Episodes
Simon Aspelin har både US Open-titel och OS-silver på meritlistan. Och allt började i Borlänge med pappa Olof som tränare. En förebild som dog förra året och lämnade ett stort tomrum hos Davis Cup-kaptenen. Det pratar han om i den här intervjun, men också om sitt heta temperament, kontakten med avstängde Mikael Ymer och vad som känns viktigt i livet nu när 50-årsdagen närmar sig.
Published 05/06/24
Published 05/06/24
Anna Åkerberg var på toppen av karriären när hon blev gravid med sonen Jack. Hur har de varit att ta sig tillbaka? I den här intervjun berättar den tidigare Sverigeettan om bristen på forskning för elitsatsande mammor, varför hon medvetet valt att hålla andras erfarenheter ifrån sig och svårigheten att nu hitta en partner. 
Published 04/22/24
Qatar har kopplat ett grepp om världspadeln. Hur har första tiden på den nya touren varit? I den här intervjun delar Sverigeettan Daniel Windahl med sig av sina tankar. Han berättar om en pågående inre dialog, spelarnas hälsa som borde prioriteras högre och hur det är att satsa på en sport utan några dopingtester.
Published 04/08/24
Att skilja på person och prestation är något som Caijsa Hennemann brottas med. Efter att ha legat 283 på rankingen är verkligheten idag en annan och hon har ändrat sin syn på karriären. I den här intervjun berättar löftet om smärtsamma kärleken till landslaget, ätstörningarna i tonåren och de stora drömmarna utanför banan.  Hon får dessutom chansen att vikariera som sportchef för Gais och sätter ihop sin drömelva – av tennisspelare.
Published 03/18/24
För tio år sedan dog Antonette Anderssons syster i cancer. Nu har hon själv besegrat sjukdomen, men läkarna upptäckte samtidigt att hon bär på en genförändring som ökar risken för att bröst och äggstockar ska drabbas. I den här intervjun berättar padelveteranen om beslutet att operera bort båda brösten, de svåra samtalen med döttrarna och hur tankarna går framåt – både på och utanför banan.
Published 03/04/24
Adam Axelsson var fjolårets succéspelare och hyllades stort. Hur påverkade det 18-åringen? I den här intervjun berättar han om en kort svacka, sin utveckling som människa, de starka rötterna i Smålandsstenar och beslutet att hoppa av skolan för att satsa heltid på padeln. Dessutom delar förbundskapten Jonas Björkman med sig av sina tankar om den unga talangen.
Published 02/19/24
Sverigetvåan Karl Fribergs utveckling gick spikrakt uppåt under junioråren. Men som senior blev det tuffare och efter pandemin hamnade han i en rejäl svacka. I den här intervjun berättar han om tvivlet som smög sig på, betydelsen av den nära relationen med mamma Catherine, det stora musikintresset vid sidan av tennisen och beslutet att möta storstjärnan Fabio Fognini trots att han egentligen var sjuk. Men vi inleder med helgens Davis Cup-förlust mot Brasilien.
Published 02/05/24
Andreas Vinciguerra gick till final i Båstad två gånger och rankades 33 i världen när skador satte stopp. I den här intervjun berättar han om vännernas betydelse under den perioden, sitt italienska ursprung, nya uppdraget som assisterande förbundskapten och vad som egentligen hände när de stora turneringsplanerna grusades.
Published 01/22/24
Albin Olsson var fjolårets padelsensation i Sverige. De blev en nyttig lärdom för 21-åringen som tappade bort sig själv helt på banan. I den här intervjun berättar han om tuffa samtalet som fick honom på rätt spår igen, kampen mot de kritiska rösterna i huvudet, varför han värmer upp så länge som en och en halv timme och vikten av att fatta egoistiska beslut.
Published 12/11/23
På college i USA kände sig Mari Andersson hemma direkt. Hon är för evigt inskriven i historieboken efter segern i NCAA. Men titeln kom till ett högt pris, något hon har nytta av i sin roll som förbundskapen för padellandslaget. I den här intervjun berättar hon om den kyliga relationen med dubbelpartnern, livet i Kalifornien och erfarenheten av att vara adopterad.
Published 11/27/23
Två dödsfall har format Andréas Johansson som bytte ut civilingenjörskarriären till ett liv i padelns tjänst. Idag är han tränare, och spelare från hela Sverige flyttar till Helsingborg för att ingå i hans team. I den här intervjun berättar han om känslorna efter WPT:n i Malmö, saknaden efter mamma, sin utbrändhet, den farliga genen och hur han vill få män att prata om känslor.
Published 11/13/23
Hon kräktes inför tennismatcher och har drivit sig själv till en stressfraktur i foten. Ida Jarlskog var påväg att fullborda ett drömår på padelbanan. Men istället för World Padel Tour i Malmö arena väntar nu flera veckors vila. I den här intervjun berättar Sverigetvåan om sitt plågsamma beteende, mobbningen under collegeåren i USA, sitt iranska ursprung och det akademiska familjearvet.
Published 10/30/23
Landslagets Filip Bergevi har spelat tennistävlingar överallt i världen, från ett oroligt Israel till tropiska Indien. Sedan i somras är det bara dubbel på agendan och där är målet nu att nå Grand Slam-nivå. I den här intervjun berättar han om ensamheten på touren, hur han lärt sig ta många förluster, ögonblicket när han tänkte lägga av och hajpade Leo Borg som partner.
Published 10/16/23
Efter tenniskarriären gick hon vilse. Sofia Arvidsson hittade padeln där hon i dag är given i landslaget. I den här intervjun berättar hon om känslan att inte höra hemma i det vanliga livet, perioden när hon åkte spontant till New York över helgen som en typ av avgiftning och vem hon egentligen är utan ett rack i handen. På slutet sätter vi ihop vårt drömlag i padel och där avslöjas Serena Williams kvaliteter i glasburen.
Published 10/02/23
Som 20-åring var Daniel Windahl på botten i sitt psykiska mående och slutade med tennisen. I dag är han Sverigeetta i padel och sliter fortsatt med sin mentala ohälsa, en kamp som får ta stor plats i den här intervjun. Men han pratar också om drömmarna, det fina med idrotten och om vänskapsbandet till barndomskonkurrenten Elias Ymer. På slutet sätter vi ihop vårt drömlag i padel – av tennisspelare – och det är en hetlevrad konstellation som sticker ut.
Published 09/18/23
Hon gick i mammas fotspår, men tenniskarriären fick ett abrupt slut och lämnade ett sår att läka. Idag är Linnea Björk istället en av Sveriges mest lovande spelare i padel. I den här intervjun berättar hon om lärdomen från tuffa sjukdomsperioden, vikten av att vårda vänskapsrelationer och vilka egenskaper hon vill sno av landslagskollegorna.
Published 09/04/23
Han har rankats etta i världen i dubbel och fyra i singel. Jonas Björkmans karriär ser ut som en enda lång framgångssaga. Men är det så? I den här intervjun berättar han om sin konflikträdsla, komplicerade relationen med Greg Rusedski, sumpade chansen att vinna en Grand Slam-titel i singel och hur mobbning under skoltiden påverkat honom. Idag är han entreprenör och förbundskapten för padellandslaget och jag undrar varför blev det inte tennis?
Published 08/21/23
Press och jämförelsen med äldre kusinen förföljde honom under uppväxten. Simon Vasquez blev aldrig någon tennisstjärna, men kände att det fanns mer inombords och bestämde sig för att ge padeln en chans. I den här intervjun berättar han om livet som proffs, hur han helt plötsligt blev igenkänd på gatan, och varför han skapat så mycket rubriker genom åren när hans enda önskan egentligen är att göra sina föräldrar stolta.
Published 08/07/23
Som junior tränade han bara en timme tennis i veckan. Men Mikael Pernfors blev helt plötsligt seriös och gick därefter hela vägen till en Grand Slam-final. Under karriären vann han tre titlar i singel och rankades tia i världen. HD:s Matchbollen gjorde en liveintervju med honom under Nordea Open i Båstad där han berättade han om uppståndelsen i Paris, varför en bana i USA bär hans namn och hur det kommer sig att han aldrig tittar på tennis.
Published 07/24/23
Magnus Gustafsson har rankats tia i världen i tennis och vunnit turneringen i Båstad fyra gånger. Han tog under karriären 14 ATP-titlar i singel och har också lyft Davis Cup-bucklan för Sverige. I den här intervjun berättar han om känslan när han blev historisk, slitet med sin telefonkioskbackhand, hur egoistisk han egentligen är och ärret från ungdomsåren. 
Published 07/17/23
I premiäravsnittet gästas Matchbollen av Johanna Larsson som tidigt kände att tennisen var hennes väg att ta sig någonstans. Under karriären vann hon två WTA-titlar i singel och 14 i dubbel. I den här intervjun berättar hon om vägskälet tidigt i karriären, hur hon som kvinna och homosexuell upplevde det att tävla ensam i länder där mänskliga rättigheter kränks och vad titlarna i Båstad har betytt.
Published 07/10/23
Matchbollen, Helsingborgs Dagblads podd om tennis, padel och livet. Med Lisa Skeppstedt.
Published 06/21/23