Episodes
אלון, אנימטור מחונן יוצא בצלאל, עבד על משחקי הרפתקה עם הכרה בינלאומית כמו The Office Quest וLost in Play, ומקומיים כמו ״המירוץ לארנונה״. בפרק נדבר עם אלון סימון על קשיים ופתרונות שצצו בעבודה על משחקי הקווסט שעבד עליהם, נדון בתהליכי עבודה, על מקורות השראה והבאת הילד הפנימי שבו אל תוך העשייה.
Published 01/29/23
Published 01/29/23
אריק בן ארי, מקים וראש הקריאייטיב של סטודיו האנימציה עטור הפרסים איגלו, מצטרף אלינו לדבר על שיווק ומקטינג למשחקים, בדגש על סרטונים פרסומיים. אריק עבד במשך השנים עם חברות המשחקים הגדולות בארץ, ועובד כעת גם מול חברות בינלאומיות בכל גדלי התקציבים. דיברנו על החשיבות של שיווק למשחקים, איך לטרגט את הקהל הנכון, מה התהליך של יצירת סרטון פרסומי למשחק שלכם, מה להראות בטריילר או הפרסומת של המשחק שלכם וגם איזה כישורים צריך כדי לעבוד בתחום?
Published 01/22/23
דורי אדר, מקים ומנהל בית הספר לעיצוב משחק Hands On Games, מספר לנו איך ניגשים ללמוד וללמד עיצוב משחקים ואנחנו מנסים לקדוח ליסוד ולהבין מה צריך כדי להיות מעצב משחק. בנוסף, אנחנו מדברים על פרוטוטייפינג, יוזר טסטינג ועל הנושא הכאוב של מתי מוותרים על משחק? נ.ב גילינו שלדורי היה פודקאסט עם שם דומה מאד עד זהה לשלנו, אך קיבלנו את ברכתו להמשיך בדרכנו :)
Published 01/15/23
השבוע מצטרפת אלינו ורד פנואלי, מקימת ומנהלת המסלול האקדמי לפיתוח משחקים בשנקר - הכולל לימודי תעודה ולימודי תואר שני בעיצוב משחק. בשיחה הקולחת והמרתקת איתה למדנו על הקשר בין משחקים ואקדמיה, על המקום של מחקר בפיתוח משחקים , על התפתחות הדרך בה מלמדים פיתוח משחקים ברחבי העולם וגם על ייצוג נשים במשחקים ובתעשייה.
Published 01/08/23
גל וגל הכירו בצבא, ביחידה שמפתחת מוצרים ביוניטי. לאחר השחרור של הקטן מביניהם הקימו סטודיו משחקים של שניים בשם Duckbearlab. במהלך חמש שנות הקיום שלהם הם פיתחו מספר משחקים אינדיים, הכוללים את סדרת Escape Lala ואת פיפוש החדש יחד עם אלעד. במקביל הם איכשהו מצליחים להתפרנס מעבודות פרילנס רווחיות ולשים לחם על השולחן. בפרק ננסה לחשוף את סוד הקסם שלהם - גם המקצועי וגם האישי ונבין איך הוא קשור בניקוי הפילטר של המזגן.
Published 01/01/23
פרק חם! חם! חם מהטאבון! ניר מירצקי יחלוק איתנו פניני חוכמה על מודלים עסקיים ופיצריות. ניר יספר על העבר שלו בגיימאיז, על סודות ה"מאכריות" שלמד משותפתו לספסל הלימודים - נועה תשבי ועל הידע שלו על מודלים עסקיים של משחקים, בין המודלים: הייפר קז׳ואל, קז׳ואל, פרימיום, סושיאל, ווב 3 ועוד. בפרק נרחיב על איך עולים על מה טרנד ומה כאן כדי להשאר, מה היתרון בלעבוד עם פאבלישר, על פיצריית הביטקוין החדשה שנפתחת באבן גבירול ומה לטיילור סוויפט ולמלך הפלאפל? כל זאת וניים-דרופינג נוספים בפרק, היידה הפועל...
Published 12/25/22
טיפים, על קצה המזלג, לצעדים ראשונים בקריירה בתעשיית המשחקים ובפתיחת סטודיו, חשיבות של עבודה בחברה, דינמיקה של צוות קטן לעומת חברה מסועפת והחשיבות של ריבוי יכולות.
Published 12/20/22
פיתוח משחקים עפ״י אביב עזרא (Planet of the Apps, Jelly Button, Whalo) נדבר על הכניסה לעולם המשחקים, דריסת רגל ראשונה בתעשייה, Research and Development, על מה חשוב באיש צוות ובצוות עצמו, מבנים ארגוניים (דוגמת SuperCell) ועוד…
Published 12/18/22
שי גוט טאלנט (Playtika, Jelly Button, Pocket Pie) נדבר על הצעדים הראשונים בתעשייה, על התקופה בהייפר-מאניה, חטיבת משחקי ההייפר קז׳ואל של ג׳לי באטן ועל הקשיים והתובנות שבפתיחת סטודיו למשחקי מובייל עצמאי.
Published 12/11/22
יעל ועידו מעלים זכרונות אודות מפגשי הסלון אצל שליו מורן ורינת קורבט, בהם היו מדברים על משחקים ומעלים הרצאות, אותו סלון בו נוסדה קבוצת הפייסבוק ״דיון משחקי וידאו״. דנו בגיים ג׳אמים בארץ ובעולם, מה מצריך לפתוח גיים ג׳אם וכמה פשוט להצטרף לאחד ולהניע את המנועים לקראת ההרפתקה שנקראת פיתוח משחק.פרט טריוויה:הפרק הוקלט לפני פרק 13 - מסע עצמ(א)י עם עידו אדלר.
Published 11/22/22
עידו (Planet of the Apps, 7 Elements Studios, SuperSky) מצטרף אלינו לכסא המטופלים. הצטרפו למסע אל נבכי התודעה של עידו, הלא הוא ״האיש עם הכובע״ המהולל. מה הכניס אותו לעולם המשחקים ולקדחת הגיים ג׳אמים בפרט? מה הזמן מזמן לו? האם יכריז על עצמו כ"אוטר" משחקים? ואיך (*בשם כל הרוחות והשדונים*) אפשר להתפרנס כיוצר עצמאי? כל זאת ועוד…
Published 11/20/22
יעל חקשוריאן, דוקטורנטית לחינוך, עוסקת בגיימיפיקציה של הוראה ולימוד פיתוח משחקים במשרד החינוך. היא מספרת לנו כיצד לימדה תלמידי חטיבת ביניים לפתח משחקים במשך שנים והקנתה להם כישורים חשובים של המאה ה21, וכיום מלמדת מורים ומורות כיצד לפתח משחקים ולהשתמש בהם ככלי להעברת ידע ומסרים כאשר תהליך הפיתוח הופך להיות החלק החינוכי בפני עצמו. משחקים שהוזכרו בפרק - קללת הפרעונים - https://kafri12.wixsite.com/thepharaohscurse בלאק מייל (מוגנות ברשת) - https://kereneis.com/blackmail-escaperoom/
Published 11/13/22
איך לפתח חוש "מדידת גודל" של פרויקט, איך לבחור באיזה פרויקט כדאי להתמקד, במה להתחשב לפני ותוך כדי שאנו ניגשים לפרויקט, מה החשיבות של דד-ליינים, טיפים איך לא לטבוע יחד עם הסירה (ספויילר - סוף מעשה במחשבה תחילה) ואיך הכל מתחיל ונגמר בהורים?
Published 11/08/22
יניב שיינפלד - אומן מולטי דיסציפלינרי, מרצה על אומנות אינטראקטיבית במוסררה, והאקר מלידה. מפתח חוויות מציאות מדומה ומיצבים אינטראקטיבים. בשיחה נרקוד סביב התפר בין חוויה אינטראקטיבית למשחק, נסקור על קצה המזלג משחקים כמו Everything, The Neverhood, Hellblade. מה עושה את ההבדל בין Bubbles לThe Stanely Parable? מנק׳ מבט של אסתטיקה, נרטיב, וחוויה. בנוסף נגע בתפקיד הרגש באינטראקטיב, ההבדל בין כיף להנאה, חוויות מציאות מדומה, מייצבים אינטראקטיביים, ועל התקופה של יניב בשבי הלבנוני.
Published 11/06/22
עיצוב סאונד הוא חלק בלתי נפרד ממשחקים, כמו מדיומים בידוריים אחרים - מוזיקה, פס-קול, אמביינט, סאונד אפקטס ודיבוב עוזרים לחוויית המשחק להיות אימרסיבית ולרוב גם משדרות מידע ומשפרות את החוויה המשחקית. בפרק ישבנו בפאנל עם שני מעצבי סאונד ומלחינים בחסד - זאביק פרי, שעבד על סאונד בכותרי ענק כמו Destiny 2, theHunter: Call of the Wild, ושלל משחקי אינדי מקומיים ויובל וילנר מקבוצת JimJum (ex-Lonebot) הידועה בשל המשחקים הקטנים והיצירתיים שלה. שניהם מספרים לנו על הכישורים הנדרשים בעיצוב חוויית אודיו...
Published 10/30/22
נשארנו עם ליאור, אמיר וסיימון לדבר על קשר המפתח-מפיץ שביניהם, על הסכמים וחוזים שבין פאבלישר למפתח אינדי, על פורטינג והפצה לקונסולות ועוד.
Published 10/25/22
לפני כשלוש שנים הקימו חברי הילדות אמיר בלום וסיימון גרוס את קהילת מפתחי המשחקים MakeGamesJLM. בשנים האחרונות הקהילה מאפשרת חלל עבודה ומקום מפגש שבועי למפתחי משחקים ירושלמים, מנהלת ערוצי תקשורת של אלפי אנשים ומארגנת אירועים, הרצאות וגיים ג'אמים. בנוסף לכל זה, אמיר וסיימון הם מפתחי משחקים בעצמם ועובדים כעת על משחק מרובה משתתפים "חביטניס", שבו תשחקו טניס של תרנגולות. השניים סיפרו לנו על הקמת קהילת המשחקים והתחזוק שלה, האתגרים והקשיים שעברו בדרך ומה צופן העתיד של קהילות מפתחי משחקים בארץ.
Published 10/23/22
ליאור ברודר, מקים ומנכ"ל חברת הפצת המשחקים הישראלית 11Sheep, מספר לנו על כניסתו לעולם ההפצה, על הסטודיואים האינדים איתם עבד והמשחקים שהפיץ עם טיפים יעילים למפתחים עצמאיים לגבי חוזים מול פאבלישרים ואיך להסתכל על הסטודיו כעסק שמכניס כסף ומאפשר לכם להתקיים ולהמשיך לעבוד. בנוסף, ליאור משתף בנבכי עולם ההפצה והפורטינג לנינטנדו סוויץ' שכיום הוא אחד ממוקדי הידע המרכזיים שלהם בארץ וקונסולות נוספות.
Published 10/16/22
נשארנו לדבר עוד קצת עם אופיר ואביטל על מה אפשרי ולא אפשרי במשחקי מובייל, האם אפשר להמיר הצלחות מעולם המחשב והקונסולות לנייד והאם בכלל צריך? וגם קצת על איך להמיר חוויות מורכבות וגדולות לממשק מוביילי.
Published 10/11/22
אביטל פינקלשטיין היא מעצבת חוויית וממשק משתמש עתירת נסיון בעולם המובייל ועם ידע עשיר בעולם המשחקים בכלל. בפרק נדבר על מה הם ממשק וחווית משתמש, איך משתמשים בהם נכון, ההבדלים בין פלטפורמות ומוצרים שונים ועל דינמיקה בין חברי צוות והאינטרסים השונים של המוצר.
Published 10/09/22
אופיר כץ צבר נסיון של שנים ברחבי התעשייה, עד שהשתקע במכללת תלתן שבחיפה כמנהל מסלול פיתוח המשחקים הרחב שלה ומנהל סטודיו הבית - Clover Bite שאחראים על המשחק המצליח Grime ועובד על מספר משחקים אינדיים בו זמנית. אופיר חולק איתנו את מחשבותיו על הכשרת מפתחי משחקים באופן כללי ובתלתן בפרט, מספר על החזון של הסטודיו שלו לאפשר לסטודנטים לצבור נסיון אמיתי בפיתוח משחקים עוד בזמן הלימודים, ומשתף בראיית התעשייה הרחבה שלו ומתלונן על הצורה השלילית בה רואים את תעשיית המובייל בארץ וטוען כי היא חלק אינטגרלי...
Published 10/02/22
נשארנו לבד באולפן ואלעד התחיל לקדוח למשה על איך יותר מדי דברים נופלים תחת מטריית ה"גיימינג". לפחות הוא ניסה להסביר למה זה כואב לו, נתן דוגמאות ואפילו הציע לעשות אבחנות מועילות בתוך התעשייה. ספרו לנו - מה אתם חושבים בנושא?
Published 09/28/22
פרק בקנה מידה אחר - מיה רנד כיהנה בתפקידים בכירים והובילה אסטרטגיות גידול כלל מערכתיים בחברת Electronic Arts. בתקופה זו עבדה מיה עם סטודיוז על עשרות משחקי טריפל איי, ביניהם Battlefield 3, Star Wars The Old Republic, Mass Effect 3, Dead Space, Dragon Age, Plants vs. Zombies ועוד. מיה שתפה איתנו תובנות על ניהול ארגוני של אמפריית משחקים עצומה, פיתוח עסקי, הטמעת נהלים ותרבות ארגונית חוצת סטודיואים, תרבויות ומדינות, וניהול משברים. בנוסף, מיה מספרת לנו על הסטארטאפ שלה - TheXPlace, ששם לעצמו למטרה...
Published 09/25/22
מאחורי משחק האינדי המצליח Unpacking עומדת מעצבת המשחקים והמאיירת המוכשרת רן בריאר. רן עברה מארצנו הקטנה לאוסטרליה הרחוקה לפני כ15 שנה שם למדה עיצוב ופיתוח משחקים, עבדה ב-Halfbrick על קלאסיקות כמו Fruit Ninja ו-Jetpack Joyride והמשיכה לדרך עצמאית, עד שהשיקה את המשחק "פורקים ארגזים" (התרגום נעשה בידינו) שזכה להצלחה בינלאומית ואהדת הקהל... וגם בBAFTA. דיברנו עם רן על הדרך המיוחדת שעשתה, על התעשייה באוסטרליה, על תהליך העבודה על המשחק החל מהרעיון שעלה בספונטניות ועד ההשקה המוצלחת.
Published 09/18/22