Episodes
Lyden af guldalderen - på fonografvalser. Når man hører om forholdene for sangere og musikere i guldalderens København, så er tanken nærliggende; gad vide, hvordan det egentlig har lydt? Det kan faktisk - helt mirakuløst - lade sig gøre, bl.a. takket være Thomas Edison og en dansk generalkonsul med lidt for meget fritid. Hør verdens ældste Mozart-optagelse, og hør en dansk sanger født helt tilbage i 1807! Medvirkende: Steen Kaargaard Nielsen, Lars Hansen, René Thorning Andersen og Lars Ulrik...
Published 08/11/17
Det Kongelige Kapel i guldalderen. Musikerne i guldalderens kongelige kapel er byens stolthed. Selv Mozarts enke mener, at orkestret spiller sin afdøde første mands musik bedre end orkestrene længere sydpå. Men det er hårdt arbejde at spille i kapellet - og hvis man ville have et job i orkestret, så gælder det om at blive elev af én, der spiller i orkestret i forvejen. Medvirkende: Troels Svendsen, Mogens Andresen og Lars Ulrik Mortensen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/10/17
Den svenske nattergal og den danske eventyrdigter. I 1843 kommer Jenny Lind til København som den første gæstesanger på Det Kongelige Teater nogensinde. Byen går amok i Jenny Lind-feber, H.C. Andersen er forelsket, og en langfingret oboist fra Det Kongelige Kapel stjæler Linds smykker. Medvirkende: Ejnar Stig Askgård, Inger Sørensen og Troels Svendsen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/09/17
Italienerne kommer! I 1841 ankommer en lille operatrup til København. De rykker ind i kongens lille hofteater, og de udsætter byen for noget helt nyt og spændende; sangere, der agerer alt hvad remmer og tøj kan holde - og som har ny musik af Donizetti og Verdi med i kufferterne. Medvirkende: Peter Tudvad, Jens Hesselager og Uffe Henriksen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/08/17
Sangere i fængsel. I december år 1800 pjækker sopranen Catharine Frydendahl fra en korprøve. Hendes mand, skuespilleren Jørgen Frydendahl, forsvarer sin kones selvstændige fortolkning af mødepligten. Sagen kommer for kongen - og der er kontant afregning; de bliver smidt direkte i fængsel. Medvirkende: Inger Sørensen og Uffe Henriksen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/07/17
Den mystiske italiener. I december 1818 får københavnerne noget at sladre om. Hvem er den flotte italiener med de smarte bakkenbarter, der er kommet til byen? Er det rigtigt, at han er politisk flygtning? Set i bakspejlet burde Giuseppe Siboni nok alligevel have tænkt sig om en ekstra gang, inden han takkede ja til en ansættelse ved Det Kongelige Teater i København. Medvirkende: Sten Høgel, Lars Ulrik Mortensen og Jens Hesselager. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/04/17
Skøn jomfru, luk dit vindue op! I begyndelsen af 1800-tallet er det to tyske komponister, der skriver de danske operaer, som publikum på Kongens Nytorv både jubler over og buh'er ud. Weyse og Kuhlau er tidens varme navne - og man kan selvfølgelig kan købe idolplakater af dem til væggen hjemme i stuen. Medvirkende: Sten Høgel, Lars Ulrik Mortensen og Anna Schram Vejlby. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/03/17
Stjernesangeren, der tog rollen for bogstaveligt. I 1807 terrorbomber englænderne København. Én af de frivillige soldater på dansk side er Det Kongelige Teaters største operastjerne. Han bliver tiljublet som Don Juan på scenen - men bliver smidt ud af landet med to timers varsel, da han forfører en af de danske prinsesser. Medvirkende: Inger Sørensen og Troels Svendsen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/02/17
En aften med forhindringer. Der er fysisk kamp for at få billetter til forestillingerne i guldalderen. Billethajerne bruger vold og trusler i arbejdet, og de bestikker politiet til at vende det blinde øje til. Og når man først har en billet til aftenens opera, begynder forhindringerne for alvor. Medvirkende: Peter Tudvad, Uffe Henriksen og Allan Mylius Thomsen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 08/01/17
Mozarts fiasko i den stinkende by. I 1798 forsøger Det Kongelige Teater for første gang at sætte en opera af Mozart op. Det bliver en total katastrofe. Hør om premieren, om de svinske og sundhedsfarlige forhold i København, og om manden, der tror på Mozarts musik i en by hvor de fleste synes, at det er mærkelig ny musik. Medvirkende: Allan Mylius Thomsen, Peter Tudvad og Lars Ulrik Mortensen. Tilrettelæggelse og produktion: Henrik Engelbrecht.
Published 07/31/17
Published 06/30/17