Episodes
در این اپیزود در مورد رواقی‌گری و مارکوس اورلیوس صحبت میکنم، قسمت‌هایی از چند سخنرانی را در این اپیزود خواهید شنید و موسیقی هم چند ثانیه از ‘دهان جریده از فریاد’ اثر شاهین نجفی را خواهید شنید.
Published 01/16/22
درس آن روزی که در کلاس چهارم غایب بودی یک شعر از برد ارون مادلین هست که من برای شما در این اپیزود کوتاه پادکست کاریز تعریف میکنم. البته ترجمه من دقیق نیست بلکه یک بیان ساده از این شعر هست.
Published 11/19/21
این اپیزود پادکست کاریز در مورد کتب و فلسفه آین رند و بازی ویدیویی بایوشاک از استدیو تو کی گیمز هست. قسمتی از مصاحبه‌ ای با آیند رند را هم خواهید شنید.
Published 09/14/21
عاشق فریادی هستم که سکوت را به دور دست ها تبعید میکند! این اپیزود پادکست کاریز در مورد کاریکلماتورهای پرویز شاپور هست، مصاحبه هایی را خواهید شنید از مستند “به نگاهم خوش آمدید” و موسیقی “شاپرک” از علی عظیمی و “کسی می‌آید” شعر فروغ فرخزاد با اجرای فریدون فرخزاد‌.
Published 06/27/21
این اپیزود پادکست فارسی کاریز در مورد کتاب و نمایش در انتظار گودو اثر ساموئل بکت هست. در مورد تراژدی کمدی صحبت شد, تاتر ابزورد و چگونگی تنیده شدن هنر, فلسفه و روحیه انقلابی در پارس پس از جنگ, قسمتی از مصاحبه عباس کیارستمی را میشنویم در مورد فیلم هایی که ایشان میپسندند و از یک اثر هنری فلیکس گونزالس تورس هم صحبت شد.
Published 05/16/21
این اپیزود پادکست فارسی کاریز در مورد کتاب و داستان کوتاه شاهکار گمنام یا شاهکار ناشناخته هست اثر انوره دوبالزاک و فیلم فی‌فی از خوشحالی فریاد می کشد. در مورد آرتیست ها به خصوص نقاش‌ها صحبت میشه؛ تعریف یک ماجرا را داریم با صدای خانم ایران درودی‌ و صدای خانم میترا فراهانی کارگردان فیلم فی‌فی از خوشحالی فریاد می زند را خواهید شنید، سرگذشت بهمن محصص از زبان خانم لیلی گلستان و البته صدای خود بهمن محصص هم در این اپیزود میشنوید. اپیزود با پینک فلوید شروع میشه و با نقاشی جیغ و رکوئیم اثر ناتمام...
Published 02/14/21
این اپیزود پادکست فارسی کاریز در مورد آثار چارلز بوکوفسکی هست. شعرهای 'سبک' و 'پرنده آبی' از او خوانده شده و در مورد زندگی و شیوه نوشتن منحصر به فرد او هم صحبت کردم.
Published 01/01/21
این اپیزود پادکست فارسی کاریز در مورد کتاب کتابخانه بابل نوشته خورخه لوئیس بورخس هست و در مورد مفهوم بی نهایت از دیدگاه بورخس … و مهمتر اینکه از نظر بورخس چگونه می توانیم کتاب بخوانیم. دو اصلاحیه: در جایی به اشتباه گفتم کتاب هومر منظور نام نویسنده بود و بورخس هم در ۸۶ سالگی از دنیا رفت.
Published 07/17/20
این اپیزود پادکست فارسی کاریز در مورد کتاب نکراسوف اثر ژان پل سارتر هست. نکراسف یک نمایشنامه و طنز انتقادی سیاسی که توسط محمد رحمانیان هم به شکل تله تئاتر تولید شده و در این اپیزود قسمت هایی از اثر آقای رحمانیان با بازی فرهاد آئیش را هم خواهید شنید. به شباهت ‌های این داستان با داستان سریال بریکینگ بد اثر وینس گیلیگان هم اشاره شد.
Published 05/29/20
این اپیزود در مورد کتاب "انسان در جست‌وجوی معنی" اثر ویکتور فرانکل هست, دکتر فرانکل روان‌شناسی اگزیستانسیالیستی و پدیدآورندهٔ معنادرمانی (لوگوتِراپی) بود. او به اهمیت معنای زندگی برای انسان در سخت‌ترین شرایط می‌پردازد. میهمان ویژه این قسمت از پادکست فارسی کاریز دکتر فرشید شاهقلی هستند و قسمتهایی کوتاه از سخنرانی های دکتر ویکتور فرانکل هم خواهید شنید.
Published 05/04/20
در این اپیزود یک پاراگراف از نمایشنامه مکبث اثر ویلیام شکسپیر را بررسی کردم که اشاره به پدیده زمان دارد. قسمت هایی از مکبث اجرای رضا ثروتی را خواهید شنید و همینطور پاراگراف مد نظر با صدای پاتریک استوارت و ایان مک‌کلن.
Published 03/28/20
در این اپیزود که اندکی متفاوت با اپیزود های دیگه هم هست در مورد آرتور شوپنهاور صحبت کردیم, کتاب زندگی اینجوری‌ست را معرفی کردم و مترجم این اثر استاد محمد رنجبر پژوهشگر و مترجم حوزه فلسفه و علوم اجتماعی, و مدیر نشر پرسش هم لطف کردند و با ما در مورد شوپنهاور صحبت کردند.
Published 02/28/20
در این اپیزود: بررسی کتاب مردی که میخندد اثر ویکتور هوگو و معرفی فیلم اقتباس شده از آن, کاراکتر جوکر با شخصیت کتاب ویکتور هوگو مقایسه شد و مرور کوتاهی داشتیم  بر "عدالت" از نگاه آقای جان رولز فیلسوف معاصر آمریکایی و آزمایش فکری مرتبط. علاوه بر آهنگ "آی آدمها" سهیل نفیسی, از قطعات موسیقی زیر در این اپیزود استفاده شد: Rustic Ballad by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com Catalyst by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com Music promoted by...
Published 02/14/20
- ایوانف اثر آنتوان چخوف در پیرامون نمایشنامه و شخصیت ایوانف صحبت کردم، ویژگی خودپسندی و همنوع‌دوستی بررسی کوتاهی شد که از ویدئو‌های زیر هم اسم بردم: Cabinet test, Felix Warneken‌ and Micheal Tomasello Cruel cat woman named and shamed توضیحات مفید و جالب جناب دکتر فرشید شاهقلی را هم میشنویم. از قسمت‌های کوتاهی از نمایش ایوانف به نویسندگی و کارگردانی آقای امیر‌رضا کوهستانی‌ هم استفاده شد که‌‌ اثر قابل توجه و ارزشمندیست.
Published 01/16/20
در رویای بابل اثر ریچارد براتیگان, ترجمه پیام یزدانجو. در این اپیزود توضیحات کوتاهی در مورد نویسنده دادم و فضایی که ریچارد در آن بدنیا آمد, به بیت نیک ها و جنبش بیت اشاره ای شد. چند شعر بیت از زبان خود براتیگان, قسمتی از مصاحبه عباس کیارستمی, بررسی رویا پردازی به عنوان یک موهبت و به عنوان یک اختلال, مقاله از پروفسور الی سومر در مورد رویاپردازی نابهنجار ...  :صفحه اینستاگرام کاریز  kariz.book
Published 12/17/19
در این اپیزود به بهانه کتاب شادی، دالایی لاما و اسقف دزموند توتو به موضوع شادی پرداختیم، اشاره ای کوتاه و کلی به اپیکور, هدونیسم, آلبر کامو و … شد و مهمان این اپیزود کاریز، دکتر فرشید شاهقلی دکترای تخصصی روانشناسی بالینی، نظرات ارزشمندشان را با ما به اشتراک گذاشتند.
Published 11/28/19
دل تاریکی اثر جوزف کنراد, ترجمه صالح حسینی. در این اپیزود در مورد این کتاب بی نظیر صحبت کردم و در مورد اخلاقیات, خلاصه ای از یکی از کلاس های پروفسور پال بلوم از دانشگاه ییل, نگاهی به آزمایش میلگرام, دیدگاه مانگ زو و شونزی از ذات بشر و  پژوهش های مرتبط به علوم شناختی  … Music from https://filmmusic.io "Unlight" by Kevin MacLeod (https://incompetech.com) License: CC BY (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Published 11/04/19
در مورد محتوای اپیزود های آتی پادکست. قسمت هایی از مصاحبه الن مور. بخشی از "مرثیه ای برای کتاب سوزی ها" رخدادی از علی اتحاد. Riffs by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com Music promoted by https://www.free-stock-music.com Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
Published 10/26/19