Episodes
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 178. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu yönetmen Yüksel Aksu'ydu. Dondurmam Gaymak, İftarlık Gazoz, Entelköy Efeköy’e Karşı ve Cem Karaca’nın Gözyaşları filmlerinin yönetmeni Aksu’yla filmografisi, Türk sineması ve geleceği, sinema ile toplum, mitoloji, inançlar ve kültür kodları arasındaki ilişki üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:30’da Ekotürk TV’de.
Published 03/28/24
Published 03/28/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 177. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu TÜRSAK ve Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı, TAFF Pictures kurucu ortağı, yapımcı Cemal Okan’dı. On altı yaşında sinema sektörüne giren, bugüne kadar iki bini aşkın filmin post prodüksiyon ve laboratuvar çalışmalarını üstlenmiş, birçok başarılı Türk yönetmene yapım desteği vermiş, yüzlerce yabancı filmin ithalatını yapmış Okan’la Yeşilçam’dan bugüne Türk sineması ve sinemamızın geleceği üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler...
Published 03/21/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 176. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu tekrar Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi, Mezopotamya Kültürleri Uzmanı ve arkeolog Prof. Dr. Eyyüp Ay'dı. Ay’la arkeoloji ve mitoloji ışığında tarih öncesinden günümüze insanlığın uzun serüveni üzerine sohbete devam edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:30’da Ekotürk TV’de.
Published 03/14/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 175. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi, Mezopotamya Kültürleri Uzmanı ve arkeolog Prof. Dr. Eyyüp Ay'dı. Ay’la arkeoloji ve mitoloji ışığında tarih öncesinden günümüze insanlığın uzun serüveni üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 03/07/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 174. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu tarihçi, TV programcısı ve oyuncu Pelin Batu'ydu. Batu’yla kültür ve sanatla ekonomik gelişmişlik arasındaki ilişki, bu perspektiften Rönesans, coğrafi keşifler, Sanayi Devrimi, Fransız İhtilali ve Aydınlama Çağı’nı ve bu dönüşümleri hazırlayan sosyal motivasyonları, Orta Çağ’ın sonunda Batı’nın yükselmeye, Osmanlı’nın gerilemeye başlamasının nedenleri üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de...
Published 02/29/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 173. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe'ydi. Boztepe’yle Türk mutfağı ve Türk ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulmuş Gastronomi Turizmi Derneği’nin faaliyetleri, Türk gastronomisinin dünyadaki yeri, gastronominin ülke ve şehir markalaşması hedefindeki önemi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 02/22/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 172. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Türkiye’nin ilk marka danışmanlık şirketi Markam’ın kurucusu Güven Borça'ydı. Borça’yla “Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar mı?” adlı kitabından başlayarak dünyanın yaşadığı dönüşümün varsa Türkiye için yarattığı fırsat ve tehditler, günümüz vizyonuyla yerel ve küresel kapsamda siyaset, ekonomi, iletişim, ticaret, rekabet gibi konular üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 02/08/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 171. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Etki Yatırımları Bölüm Başkanı Rana Birden'di. Birden'le kurumların sürdürülebilirlik stratejilerinin de merkezinde yer almaya başlayan sosyal fayda ve sosyal etki kavramı, bunun toplum ve ülke için önemi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 02/01/24
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 170. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON) Başkanı Eray Sertaç Ersayın'dı. Ersayınla’la yaratıcı endüstriler kavramı, yaratıcı endüstrilerin ekonomi içindeki yeri ve önemi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 12/07/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 169. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'dı. Ceylan’la Manas TV-Ekotürk ortak yayınında Manas Üniversitesi, 17-21 Kasım 2023 günlerinde düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali ve festival kapsamında ve Manas Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Günü ve Türk Filmleri Haftası üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 11/30/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 168. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu yazar, senarist ve akademisyen Selin Vüsat Söğütlügil'di. Mustafa Kemal Atatürk’ün amca tarafından akrabası olan Söğütlügil’le sanatçı ve akademisyen kişiliği, dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirdiği sosyal faaliyetleri, Atatürk, Cumhuriyet’in 100. yılı ve Son Akşam Yemeği filmi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 11/10/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 167. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu dizi ve sinema oyuncusu, Son Akşam Yemeği filminin küçük Elif’i Azra Aksu'ydu. Azra’yla oyunculuğunu, aldığı ödülleri ve Son Akşam Yemeği filmi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 11/02/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 166. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu romancı, senarist ve Son Akşam Yemeği filminin yazarı Ayla Hacıoğulları'ydı. Hacıoğulları’yla yazı hayatı, romanları, senaryoları, Cumhuriyet’in 100. yılı ve son haftalarda adından sıkça söz ettiren ve 27 Ekim’de vizyona girecek olan Son Akşam Yemeği filmi üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 10/26/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 165. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu tiyatro sanatçısı Dilek Türker'di. Altmış yıla yaklaşan sanat yaşamıyla Türk tiyatrosunu büyük ismi Türker’le sanat yaşamı, tiyatro, sanatı ve sanatın toplumsal etkileri, Türkiye’nin kültür tarihi ve kültür politikaları üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 10/19/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 164. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğuaraştırmacı, akademisyen İdil Gemici'ydi. Gemici’yle insanın soyut şeyler üretme ve kullanma yeteneğinin en üst sıralarında yer alan ve biyoloji, dilbilim, antropoloji, psikoloji, nörobilim gibi birçok disiplinin konusu olan dili, dilin evrimini ve insanın biyolojik ve kültürel evrimiyle bağlantıları üzerine sohbet edildi. Soyut Şeyler Ekonomisi her perşembe 21:00’de Ekotürk TV’de.
Published 10/12/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 163. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu ifade mentoru ve iletişim yönetim danışmanı Fügen Toksü'ydü. Toksü’yle ifade mentorluğundan yaratıcı liderliğe, yaratıcı endüstrilerden doğal afetlerde risk ve kriz yönetimine birçok iletişim konusu üzerine sohbet edildi.
Published 06/24/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 162. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Opet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin'di. Zengin’le tüketicilerin büyük çoğunluğuna kullandıkları markalar hayatlarından çekildiğinde hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşündüren markalara karşı yalnızca kâr hedefi peşinde koşmayan, dünyayı sosyal, ekonomik ve çevresel olarak olumlu yönde değiştirme sorumluluğunu bir amaç olarak benimseyen, varlığını sorumluluklarıyla anlamlandıran markalar üzerine sohbet...
Published 06/17/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 161. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın'dı. Öztaşkın’la içinde bulunduğumuz zamanın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını ekosistem üzerinde olumsuz bir yük ve etki yaratmaksızın hem günümüz insanlığının hem gelecek nesillerin yaşam döngülerine zarar vermeden karşılamak şeklinde tanımlanabilecek sürdürülebilirlik için bireylerin, kamunun, markaların ve kurumsal şirketlerin neler yapabileceğini ve bu bağlamda Yapı...
Published 06/10/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 160. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Endüstri Mühendisi, Yönetim Danışmanı, Organik Kozmetik Üreticisi, Düşün Taşın Derneği Yüksek İstişare Heyeti Üyesi ve Biyomimetik Merkezi Proje Koordinatörü Dr. Ahmet Talat Us'du. Us ile tasarım, mimari, havacılık, denizcilik, tekstil vb. bir çok sektöre ilham kaynağı olan biyomimetik yaklaşım ve bu yaklaşımın günümüz teknolojisi ile birleştiğinde ortaya çıkan inovatif değerleri, biyomimetik alanındaki gelişmeleri ve bu...
Published 06/03/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 159. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Durdu'ydu. Durdu’yla antik demokrasiden dijital demokrasiye bir yönetim biçimi olarak demokrasinin muğlaklıkları, model, uygulama ve bakış açısı farklılıkları ve günümüzde ulaştığı nokta üzerine sohbet edildi.
Published 05/20/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 158. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu dizi ve sinema oyuncusu Jessica May'di. Brezilya asıllı May’le oyunculuk kariyeri, Türkiye serüveni, yeni projeleri, Türk dizi sektörünün dünyadaki başarısı, Türk dizilerinin Brezilya’da gördüğü ilgi üzerine sohbet edildi.
Published 05/06/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 157. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Ahilik Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, yazar Tümay Mercan'dı. Mercan’la 1200'lü yıllardan itibaren Anadolu’nun sosyal, iktisadi ve ruhi şekillenmesinde önemli rol oynayan Ahilik örgütlenmesini, Ahilik ilke ve değerlerinin günümüz sosyal ve iktisadi ortamında bize yeni açılımlar kazandırıp kazandıramayacağı üzerine sohbet edildi.
Published 04/22/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 156. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu yapımcı, hikaye anlatıcısı, yazar ve internet girişimcisi Elif Dağdeviren'di. Dağdeviren’le son yıllarda dünya pazarında önemli bir yer edinmiş ve dünyanın hemen hemen her ülkesinden izleyicileri etkileyebilmiş Türk dizilerinin arkasındaki başarı dinamikleri, dizi ihracatında dünyada ikinci olan Türkiye’nin bu yapımları hangi stratejilerle ürettiği, iç pazara yapılan dizilerin içeriklerinin global pazar için nasıl...
Published 04/15/23
Soyut Şeyler Ekonomisi’nin 155. bölümünde A. Selim Tuncer‘in konuğu 2017 yılı Vehbi Koç Ödülü sahibi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay'dı. Ahunbay’la Türkiye’nin kültürel mirası, bu mirasın neden korunması gerektiği, koruma, restorasyon ve yeniden inşada gözetilmesi gereken ilkeler, depremle birlikte Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay gibi illerimizde büyük zarar gören kültürel mirasımızın nasıl yeniden ayağa kaldırılabileceği gibi konular üzerine sohbet edildi.
Published 04/01/23