Episodes
Før eller siden måtte det ske: der snakkes om en tegneserie, Marvel-Morten ikke har læst! Men det har de færreste danskere i virkeligheden, for de Turtles-blade, man har kunnet købe i Danmark, var ikke de oprindelige Turtles. De var sort/hvide, hårdkogte og sagde aldrig ”Cowabunga!” eller spiste pizza. Og dem - de rigtige Turtles - skal det handle om denne gang. Advarsel: Kim Helt snakker og snakker og snakker og snakker…
Published 12/01/14
Manden uden frygt. Den blinde superhelt. Daredevil - Dæmonen. Han er den første Marvel-helt, der udkom i Danmark, og han er muligvis den Marvel-helt, der i længst tid har været en af de bedst skrevne superheltetegneserier. Vi tager udgangspunkt i et tidligt nummer (25) tegnet af Gene Colan, men kommer også omkring Frank Miller, Brian Michael Bendis, Mark Waid og mange flere i dette ekstra lange afsnit.
Published 11/24/14
Verdens-Hurtigste-Superhelt-Kan-Man-Hurtigt-Snakke-Meget-Om. For Flash, Lynet, kan mere end bare at løbe hurtigt. Han var den superhelt, der satte skub i “The Silver Age of Comics,” han introducerede verden for konceptet “Multiverset” i Flash nummer 123 (som dette afsnit tager udspring i) og han har et af de bedste skurkegallerier overhovedet.
Published 11/17/14
En død superhelt. Hvor kedeligt er det lige? Absolut overhovedet bestemt slet, slet ikke. Deadman er godt nok død, men han kan overtage andre menneskers kroppe, og så er hans bedste eventyr tegnet og fortalt af ingen ringere end Neal Adams. Hvem er Neal Adams, spørger du? Det kommer dette afsnit af Supersnak til at handle lige så meget om som den dødeste superhelt af alle, Deadman.
Published 11/10/14
I anden del af Hulk-dobbeltafsnittet af Supersnak ses der nærmere på nyere Hulk-historie. Denne gang tages der afsæt i historien Future Imperfect, tegnet af detaljemesteren George Pérez og den nok væsentligste Hulk-forfatter af dem alle: Peter David. Hør med, når Hulks mange forvandlinger (fra grøn og dum til grå og snu til grøn og sej til grøn og dum igen) gennemgås.
Published 11/03/14
HULK SMADRER!!! ...Men han gør også meget andet. Hulk er muligvis den bedste Marvel-figur nogensinde - det argumenterer i hvert fald Marvel-Morten heftigt for i dette dobbeltafsnit om den grønne gigant.
Published 10/27/14
“Kingdom Come” foregår i en dystopisk fremtid, hvor ondsindede og egoistiske superhelte har overtaget efter Superman, Batman, Wonder Woman og de andre kendte DC-helte fra vor tid. Men så ...vender de rigtige superhelte tilbage. Historien er skrevet af Mark Waid, men det er især tegningerne, malet af Alex Ross, der gør Kingdom Come til noget helt særligt. Og så varmer det jo to tegneserienørders hjerter, at historien samtidig er rig på referencer til amerikansk tegneseriehistorie.
Published 10/20/14
Med udgangspunkt i Andy Diggle og tegneserien Jocks sådan-blev-helten-til-beretning “Year One” fra 2007 ser Marvel-Morten og Kim Helt nærmere på en af mindre kendte DC-helte, Green Arrow, oprindelig kendt på dansk som Røde Pil og senere Grønne Pil. Rigtig gode tegnere og forfattere har haft med bueskytten at gøre gennem tiden - en figur, der startede som en billig Batman-klon.
Published 10/13/14
Kurt Buseik (ham med Superman: Secret Identity) har skrevet en af de bedste superheltetegneserier, du sandsynligvis aldrig nogensinde har hørt om. Lyt med, når Marvel-Morten og Kim Helt ser nærmere på det første nummer og skamroser seriens kvaliteter. Og skynd dig derefter ud og find serien selv. Den er obligatorisk læsning for superheltefans!
Published 10/06/14
Watchmen af Alan Moore og Dave Gibbons er en af de mest berømte, mest nyskabende, mest litterære, mest geniale tegneserier nogensinde. Forlaget bag, DC Comics, besluttede sig næsten tre årtier efter udgivelsen af Watchmen for at lave en serie af tegneserier, der fortalte, hvad der skete før Watchmen. Var det en god eller en virkelig dårlig idé?
Published 09/29/14
I serien The Twelve vendte Babylon 5-forfatteren Michael J. Straczynski blikket mod nogle af de allertidligste helte fra forlaget Timely Comics, som senere skulle blive kendt som Marvel Comics. Kim Helt har aldrig læst serien. Marvel-Morten er helt vild med den. Kan han overbevise Kim om, at The Twelve er det rene guld?
Published 09/22/14
Efter en sløv periode i 1990erne nåede Marvel-tegneserierne nye højdepunkter i begyndelsen af det 21. århundrede. Og en af de absolut største satsninger var mini-serien Civil War. Her kom helte op at slås mod helte. ”Hvis side er du på?” lød seriens berømte undertitel.
Published 09/15/14
Fire afsnit inde, er vi nu nået til Marvel-heltene. Stan Lee og Jack Kirbys Fantasiske Fire er ubetinget en af de vigtigste tegneserier nogensinde. Det var her, det hele begyndte for Marvel-universet. Advarsel: Marvel-Morten bliver dybt nostalgisk i dette afsnit.
Published 09/08/14
I 2011 valgte forlaget DC at trykke på genstart-knappen og begynde alle deres superhelte-udgivelser forfra. Det blev det ikke nødvendigvis bedre af. Men for Wonder Woman-serien betød det i den grad nyt liv for karakteren. Supersnak ser denne gang nærmere på Brian Azzarello og Cliff Chiangs nyfortolkning af karakteren, men skruer også tiden lidt tilbage for at snakke om skabelsen af den kendte amazone. Som bonus er der et kort et interview med Brian Azzarello.
Published 09/01/14
Har man sagt A, må man også sige B. Og har man sagt Batman, må man sige Superman. Denne gang ser Marvel-Morten og Kim Helt nærmere på Kurt Busiek og Stuart Immonens hvad-nu-hvis-Superman-virkelig-fandtes-historie “Secret Identity” fra 2004.
Published 08/25/14
Første podcast i serien Supersnak handler om et af de vigtigste Batman værker, nemlig Frank Millers banebrydende The Dark Knight Returns.
Published 08/18/14
I niende og sidste del skal det handle om superhelte på film. Højdepunkterne er Richard Donners Superman fra 1978, Tim Burtons Batman fra 1989 og den seneste flodbølge af dyrt producerede Hollywood-superheltefilm. I dag er mange af årets største film superheltebaserede. Men vejen hertil har været lang. Meeeget lang, hvis du spørger Marvel-Morten.
Published 11/23/12
Nogle af de bedste superheltehistorier på dansk udkom i det sidste, krampagtige årti med faste udgivelser på dansk. Danskerne holdt op med at læse tegnserieblade og fandt deres superheltefix i biografen og på computeren i stedet. Her sættes der fokus på Grant Morrisons og Joss Whedons X-Men, superheltesagaen Civil War og andre gode serier. Hør også, hvorfor Marvel-Morten blev træt af at lave superhelte på dansk.
Published 11/17/12
1990erne var ikke mådeholdenhedens årti. Superheltene og tegneserierne blev flere, vildere og mere ekstreme. Superman blev banket til døde, Spider-Man blev erstattet af en klon, Jærven (Wolverine) fik flået sit metalskelet ud, og sådan gik det slag i slag derudaf. De store navne var Jim Lee og Todd MacFarlane, som tegnede superhelte med enorme muskler og superheltinder med svulstige... dele af kroppen. Der kom mange tegneserier på dansk, nogle var gode, andre knap så mindeværdige.
Published 11/10/12
Frank Miller. Alan Moore. John Byrne. Hvis der er tre navne i moderne superheltehistorie, som er fuldstændig uundgåelige, så er det dem. 1986-1989 var ret fattige hvad angår mængden af udgivelser på dansk, men til gengæld har årene næppe siden været overgået i skelsættende kvalitetsudgivelser. Hør her, hvorfor!
Published 11/03/12
I dette afsnit skal det handle om Supermans og Batmans DC-univers og i særdeleshed om Danmarkshistoriens største fanboy og mest flabede brevkassebestyrer, Ove Høyer, alias Super-Ove. Han var første gæst i det første afsnit af Troldspejlet nogensinde, fordi uden ham ville dansk superheltehistorie have været meget fattigere. Med fokus på DC fører vi historien op til de skelsættende år 1986-1989.
Published 10/26/12
Marvel-Mortens hemmelige oprindelseshistorie. Hulk, Projekt X/X-Men, Edderkoppen og en dansk, sammenhængende version af Marvel-universet. I dette afsnit ser vi nærmere på de år, hvor danskerne begyndte at få superheltetegneserier i ordentlig kvalitet.
Published 10/19/12
Fra 1969 til 1984 kom der en masse superhelte på dansk – men de var underligt sammensat. Hør om Hulk, Kung Fu-magasinet, Dracula og nogle af de mest forvirrende superhelteserier nogensinde udgivet i Danmark. Og om nogle af de skøreste udgivelser, som for eksempel albummet Superman mod Muhammed Ali.
Published 10/12/12
Året er 1967 og et lille forlag ved navn Marvel Comics har i USA allerede haft stor succes, og den smitter af på lille Danmark. Nu udkommer Dæmonen nummer 1, det første Marvel-blad på dansk. Og efter ham: Edderkoppen, der i dag er bedst kendt som Spider-Man. Hør Marvel-Morten blive helt nostalgisk, når han levende genfortæller handlingen i de første superhelteserier, han læste.
Published 10/06/12