Episodes
Kan frivillig jobbing i en frimenighet og et års bibelskole være ødeleggende for CV'en? Erlend er snart ferdig med mastergrad i samfunnsvitenskap. Han mener leder- og organisasjonserfaringen hans er gull verd, men er redd arbeidsgivere kan ha fordommer. Det har han... dessverre grunn til å være! Eks- statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) er ikke imponert over det han kaller "sekulære fundamentalister" i arbeidslivet, mens DNs Eva Grinde må innrømme at hun kanskje har noen fordommer mot...
Published 03/01/20
Published 03/01/20
Markedet for folk med kompetansen til ukens innsender var dårlig da han var nyutdannet for noen år siden. Han ble tvunget til å ta en jobb som ikke var relevant, og som ikke gir utviklingsmuligheter. Er det for sent å komme seg på rett spor i karrieren nå?
Published 02/16/20
Sofie har en kollega som er selverklært likestillingsforkjemper - men som viser det på ganske merkelige måter. Hva gjør man med den mannlige kollegaen som prøver å spille likestillingsridder uten at noen har bedt om det, samtidig som han hele tiden trekker frem hvor overraskende det er at kvinner er gode i jobben sin? 
Published 02/09/20
Ukens innsender er en sliten ansatt, som har en hel smørbrødliste over feil og mangler på sjefen sin. Er det innafor å be sjefen dra på lederkurs? Eller er det ens egne forventninger til sjefen man må revurdere? 
Published 02/02/20
Hva gjør du hvis du vil over i en helt ny bransje? I ukens episode får du råd om hvordan du går frem for å gjøre deg kjent med et felt du ikke kjenner fra før, hvilke arbeidoppgaver du kunne fått i en annen bransje, og hva du gjør for å komme deg inn.
Published 01/26/20
Ukens innsender har god selvtillit – alle andre steder enn på jobb. Der føler hun seg som en «fake». Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted gjester Mandagsmøtet for å finne ut hvordan man blir kvitt det såkalte «bedragersyndromet» - syndromet som får deg til å tenke at det bare er et spørsmål om tid før alle finner ut at du egentlig er dårlig i jobben din.
Published 01/19/20
Mandagsmøtet starter året med et spørsmål fra en helt fersk leder, som attpåtil starter sjefskarrieren på en helt ny arbeidsplass. Problemet er bare at sjefen ofte blir sjenert og stille rundt nye mennesker. Så hvordan fremstår man da som trygg og dyktig i sjefsrollen? Og finnes det noen kvaliteter i sjenerthet som egentlig er en fordel i sjefsstolen?
Published 01/05/20
Hva bør man gjøre – og absolutt ikke gjøre – når man vil forhandle seg til bedre lønn? Mandagsmøtet guider deg gjennom lønnsforhandlingsmøtet.
Published 12/15/19
Ukens innsender har et problem Mandagsmøtet har fått mange spørsmål om – hvorfor ser det ut til at arbeidsgivere ikke engang vurderer jobbsøkere som har bikket 50? Er det noe man kan gjøre for å ikke ende i nei-bunken kun etter et øyekast på fødselsdatoen på CVen?
Published 12/08/19
Hvordan finner man tilbake til trivselen på jobb når man har vært sykemeldt for utbrenthet? Ukens innsender lurer på hvordan man blir kvitt «gruffet» som sitter igjen på arbeidsplassen – og om hun rett og slett burde bytte jobb. Og hvordan gjør man egentlig det, når man har vært ute av arbeidslivet en stund?
Published 12/01/19
Hva er de beste studieteknikkene å bruke før eksamen, og hvordan håndterer du stresset før og under selve eksamen? Mandagsmøtet tok med seg psykolog Yasmin Sofia Iqbal og forfatter Olav Schewe, som har skrevet boka «Superstudent» til Oslomet for å finne ut hvordan du skal gjøre det best mulig på eksamen.
Published 11/24/19
Andrine (26) har akkurat begynt på en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Før det har hun hatt litt forskjellige jobber, og avbrutt en bachelor i drama i USA. Nå lurer hun på hvordan hun skal forklare en litt surrete CV når hun skal søke jobb.
Published 11/17/19
Hva er den beste måten å nedbemanne på, hva skjer egentlig på jobben når sluttpakkevinduene åpnes, og hvordan kommer man seg videre når man er den som blir nedbemannet? Mandagsmøtet diskuterte temaet live på økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger, med oljeservicetopp Ståle Kyllingstad og organisasjonspsykolog Kristin Engh.
Published 11/10/19
Ukens innsender har en kollega som jevnlig overkjører andre, stjeler ideer og tar over arbeidsoppgaver. PR-ringrev Hans Geelmuyden gjester Mandagsmøtet for å diskutere hvor mye konkurranseinstinkt vi må tåle fra kollegaene våre, og hvordan man bør håndtere i overkant spisse albuer. 
Published 11/03/19
Mandagsmøtet live fra Kåkonomics i Stavanger. Er vi helt ferdige med bråkete macho-sjefer og ønsker oss til mildere, koselige dameledere? Eller blir det bare følelser og vaffler på jobb da? Økonomiprofessor Mari Rege ved Universitetet i Stavanger og Rødt-politiker Mimir Kristjansson gjester Mandagsmøtet for å finne ut hvilke sjefer vi bør ønske oss. 
Published 10/27/19
Bruker du altfor mye tid på en epost-innboks som stadig fylles opp, eller i møter du ikke egentlig trenger å være i?  Mandagsmøtets gjest kan de beste triksene for å få mer tid til det man faktisk vil gjøre på jobb, og mindre tid på unødvendig epost og møter som aldri tar slutt.  
Published 10/20/19
Tyggis-Robert er beryktet på kontoret til Jonas. I sin desperate jakt på tyggegummi forstyrrer han kollegaer, roter i vesker og endevender folks kontorer. Kollegene har konfrontert ham, men han nekter å endre atferd. Hva skal de gjøre for å få Robert til å skjønne at han må skjerpe seg? Kjell Ribert er ekspert på konfliktløsing på jobb, og gjester Mandagsmøtet for å hjelpe Jonas og kollegene
Published 10/13/19
Ukens innsender mener at han ikke er klassisk “likanes” - det går ut over hvordan han har det på jobb. Selv om han presterer på jobb, får andre hyggeligere behandling og blir lyttet mer til i møter. Kan han gjøre noe for å endre mønsteret? Psykolog Peder Kjøs kommer til Mandagsmøtet for å gi råd. 
Published 10/06/19
Mandagsmøtet tok turen til UiO for å snakke om hvordan du finner ut hva du vil jobbe med når studiene ikke gir deg en åpenbar pekepinn. Og når du først vet hvilke jobber du vil ha - hvordan finner du dem, og hvordan gjør du deg selv til en aktuell kandidat?
Published 09/29/19
Utålmodig karrierekvinne kommer seg ikke videre på karrierestigen på arbeidsplassen. Hun vil bytte, men planlegger å få barn. Er det dårlig timing? Og hva gjør hun hvis hun søker seg videre, må hun fortelle om familieplanene på jobbintervju?
Published 09/22/19
Å være eller ikke være referanse - det er spørsmålet i ukens episode av Mandagsmøtet. Hvem kan man egentlig spørre om å være referanse, og når bør du si nei hvis du blir spurt selv? Sigrid lurer nemlig på om hun kan være referanse for sin gamle kollega som hun har ligget med for lenge siden, og som hun i senere tid har hørt en rekke ubehagelige rykter om. 
Published 09/15/19
Hva gjør man når motivasjonen forsvinner helt idet man når målene man har satt seg i arbeidslivet? Mann (28) opplevde nettopp det. Han beskriver at han gikk fra å være «et ekorn på speed» til å synes at verden mistet fargen, og alt ble helt «meh». Hvordan skal han finne tilbake til sitt gamle jeg? Psykolog Peder Kjøs gjester Mandagsmøtet for å gi Mann (28) råd.
Published 09/08/19
Å være helt fersk jobbsøker kan være forvirrede- hvilke regler gjelder på intervju, hva sier du når du får et jobbtilbud, og når må du skrive kontrakt? Vi hentet inn rekrutterer Erik Falk Hansen for å lage en aldri så liten "fersk jobbsøker guide."
Published 08/25/19
Ukens innsender har oppnådd gode resultater på jobben, og dermed fått en lederstilling. Men nå lurer den ferske lederen på hva som skal til for å lykkes, og hva som kjennetegner en god leder. Hva gjør man for å «overleve» overgangen fra vanlig ansatt til sjef for kompiser og kollegaer?
Published 08/18/19