Succé i Sydafrika, banrekord av Rabe, 16-årig Rapp sprang långt och ingen mer backyard av Sweden Runners
Listen now
Description
Succé för Ockelbomaffian i världens största ultratävling Comrades Marathon i Sydafrika. Elov Olsson 7:a, Joacim Lantz 15:e och Johan Lantz på 22:a plats. Magnus Rabe gjorde tävlingscomeback efter ytterligare skadestrul - och slog banrekord i Alpaca Race. 16-årige ultralöftet Hannes Rapp vann rafflande 12-timmarstävling i Sala Stadspark Ultra. Och Sweden Runners arrangerar till helgen sin sista backyard ultra-tävling, vilket Petra Ekenstierna berättar mer om. Med Johnny Hällneby som bisittare blir det också mer rekordsnack, avslöjande av en 24-timmarscomeback och många andra tävlingar: Granbäcken Backyard 12 timmar, Avesta Backyard ultra, Viadal Ultra Weekend, High Coast Ultra och Björnfrossa Ultramaraton.
More Episodes
Magnus Högfeldt tog hem silverbiljetten till lag-VM i det allra sista Älvdalen Backyard Ultra. Lina och Sanna El Kott Helander tog var sin pallplats i 50-kilometersloppet under Nösen Hundreds i Norge. Och ett par veckor före sin 50-årsdag vann  Fritjof Fagerlund sin första ultratävling sedan...
Published 06/19/24
Tre svenska topp 10-placeringar på EM i trail- och bergslöpning. Vi snackar med Barbro Fjällstedt Oljans som kom 9:a på traildistansen och Martin Nilsson som fick samma placering i Up & Down. Det blev kvinnlig dubbel i Öland Lighthouse Challenge 100 miles, med Zara Lundgren som totalvinnare....