dels tercers espais encara que no siguin físics. I vosaltres, sou de sudoku o de mots encreuats?
Published 04/03/24
Cottagecore, coquette, office siren, mob wife... internet s'ha omplert d'etiquetes i microtendències i nosaltres ens preguntem si és possible parlar d'estil sota l'ombra de l'algoritme. Per fer-ho com cal, avui ens acompanya Rita Rakosnik per explicar-nos el rerefons polític i social de la moda, el glamour, internet i subversió.
Published 03/27/24
Convidem la historiadora de l'art Maria Garganté per parlar de festes i festivitats arran del llibre Santificaràs les festes (Fragmenta editorial). Discutim l'origen de la celebració, el fet social i la nostra relació amb la terra i el sol a l'hora de celebrar, dels sants al botellot!
Published 03/20/24
Llistes, confessions, records i vergonyes; l'aplicació de notes segurament és l'únic espai realment privat del nostre mòbil, l'única manera de relacionar-nos-hi sense esperar que ho vegi ningú. Parlem de com fem servir l'aplicació, si és l'herència del dietari i com la intimitat s'ha transformat en performance quan hem començat a penjar-ne captures a les xarxes.
Published 03/13/24
Fem un programa en viu des de la Casa Seat per comentar cançó a cançó el nou disc de Guillem Gisbert... amb Guillem Gisbert! Li preguntem pel seu procés d'escriptura, per la música, per la seva relació amb Manel i com ha estat fer un disc sol després de tants anys de carrera; li demanem que ens expliqui els versos que ens han agradat més, les referències que hi ha amagades (o no), xafarderies, curiositats i per què reivindica els estudiants sense vocació. Dins d'aquest programa hi ha tooooot...
Published 03/01/24
Podem viure sense autopromocionar-nos constantment? Ens preguntem si hi ha cap professió que s'escapi de la maledicció del jo-empresa a partir de l'article Everyone is a Sellout de Rebecca Jennings, si es tracta d'ego, si té sentit treure sempre l'excusa de la precarietat i de com podem deixar d'autoexplotar-nos. 
Published 02/28/24
Convidem l'escriptor Borja Bagunyà per preguntar-li sobre la prosa obsessiva i els personatges obsessionats, parèntesis, rareses, humans i la distància entre objecte i autor tot partint del seu llibre Els angles morts (Edicions del Periscopi).
Published 02/21/24
Hombreres, laca i ombra d'ulls blava: convidem a Jèssica Pulla per descobrir l'herència icònica que ens han deixat les tietes. Repassem grans noms, de Núria Feliu a Judy Garland, passant per la Melero, i parlem de referents queer en la història de tv3, com funcionen les famílies drag i la importància del discurs polític en l'art del transformisme. 
Published 02/14/24
Quan ens agrada un autor, el primer que fem és córrer a buscar la seva correspondència, dietaris, cartes i notes personals. I dels autors contemporanis, n'haurem de publicar els whatsapps? Parlem dels límits entre literatura i intimitat, com canvia la manera de comunicar-nos a través dels diferents canals i d'on surt aquesta obsessió amb els butlletins de subscripció en la generació Z ara que semblava que ja ens havíem passat internet. 
Published 02/07/24
Aprofitem que s'acosta la festa del cinema català per parlar amb l'Alba Cros, directora del documental Alteritats, enguany nominat als premis Gaudí. Discutim què suposa retratar l'alteritat a través de la càmera, les etiquetes i la identitat i com es treballa un documental d'aquesta magnitud. A més, aprofitem per descobrir com funciona l'Acadèmia de la mà d'un dels seus membres: premis, vots, discursos, nervis, càmera i acció!
Published 01/31/24
Parlem del món de l'art des de la perspectiva del galerista: Joana Roda ens explica com neix Bombon Projects, la relació d'una galeria amb els artistes i amb el públic i el paper de l'art en un món tiktokitzat. A més, aprofitem per preguntar-li els bàsics d'etiqueta per visitar aquests espais i si ella es considera una "gallery girl".
Published 01/24/24
Parlem del tarot, espiritisme i espiritualisme en l'art català amb el poeta i rapsoda Oriol Sauleda, que ha publicat conjuntament amb la mèdium Amor Estadella el llibre I llavors em va dir. Un nou concepte del tarot (Edicions Poncianes). Quina relació té l'endevinació amb la poesia? Ens endinsem al món de les curanderes catalanes, l'exotisme dels xamans, els lligams amb la tradició cristiana i pagana i què vol dir realment llegir les cartes a algú. 
Published 01/10/24
Convidem a la filòsofa Marina Garcés per parlar de promeses a partir del seu últim assaig: El temps de la promesa (Anagrama). Quan va ser l'última vegada que vau fer una promesa? De nens? De grans? A vosaltres mateixos? A algú important? Parlem de les promeses que fem, si és que en fem, el valor que donem avui a la paraula i del vici de no voler prometre res.
Published 12/20/23
Existeix el rellotge biològic? Com neix el desig de ser mare? Se'n pot fer alguna cosa útil, de la culpa? Parlem d'òvuls, diners, dilemes i molt més amb Júlia Bertran, periodista i autora del llibre Estimada desconeguda, un assaig sobre la maternitat per donació d'òvuls.
Published 12/13/23
Què passa quan et mires al mirall? Cada una de nosaltres té una resposta diferent a aquesta pregunta, però compartim una certesa: el consol més gran davant la muntanya russa de 🎢l'autopercepció 🎢 és poder parlar-ne amb les amigues, sense judicis ni tabús. Parlem amb la Núria Vicens, la Guiomar González i la Marta Llauradó sobre la seva experiència amb l'autopercepció, la idea de bellesa, cos i capacitisme. Programa en viu des de la Jornada de Podcasts per Combatre la Pressió Estètica.
Published 12/06/23
Si ens escoltes quan no pots dormir, aquest programa t'interessa. I si no, també. Parlem amb La doctora Casafont, metgessa neurocientífica que ha dedicat part de la seva carrera a l’educació i a la divulgació i que hem convidat per resoldre tots els dubtes que ens treuen la son. Necessitem seguir una rutina de nit? Quantes hores hem de dormir? Podem aprendre a recordar els somnis? Xerrem de vicis, trucs i bones pràctiques al voltant del son i la son.
Published 11/29/23
El crit de la senyora de la mani espanyolista de la Plaça Sant Jaume, els crits de les reines del crit de les pel·lícules de por, el crit que fa la Colometa a la Plaça del Diamant, els crits que no sentim i els crits que no ens surten són alguns dels protagonistes d'aquest capítol dedicat a una cosa que pot ser tan catàrtica com molesta.
Published 11/22/23
Ens preguntem què és el talent i com hi convivim, en viu des del Disseny Hub de Barcelona per la Setmana del Talent! Per fer-ho, hem preparat un programa coral amb les opinions d'amics i coneguts del món audiovisual i cultural per discutir com detectem el talent al nostre voltant, si cal separar amistat de feina, quin paper hi té la honestedat en el resultat de la creació i com gestionem enveges i inseguretats en un món on veiem constantment què està fent tothom.
Published 11/15/23