Episodes
Han er direktør og medejer af Harald Nyborg, Jem & Fix og Daells Bolighus og så elsker han rockmusik. Erling Daell er forsanger i The Bullhounds, som ikke bare er et hyggeband, der spiller ved festlige lejligheder. Det er et fuldtonet rockband dannet med musikere fra det tidligere storhittende amerikanske band Georgia Satellites. Han mødte dem på en bar for 20 år siden, for nylig udgav de album nr 2, der høstede fine anmeldelser i både Europa og USA. For når Erling Daell brænder for...
Published 08/05/16
Han er en mand, der har sine meningers mod og det har flere gange bragt ham i strid modvind. De Sataniske Vers, lukningen af det eksperimenterende Røde Rum og ikke mindst udsagnet om, at regeringen er med til at gøde jorden for fascisme i Danmark har bragt sindene i kog over Morten Kirkskov. Men skuespilchefen, skuespilleren og forfatteren Kirkskov insisterer på at blande sig i samfundsdebatten, ja han mener faktisk, det er kunstens væsen. Som leder skal han være med til at gøre Det Kongelige...
Published 08/04/16
Da Poul Nyrup Rasmussens datter i 1993 tog sit eget liv, var han udadtil stadig den afbalancerede statsminister. Men sorgen og afmagten fyldte alt. Sorg over ikke at kunne nå datteren, da hun havde det sværest og afmagt fordi han havde haft svært ved at erkende, at datteren var så syg, at han som pårørende ikke kunne hjælpe hende. I dag er psykisk sårbare Poul Nyrup Rasmussens hjertesag. Med Det Sociale Netværk kæmper han for at fjerne fordomme og tabuer i forhold til psykisk sårbare. "Du er...
Published 08/03/16
Skuespiller og instruktør Jesper Christensen blev uddannet på det lille socialistiske Fiol Teater i København og er i dag verdenskendt som skurken Mr. White i tre James Bond-film. Han er en af Danmarks mest succesrige skuespillere med store roller på teater og i film som Bænken, Arven og Drabet, og mange har moret sig over Thomas - den hashrygende hippie i Arvingerne. Jesper Christensen sagde nej til Ridderkorset med begrundelsen at " selve ideen med at have et kongehus er aldeles ude af trit...
Published 08/02/16
Hun elsker Tyskland og fatter ikke, hvorfor vi ikke dyrker naboskabet med tyskerne lidt mere. Hvorfor går vi så meget op i Super Tuesday, men er helt ligeglade med Super Sonntag, når dansk politik er direkte påvirket af den tyske? Hvorfor vil vi hellere tale fransk end tysk? Prorektor ved Københavns Universitet Lykke Friis er halvt tysker, som en ægte fan trak hun i fodboldtrøjen og rejste til EM i Frankrig for at støtte det tyske fodboldslandshold og hun er netop hjemkommet fra ferie - i...
Published 08/01/16
Hun har tilrettelagt en stribe mord, i hvert fald i teorien. Nu er krimidronningen Sara Blædel rykket tættere på dødsriget, og har været i praktik som bedemand, først i Danmark og siden i USA. Hun blev optaget af faget, da hendes forældre døde med tre dages mellemrum, og en kvindelig bedemand var hendes redning i mørket. Bedemanden fik Blædel til at se, at døden kan være fin og fredfyldt, men at det er vigtigt tale om den, før den nærmer sig. Sara Blædel er fire gange kåret som danskernes...
Published 07/29/16
Han begyndte at ryge som 13-årig, drikke øl som 14-årig og slog så proper en næve, at han var tæt på at blive smidt ud af skolen. I dag er han eliteforsker i antropologi og mener det danske uddannelsessystem er total forfejlet i sin dyrkelse af pæne 12-tals-børn. Stor videnskab skabes af skøre hjerner, der tør tænke anderledes, mener Rane Willerslev. Han har hele livet selv dyrket vildveje og det har ført ham vidt omkring - også helt ud i den Sibiriske vildmark på flugt fra den russiske...
Published 07/28/16
Hans vej til toppen af dansk politik startede i Himmerland, var en tur over religionsstudier til en uddannelse som journalist, der gjorde ham til durkdreven pressechef for Dansk Folkeparti. I dag sidder Søren Espersen i partiets magtfulde top og er formand for Det Udenrigspolitiske Nævn. Han er kendt for sit vid og bid og slår hårdt ned på andre politikeres fejl, men begår også selv skæverter, siger han. Det er ikke kun de strategiske strenge han spiller på. Søren Espersen spiller klaver, kan...
Published 07/27/16
Han husker tydeligt første gang, han følte sig "rigtig dansk". Han var syv år gammel og sad foran fjernsynet i Middelfart sammen med resten af familien, der var flygtet fra borgerkrigen i Libanon. På skærmen tonede Lonnie Devantier frem i Det Internationale Melodi Grand Prix og sang Hallo Hallo og lille Abdel heppede, hujede og jublede sammen med resten af Danmark. For journalisten Abdel Aziz Mahmoud har altid gerne villet være... ligesom alle andre danskere. Men det kan være svært, hvis man...
Published 07/26/16
"En venstrefløjsdemonstration uden Anne Marie Helger er som en nytårsaften uden fyrværkeri" skrev Politiken i anledning af skuespillerens 70 års fødselsdag i februar. Hun er opvokset i et velhaverhjem nord for København, sprang fra skuespilleruddannelsen, fordi hun kedede sig og blev hurtigt engageret i Christianias teatertrup "Solvognen". For Anne Marie Helger er kunst politisk og hun har i 50 år været på barrikaderne altid ført farver, fantasi og højt humør. Vært: Pia Røn.
Published 07/25/16
Overbid, underbid, hvor stor afstand er der mellem øjnene, og hvor spids er næsen. Som satiretegner er Roald Als en mester i at iagttage og gengive andres ansigter. Når politikere ser hans tegninger, synes han, de skal tænke: "Tegneren har ret, jeg er en elendig politiker, jeg går af." Men nogle politikere er lidt langsomme i opfattelsen, mener han. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/22/16
Hun flyttede fra Vestjylland til storbyen for at få en uddannelse og siden pleje sin forfatterkarriere. Hun er en af de få danske forfattere, som er oversat og udkommet i USA, og har fået en novelle bragt i den kendte amerikanske avis The New Yorker. Nu, flere bøger senere, er Dorthe Nors vendt tilbage til freden i det, københavnere kalder Udkantsdanmark. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/21/16
Først arbejdede hun i flere år som sportsjournalist. Så begyndte hun at læse teologi og er i dag både præst og en flittig samfundsdebattør med meninger om det meste. Hun ærgrer sig over, at hun ikke har fået børn. Men hvis man ikke, før man blev 40, har vist sig duelig til at finde en mand, skal man nok heller ikke have børn, mener hun. Hvad er så meningen med livet, når man hverken har kæreste eller børn? Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/20/16
Klar parat skarp! Hver dag åbner vært og seniorkorresponent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og den unge redaktør Rasmus for mikrofonerne på Radio 24syv og sender "Den Korte Radioavis". Bag det prisbelønnede satireprogram står Rasmus Bruun og Frederik Cilius Jørgensen - den sidste er ham, der er inden i den selvbevidste bulldozer Kirsten Birgit. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/19/16
Man er ikke, som man er. Man er, som man gør sig til, siger den tredobbelte OL-guldvinder i letvægtsroning, cand.scient. Eskild Ebbesen. Selv den kendte guldfirer-roer kan have lyst til at ligge i sofaen og spise slik. Men han ved, hvordan man både træner og tænker som en vinder. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/18/16
En sms med et jobtilbud ændrede sidste år livet for den tidligere udenrigskorrespondent, kommentator og chefredaktør. Han skiftede avisredaktionen ud med riddersal og bonede gulve. Som Dronningens Hofmarskal er Michael Ehrenreich i dag den øverste chef og administrator for det danske hof. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/15/16
Da Pave Frans sidste år besluttede, at Vatikanet havde brug for en digital strategi, blev filosof og erhvervsmand Morten Albæk kontaktet. Han er en af 40 repræsentanter fra verdens førende intellektuelle, kunstneriske, teknologiske og innovative institutioner, organisationer og virksomheder, som sammen udgør Vatikanets Kunst- og Teknologiråd. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/14/16
Sorg er ikke noget, man kommer igennem. Man går ind i den, og den forandrer en for altid, siger ph.d. i neurobiologi, forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank. For to år siden døde hendes kæreste gennem 13 år af kræft. Det har ændret hendes livssyn og lært hende at acceptere tilfældighederne. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/13/16
For sin personlighed, sin lederstyrke og sin redaktørrolle i den digitale medievirksomhed Zetland fik hun prisen som Årets Redaktør. Zetlands chefredaktør og medstifter Lea Korsgaard har brug for alle sine talenter for at finde nye veje at gå med et medie, der vil gøre os klogere på livet og samfundet. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/12/16
Hans baggrund er usædvanlig for et folketingsmedlem. Han er ikke scient.pol, men har været soldat i Afghanistan. Marcus Knuth er søn af en greve og en forfatter og arbejdede for Lehman Brothers, lige inden investeringsbanken krakkede og satte gang i finanskrisen. Først sent blev han aktiv Venstre-politiker. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/11/16
Hun voksede op i 50'ernes og 60'ernes Lemvig i en arbejderfamilie med en dysfunktionel mor. Elisabeth Møller Jensens opvækst, uddannelse og karriere er et stykke danmarkshistorie. Den tidligere direktør for Kvinfo, mag.art. Elisabeth Møller Jensen opfatter sig selv som mønsterforløser, ikke mønsterbryder. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/08/16
Som barn og ung boede han i et multikulturelt og voldeligt miljø i ghettoen Urban-planen. Men han drømte om en bedre fremtid. Sidste år fik han BogForums Debutantpris for sin selvbiografiske roman Planen, der fortæller 20 års danmarkshistorie med mislykket socialt boligbyggeri og en underklasse, der fortæller dig, at du ikke skal tro, du er en skid. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/07/16
Manden bag den trestjernede Michelin-restaurant Geranium er vokset op med grød med porre og persille og har levet store dele af sit liv som vegetar. Grøntsager er en vigtig del af stjernekokkens liv, og derhjemme tilbereder han stort set kun vegetariske måltider. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/06/16
Han deler vandene med sin interviewstil, når landets politikere stiller op i hans programmer. Selv mener Clement Kjersgaard, at den demokratiske samtale er i krise og truet af mangel på indhold. Hvis vi skal genopfinde samtalen, må vi indse, at Danmark ikke skal være et hyggeligt konsensussamfund. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/05/16
Danmark har et drengeproblem. Men to ugers intensivt forløb kan løfte drenge, der er kommet bagud, med to års undervisning. Det betyder ikke, at folkeskolen gør det dårligt, men vi skal tænke anderledes for at få de drenge, der sakker bagud i undervisningen, løftet fagligt og personligt, siger LøkkeFondens formand lærer Solrun Løkke Rasmussen. Vært: Dorte Krogsgaard.
Published 07/04/16