Episodes
עדי מאור-סיסו היא מאמנת לאפקטיביות ועוזרת לאנשים לשנות הרגלים כל יום. מה הבעיה לשנות הרגל, איך עושים את זה נכון, וכמובן - הכלים הדיגיטליים והאנלוגיים שיעזרו לכם. 
Published 03/16/20
פרק מיוחד בו ישבנו לשיחה צפופה עם המוח הטכנולוגי מאחורי קרן ההון-סיכון הישראלית ״אלף״. גילי לסקה ואבישי-איש שלום בנו מערכת דיגיטלית של אינטליגנציה עסקית בשביל למקסם את הערך של הקרן לחברות פורטפוליו ולאיתור הסטארט-אפים. איך ולמה הם עשו את זה, ואיך (כמעט) כל אחד יכול להשתמש בכליפם "ללא קוד״ בשביל לעשות את זה גם. 
Published 03/09/20
ד״ר לירז לסרי היא ד”ר למנהל עסקים ומרצה מבוקשת שבין השאר תוכלו לראות אותה על הבמות של TED בעולם. היא גם יצרה ריטריט ייחודי ובינלאומי ויזמים ומנכ״לים שמשתתפיו מגדירים את זה כ-״משנה-חיים״. ישבתי עם לירז להבין איך יוצרים ספייס לעצמך. 
Published 03/04/20
אביטל רדושר היא מדריכה ארצית לארגונומיה. ישבנו לשיחה צפופה על איך ארגונומיה יכולה להשפיע על הפרודוקטיביות שלנו בעבודה, וכמובן - לא מעט מוצרים וסופרטולס להפוך להיות ארגונומי מדופלם. 
Published 02/23/20
אורי אליאבייב הוא יועץ, מרצה, מנהל קהילה סביב העולמות של בינה מלאכותית (AI) ולימוד מכונה. יש לו את הקהילה הגדולה בארץ סביב הנושא והוא מרצה מבוקש אשר נכנס לארגונים ומראה להם איך לעבור למודלים של בינה מלאכותית. ישבנו לנתח את כל הרעש סביב הבאז-וורד הכי גדול בשנים האחרונות. איך זה טוב לנו, איך זה אולי יהיה רע לנו ולמה כדאי לכולנו להיות חלק מזה. 
Published 02/17/20
יעל שמר היא יזמת, אקטיביסטית ומינימליסטית. היא גם מייסדת-שותפה וה-CMO של TULU, סטארט-אפ של שנולד באקסלרטור של MIT שמציע שירות חדש בבניין שלכם שמשכיר לכם הכל - מדייסון ועד קטאן. ישבנו (כתבו ישנו) לשיחה צפופה על מינימליסטיות, למה זה טוב להוריד את כל הרעש ומה הצעדים הראשונים ולהיכנס לעולם המופלא של מינימליזם דיגיטלי.
Published 02/10/20
יניב אהרונוביץ׳ הוא ראש (משותף) של מחלקת המיזוגים והרכישות של משרדי עורכי הדין תדמור לוי ושות. הוא גם העו״ד הכי פרודוקטיבי שאני מכיר. דיברנו על השיטות והכלים הדיגיטליים לניהול זמן שכל עו״ד צריך.ה להכיר. 
Published 02/03/20
כולם בטירוף של בלאק פריידי היום, אז החלטתי לשתף בכמה מוצרים טכנולוגיים ולא-טכנולוגיים שהיו משנה-חיים מבחינתי. חזרתי לארץ אחרי כמה חודשים בלוס אנג׳לס. המקום שאמזון טוב אליך. מה זה טוב? אתה מזמין משהו, זה מגיע יום למחרת ומחכה לך ליד הדלת. ניסית את המוצר ואתה לא מרוצה? הולכים כ-5 דקות הליכה למשרד UPS ופשוט נותנים להם את המוצר - הם דואגים להחזיר את זה חזרה ואתה מקבל את כל הכסף חזרה. אז אתם יכולים לנחש שניסיתי המון מוצרים. המון. אני אחלוק איתכם רק את האלה שבאמת שידרגו לי את החיים.  אבל לא רק זה,...
Published 11/29/19
גיגי לוי-וייס הוא המשקיע העסוק ביותר בישראל. ב-5 שנים הוא השקיע ב-100 סטארטאפים, וכיום הוא שותף בקרן NFX הפועלת בעמק הסיליקון ותל אביב, ומנהלת כחצי מיליארד דולר ומשקיעה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים. את הקרן הקים יחד עם ג’יימס קורייר ופיט פלינט, שניהם יזמים ומשקיעים מוכרים ומנוסים מעמק הסיליקון – לשלושתם יחד רקורד של הקמה וניהול של עשר חברות, שהגיעו לאקזיטים בשווי כולל של עשרה מיליארד דולר. ישבתי לשיחה צפופה עם גיגי מהמשרד של הקרן בסן פרנסיסקו לדבר על פגישות אפקטיביות, ניהול זמן והמערכות...
Published 11/18/19
Notion is a new tool that blends your everyday work apps into one. It's the all-in-one workspace for personal and team productivity. I had the chance to visit their minimalist offices in San Fransisco and hear more from Camille, Head of Marketing, about the early days, how pro-users use Notion, and the future of productivity.  
Published 09/24/19
אוסטין ריף הוא המייסד של הניולזטר הפופולרי Morning Brew שכבר חצה את רף מיליון המנויים. ישבתי איתו לשיחה צפופה על למה הניוזלטר הזה כל כך אהוב על ידי מילניאלס, מה האקים והטיפים שלו לעבודה נכונה וגם איך לכתוב אימייל נכון שאנשים מודרניים אוהבים לקרוא.
Published 08/29/19
יהודית כץ היא יזמת, יועצת, מאמנת ומרצה המתמחה בתחום הפסיכולוגיה החיובית (חקר האושר) ופסיכולוגיה פרקטית מבוססת מחקר. דיברנו על הכוח של פסיכולוגיה חיובית: איך אפשר להתמודד עם העומס הקוגניטיבי שסמארטפון יכול ליצור, איך להתמודד עם הרגלים רעים דרך טכנולוגיה, איך טכנולוגיה משפיעה על זוגיות ולמה חשוב לעשות את התרגיל של הוכרת תודה. 
Published 08/11/19
אחת מהתכונות החשובות להצלחה בעידן המידע הינה היכולת ללמוד דברים חדשים ולהטמיע במהירות. צבירת ידע מקצועי הופך להיות רלוונטי מתמיד, בעולם בו מה שנלמד היום באוניברסיטה, לא בהכרח יישאר רלוונטי בעבודה שנתקבל אליה לאחר מכן. ים רגב הוא יזם, מייסד-שותף ומנכ״ל חברת Zest, שרוצה להיות הנטפליקס של צבירת ידע מקצועי. הסיפור של ים מתחיל כאשר הוא הרגיש תסכול מהמערכת הלימודית הפורמלית. הוא לא הצליח לשבת בכיתה ולספוג ידע ומידע. ים מעיד על עצמו שהוא לא יכול ללמוד ב-״בינג׳ים״, כלומר לשבת בכיתה וללמוד קורס...
Published 08/05/19
נכנסתי לשיחה צפופה עם הלל פולד, אחד הבלוגרים הישראלים-אמריקאים המובילים והעסוקים בעולם הטק היום. קשה להגדיר את הלל ואת מה שהוא עושה. מבחינתי הלל הוא קודם כל איש שיווק. הוא התחיל בתור כתב טכני וכיום מגדיר את העבודה שלו דרך כמה כובעים - ייעוץ ועזרה לסטארט-אפים; בלוגר ואיש תוכן בעולמות הטכנולוגיה; מרצה בינלאומי; יועץ אסטרטגי לחברות הייטק וברנדים גדולים כמו גוגל, אורקל, וואווי. דיברנו על 10 האקים שונים שמאפשרים להלל להספיק לעשות את כל הדברים שהוא עושה. 
Published 07/22/19
הפעם, לסופרטולז משמעותי במיוחד: קריאת ספרים. איך בעזרת מחווה פשוטה אפשר לקרוא 20 ספרים בשנה? מהי הדרך האפקטיבית ביותר לצרוך היום ספרים בעידן הדיגיטלי?
Published 07/02/19
רון מכר את הסטארט-אפ שלו ב-50 מיליון דולר לאורקל. במקום לקנות פרארי או פנטהאוז, רון החליט להשקיע את הכסף שלו בערוצים הנכונים. ישבתי איתו לשיחה צפופה על השקעות, מניות ואיך ממקסמים את הכסף שלך כמו על-אנושי.  --- רון הוא דירקטור בכיר באורקל, שם הוא עובד מאז מכר את החברה שלו. רון הוא דמות מוכרת בהיי-טק הישראלי, מנטור ומעורב בעזרה לקהילת היזמות הישראלית. 
Published 07/01/19
יונתן לוי הוא יזם, סופר, מרצה מבוקש (גם ב-TED) ונחשב למדריך הכי מפורסם ב- Udemy והקורס שלו Becoming a SuperHuman נמכר ליותר מ-60,000 סטודנטים ברחבי העולם ונחשב עד היום לקורס הנמכר ביותר בפלטפורמה.  דיברנו על מה זה ביו-האקינג ולמה אתם צריכים את זה בחיים שלכם.  לשליף של הפרק, כולל כל הלינקים לכלים, טיפים ומוצרים שדיברנו עליהם >> https://barav.co/bioacking-jonathan עוד דברים טובים בבלוג של סופרטולז >> barav.co
Published 06/27/19
לשליף של הפרק >> https://barav.co/another-hour יותם כהן פיתח שיטה ייחודית לניהול המשימות שלו בעבודה ובחיים האישיים. במקום להשתמש בכלים ספציפיים לניהול משימות הוא קודם בנה מערכת לעצמו בשביל להתמודד עם כל העומס שהיה עליו בתור מייסד סטארט-אפ. יותם הוא אחד המייסדים של הסטארט-אפ Wibbitz אשר גייס נכון לעכשיו 30.8 מיליון דולר, עם יותר מ-100 עובדים. יותם ניהל את הפעילות של החברה בארץ. על השיטה, הסיסטם ואיך אפשר לחסוף עוד שעה ביום ניתן לשמוע בפרק נוסף של הפודקאסט של סופרטולז, כלים לעל-אנושיות.
Published 05/13/19
ניקיון פסח דיגיטלי מתחיל באינבוקס נקי. בכמה צעדים פשוטים, אראה לכם איך להחזיר את השליטה על האינבוקס שלכם, במקום שהוא ישלוט עליכם. אם אתם חיים בעידן-המידע, כנראה איבדתם כל שליטה על על ערוצי התקשורת הדיגיטלית. יש יותר מידי ערוצים, יותר מידי אנשים שרוצים את הזמן שלנו, יותר מידי ״הכל מיידי, הכל דחוף״ – שנראה שאנחנו לא מגיעים לדברים שבאמת חשובים לנו. אימייל הוא גוזל-זמן משמעותי בסביבת העבודה, ומהסיבה הלא נכונה. דווקא בעולם בו סלאק וואטסאפ הפכו להיות ערוץ תקשורת-מיידית מרכזי, אימייל, אם משתמשים...
Published 04/22/19
רוצים לקרוא את השליף של הפרק עם לינקים לכל הכלים שדיברנו עליהם? https://barav.co/nimrod-bar-levin ** לפי הנתונים ילד מבזבז 6.7 שעות בממוצע על זמן מסך בעולם המערבי. זה נראה שטכנולוגיה נכנסה אלינו כמו עוד חבר בתא המשפחתי וזה יוצר אתגר חדש של המשולש הורה-ילד-מסך. נכנסתי לאולפן המהמם של Google for Startups עם נמרוד בר לוין, יזם שמפתח עם הצוות של דינאמו אפליקציה שמנצלת את זמן המסך של הילד בשביל ליצור קשר אמיתי בין ההורה לילד.
Published 04/11/19
נניט זה סטארט-אפ ישראלי שמפתח מוניטור שינה חכם לתינוקות. מוניטור זה אולי החלק השולי כאן, מכיוון שנניט משתמשת בראייה ממוחשבת לניטור השינה של הילד ואז מספקת טיפים להורים אשר מבוססים על דפוסי פעולה ונתונים מתוך המערכת. סוג של יועצת שינה ממוחשבת שמציפה מידע ועוזרת לך לקבל החלטות. המכשיר הזה כל כך טוב שהוא אפילו נבחר לאחת מההמצאות המהפכניות של השנה ע״פ המגזין טיים. דיברתי עם אסף על החשיבות של ללמד את התינוקות שלנו לישון טוב יותר בלילה, על איך טכנולוגיה יכולה לשפר את זה, ולמה אסור לנו לוותר לעצמנו...
Published 03/18/19
איך להיות אומן קשב בעידן הדיגטלי יעל מן שחר התחילה כיועצת קריירה וניסתה לענות על השאלה ״למה אנשים לא רוצים להישאר במקום העבודה הנוכחי שלהם״. אחרי חצי שנה של מחקרים היא גילתה שהחיים בעידן הדיגיטלי מובילים את האונה הקדם-מצחית שלנו במוח לעבוד בצורה משובשת. וכן, זה קשור להכל. היא קוראת לתחום הזה ״הפסיכולוגיה של הטכנולוגיה״. דיברתי עם יעל על מנגנוני-הגנה הכוללים כלים דיגיטליים, טיפים, וכן מתודות להיות אומן קשב בעולם בו הקשב הוא מצרך נדיר. *** יעל מן שחר היא מרצה-חוקרת בתחום השפעות...
Published 03/04/19
כששני פודקאסטרים נפגשים לשיח על ניהול זמן, פרודוקטיביות והתמודדות עם העולם החדש. ליאור פרנקל הוא גם שותף בג׳ולט, גם מוביל קהילה של עשרות אלפי אנשים, גם יוצר ומנחה פודקאסט מוצלח, גם בלוג, גם ספרים, גם זוגיות. איך הוא עושה את כל זה ונשאר גם כל-כך נחמד לאנשים? דיברנו על פריצות-זמן ועל כל מיני האקים לאיך הוא מנהל את היום שלו. איך זה קשור למערכת ההפעלה של סטארט-אפים ומה אפשר ללמוד ממנה? מזה חוק פרקינסון ולמה אתם חייבים לשמוע את כל הפודקאסט בשביל להטמיע את זה ביומיום שלכם. לבלוג של ליאור...
Published 02/18/19
לסיכום הפרק המלא >> https://barav.co/eden-shochat ⛩ אדן שוחט הוא אחת הדמויות הבולטות בתעשיית ההייטק והיזמות בישראל. משקיע הון סיכום ושותף-מנהל בקרן אלף (Aleph), קרן שהשקיעה בין היתר בחברות Lemonade, ו-WeWork. אדן גם ידוע כאחד ממייסדי face.com, החברה המובילה בעולם בזיהוי פנים ברשתות חברתיות ותוכנית הג'נקשין, אשר הוכרזה בשנת 2012 כתוכנית ליווי הסטארטאפים המובילה בישראל. בשנת 2014 הוכרז שוחט כמשקיע השנה על ידי מגזין גיקטיים. הגישה של אדן כלפי מידע ופרודוקטיביות נחשבת ליוצאת דופן. אדן...
Published 02/04/19