Episodes
I årets sidste afsnit giver Myteknuserne sig i kast med en række store myter om fortidens mest nådesløse og brutale ledere. I denne episode er vi så heldige at have selskab af Thomas Lykke fra Illustreret Videnskabs populære youtube-kanal. Hvis du vil læse mere om de fire blodige diktator-myter, kan du få 1 måneds gratis adgang til HISTORIE Digital, ved at bruge vores link: https://abonnement.historienet.dk/campaign/fa-adgang-resten-af-aret-til-historie-digital-361515/?media=Podcast Vi knuses
Published 12/21/20
Published 12/21/20
Bølgerne går højt når “Myteknuserne” i anledningen af det amerikanske præsidentvalg tager fat på tre historiske myter om nogle af USA's mægtigste mænd.  … og hvis du stadig ikke har fået nok, kan du møde USA’s mest skandaløse præsidenter, når HISTORIE guider dig gennem præsident-rækken og afslører alle de saftige detaljer:  https://historienet.dk/praesidentvalg-i-usa/amerikanske-praesidenter-se-praesidentraekken God fornøjelse. Vi knuses ved!
Published 10/30/20
Var nordmændene de rigtige vikinger? Havde vikingerne horn på hjelmen? Og fandtes skjoldmøerne overhovedet, eller har TV-serier som Vikings fordrejet vores syn på datidens kønsroller? I "Episode 4: Tre sejlivede vikingemyter" giver vi os i kast med en række store myter om vores mjød- og krigselskende forfædre. God fornøjelse. Vi knuses ved!
Published 09/30/20
Var Maginot-linjen et udueligt forsvarsværk? Angreb polakkerne de tyske kampvogne med heste? Og var det virkelig nederlaget ved Stalingrad, som forseglede Nazitysklands skæbne? I Episode 3: Slagene der afgjorde 2. verdenskrig giver vi os i kast med tre af de mest sejlivede myter om militæroperationer fra krigen. God fornøjelse. Vi knuses ved!
Published 03/19/20
Myteknuserne har fået ekstraordinært besøg af besættelseshistoriker Michael Kjeldsen, der er ekspert på dagens emne: Den danske modstandskamp under 2. verdenskrig – eller manglen på samme.  I “Episode 2: Myten om den danske modstandskamp” stiller vi derfor spørgsmålstegn ved, om den danske modstandsbevægelse levede op til Bernhard Montgomerys beskrivelse “second to none” – altså verdens bedste. God fornøjelse!
Published 02/28/20
Hvornår brød 2. verdenskrig ud? Hvad skete der i Rigsdagen i Berlin i 1945? Og var atombomberne over Japan overhovedet nødvendige? I "Episode 1: De største myter fra 2. verdenskrig" tager vi favntag med tre store skrøner fra krigen, og nu kan du lytte med. God fornøjelse!
Published 02/13/20