Episodes
در این قسمت از «ما مردم نازنین»، با فرنود پارسا درباره‌ فقر فرهنگی گفت‌وگو کردیم. فقر فرهنگی را تعریف کردیم و به عوامل ایجاد آن و عواقب آن در یک جامعه پرداختیم. سپس درباره‌ راه‌کارهای مقابله با فقر فرهنگی صحبت کردیم و در نهایت به ارتباط متقابل فقر اقتصادی و فقر فرهنگی پرداختیم.
Published 09/30/21
در پنجاه و سومین قسمت از «ما مردم نازنین»، با فرنود پارسا درباره‌ مدرسه و آموزش‌ و پرورش به گفت‌وگو نشستیم و درمورد نقش آموزش‌ و پرورش در یک جامعه، مفهوم و اهمیت جامعه‌ پذیری و رویکردهای تحلیلی و انتقادی مختلف نسبت به مدرسه و آموزش‌ و پرورش صحبت کردیم.
Published 09/23/21
در پنجاه و دومین قسمت، به مناسبت تولد یکسالگی «ما مردم نازنین»، نگاهی انداختیم به برنامه‌های یک سال گذشته و بعضی از موتیف‌های تکرارشونده در موضوعات مختلف را با هم مرور کردیم و در همین راستا درباره‌ نگرش اجتماعی، تفکر نقادانه، آسیب‌شناسی فرهنگ رایج در ایران و مسائل دیگر گفت‌وگو کردیم. و البته در پایان با ارسطو رحمانیان خداحافظی کردیم.
Published 09/16/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد سالمندی گفت‌وگو کردیم. درباره‌ بالارفتن جمعیت سالمندان و دلایل و اهمیتش صحبت کردیم، به دلایل افزایش شکاف نسلی و راه‌کارهای کاهش این شکاف پرداختیم و همچنین درمورد چگونگی و فواید استفاده به‌جا از نیروی سالمند در جوامع صحبت کردیم.
Published 09/09/21
در پنجاهمین قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد خانواده صحبت کردیم و به این سوالات پرداختیم: - خانواده چیست، از چه زمانی مهفوم خانواده مطرح شده و این مفهوم در گذر زمان چه تغییراتی داشته؟ - چه عواملی تعریف و شکل خانواده را در طول تاریخ تغییر داده است؟ - کارکردهای خانواده و انواع خانواده در طول تاریخ چیست؟ - در ایران کدام‌ یک از انواع خانواده رایج بوده و هست؟
Published 09/02/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد نفرت و نفرت‌پراکنی و رنج‌ها و آسیب‌هایش در ایران گفت‌وگو کردیم و به بررسی ورودی‌ها یا عواملی که این پدیده را در ایران امروز تقویت می‌کنند پرداختیم.
Published 08/26/21
- انسان‌دوستی و دگردوستی به چه معناست و رویکرد انسان‌دوستانه چه خصوصیاتی دارد؟ - رفتارهای انسان‌دوستانه و ضد انسان‌دوستانه در تاریخ و فرهنگ و ادب ایران چگونه بروز یافته‌اند؟ - چگونه می‌توان رویکرد و عقاید انسان‌دوستانه را به اقدامات عملی تبدیل کرد؟ - و چرا مهم است که اقدامات بشردوستانه منسجم و آگاهانه باشند؟
Published 08/19/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد جوان و جوانی گفت‌وگو کردیم و در این زمینه به مسئله‌ شکاف نسلی و تعارضات میان نسل‌ها پرداختیم و درباره‌ آسیب‌های اجتماعی چنین تعارضی و راه‌کارهای جلوگیری از بروز چنین آسیب‌هایی صحبت کردیم.
Published 08/12/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد دوگانه‌ جست‌وجو یا دنباله‌روی (تحری یا تقلید) گفت‌وگو کردیم و درباره‌ نمود این دوگانه در جامعه. همچنین به بررسی عوامل ساختاری و غیرساختاری‌ای پرداختیم که باعث می‌شوند ما ایرانیان غالباً تقلید را به جست‌وجو ترجیح دهیم.
Published 08/05/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد عدالت اقتصادی گفت‌وگو کردیم و در این باب، درباره‌ تضاد بین عدالت و آزادی صحبت کردیم و نیز درباره‌ اندیشه‌ها و نظریه‌ها و سیاست‌هایی که به برقراری عدالت و رشد اقتصادی پرداخته‌اند.
Published 07/29/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد کلیشه‌های جنسیتی گفت‌وگو کردیم. درباره‌ شاخص شکاف جنسیتی در کشورهای مختلف حرف زدیم و درباره‌ بهترین و بدترین کشورها در این زمینه. هم‌چنین درمورد راه‌کارهای عبور از کلیشه‌های جنسیتی در یک جامعه و سازوکار انقلاب جهانی در نقش‌های جنسیتی صحبت کردیم.
Published 07/22/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد روند بحران، شکست، پیروزی گفت‌وگو کردیم و در این باره صحبت کردیم که آیا این روند در طول تاریخ همیشه یک توالی تکرارشونده بوده یا خیر، و این‌که چه عواملی باعث می‌شود برخی ملت‌ها از شکست پلی به‌ سوی پیروزی بسازند اما جوامع دیگر در انجام این کار ناموفقند؟
Published 07/15/21
چی میشه که آدما بی‌خانمان میشن؟ چه کسانی دچار بی‌خانمانی میشن؟ بی‌خانمان‌ها چه آسیب‌هایی می‌بینن؟ نقش دولت‌ها در ایجاد بی‌خانمانی چیه؟ در این قسمت از «ما مردم نازنین» در جستجوی پاسخ پرسش‌هایی از این دست، درباره‌ بی‌خانمانی گفت‌وگو کردیم.
Published 07/08/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ تاریخ و تاریخ‌نویسی گفت‌وگو کردیم و درباره‌ ارتباط تاریخ و جامعه‌شناسی. از سیر تکامل بشر مثال‌هایی آوردیم و به این پرسش‌ها پرداختیم که آیا مسیر تاریخ دایره‌ای است یا خطی؟ و فاعل تاریخ کیست؟
Published 07/01/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ جهانی‌شدن گفت‌وگو کردیم و به‌ ویژه جهانی‌ شدن را از نگاه آنتونی گیدنز بررسی کردیم و در همین راستا، به چهار بعد مفهومی پرداختیم که گیدنز در تشریح جهانی شدن استفاده می‌کند. همچنین درمورد برخی آثار و پیامدهای جهانی‌شدن نیز صحبت کردیم.
Published 06/24/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ تکنولوژی‌های نو صحبت کردیم و به رابطه‌ فرهنگ و تکنولوژی پرداختیم و درمورد تأخر یا واپس‌ماندگی فرهنگی گفت‌وگو کردیم و ارتباط این موضوع را با عدم توسعه‌ صنعتی و تکنولوژیکی ایران مورد بررسی قرار دادیم.
Published 06/17/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ انتقام صحبت کردیم و از جمله به این پرسش‌ها پرداختیم: انتقام چیست و چرا افراد دست به انتقام می‌زنند؟ در چه جوامعی انتقام رایج‌تر است و چه عواملی میل به انتقام را در یک جامعه افزایش می‌دهد؟ کنش انتقام‌جویانه چه تاثیری بر جامعه دارد؟ و آیا اساسا انتقام می‌تواند در برخی موارد بهترین راه‌حل باشد؟
Published 06/10/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ موفقیت صحبت کردیم و به این پرسش‌ها پرداختیم: تعریف موفقیت چیست؟ چه کسی نقشه و مسیر موفقیت را برای افراد تعیین می‌کند؟ و آیا مسیر و لحظه‌ موفقیت برای همه‌ افراد یکسان است؟ یا باید یکسان باشد؟ آیا برای دست‌یابی به موفقیت یا دست‌کم برای داشتن احساس موفق بودن توجه به نیازها و خواسته‌های فردی مهم‌تر است یا هنجارهای اجتماعی؟ و چه نهادی هنجارهای اجتماعی را تعیین می‌کند؟
Published 06/03/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ خشونت گفت‌وگو کردیم. ابتدا خشونت را تعریف کردیم و انواع آن را برشمردیم و سپس درمورد عوامل گسترش خشونت در جامعه صحبت کردیم و در پایان به نحوه‌ کاهش خشونت پرداختیم.
Published 05/27/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ هنر و جامعه صحبت کردیم. با تعریف هنر شروع کردیم و به تاثیر متقابل هنر و جامعه بر همدیگر رسیدیم و در این زمینه دو رویکرد مختلف را به همراه چند مثال سینمایی بررسی کردیم.
Published 05/20/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ انواع دوستی صحبت کردیم و به‌طور خاص درمورد نوع‌ دوستی
Published 05/13/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ انتخابات گفت‌وگو کردیم؛ انتخابات و انقلابات رو با هم مقایسه کردیم و به نظریه‌هایی پرداختیم که به عوامل مؤثر بر مشارکت انتخاباتی مردم می‌پردازند و نیز به نظریه‌هایی که موانع مشارکت مردمی را بررسی می‌کنند. و در پایان درباره‌ الگوی کنونی انتخابات و الگوهای جایگزین صحبت کردیم.
Published 05/06/21
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌ صلح عمومی گفتگوکردیم؛ درباره‌ این‌ که صلح با چه چالش‌هایی روبروست و چه عواملی مانع ایجاد صلح عمومی می‌شوند، چه عواملی باعث تضاد و تعارض‌اند و چگونه می‌توان این تعارضات را در راستای رسیدن به صلح حل و فصل کرد؟ هم‌چنین درمورد تقابل ساختارهای صلح‌آمیز و خشونت‌آمیز نیز صحبت کردیم.
Published 04/29/21
طبیعت چیست و حضور یا فقدانش چه تأثیری در زندگی انسان‌ها می‌گذارد؟ چرا با گذر زمان، طبیعت در حال تبدیل به پدیده‌ای بیرونی و غیرقابل دسترس است و این مسئله چه راهکارهایی دارد؟ رابطه‌ی انسان و طبیعت در روستاها و شهرها چگونه است و هر یک بر دیگری چه تأثیراتی دارند؟ این‌ها از جمله پرسش‌هایی است که در سی و یکمین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره‌شان گفت‌وگو کرده‌ایم.
Published 04/22/21