Episodes
נפגשנו עם ד"ר נעמי באום, פסיכולוגית מומחית בטראומה וחוסן, לדבר על הימים הקשים שכולנו עוברים, ואיך מתמודדים.
Published 11/29/23
Published 11/29/23
נפגשנו עם עדי נאה בלוך, מטפלת באמניות ואמנית, כדי לשמוע ולנסות להבין איך חיים חיים של יצירה מתוך כאב החלל הריק
Published 11/01/23
‎מאיה לאוב, מטפלת בפסיכודהרמה ואקומי, חושפת בפנינו את העולם המרתק של פסיכודרמה כתרגול באבל ובהסכמה למות.
Published 09/26/23
מעין אבן וגיא וינטרוב, חלק מצוות היוצרים של המחזמר הקומי״הסוף", הגיעו לחלוק איתנו מחשבות על למה כדאי ליצור אמנות העוסקת במוות, ואיך מוסיקה, אירוניה והומור יכולים לעזור לנו לשאול את השאלות הקשות של החיים
Published 06/26/23
ד"ר זהר גזית, מרצה וחוקר, מתארח בפודקאסט לפרק נוסף. הפעם נדבר על אובדני הריון, עמותות העוסקות במוות, ועל הספר שחיבר "עושים את המוות".
Published 05/23/23
הפרק מתארח בפודקאסט ד"ר זהר גזית, מרצה, מחבר הספר "עושים את המוות" וחוקר סוגיות חברתיות הקשורות במוות. נדבר על מוות בהקשר הישראלי, מוות "טוב" לעומת מוות "רע" ועל ההבדל החברתי בין מוות לאומי ומוות אזרחי
Published 04/17/23
רוב חייו עסק שי פורת בניהול משברים. עבד עם פוליטיקאים, מדינות, חברות ועוד. אך אפילו ניסיונו הרב בניהול משברים של אחרים, לא הצליח להכין אותו לקושי שהגיע עם המשבר האישי שלו, כשבנו יובל חלה בסרטן. בפרק זה יספר שי על הכאב הבלתי נסבל של הפרידה מיובל, ועל המיזם העסקי - חברתי - דיגיטלי, שיובל המציא וחבריו הפכו למציאות.
Published 03/26/23
לפי המסורת היהודית, קבורת ארץ ישראל הייתה נהוגה בתקופת המשנה והתלמוד.הנפטר נקבר באדמה בקבורת שדה רגילה בטקס יהודי, אך ללא הצבת מצבה. בחלוף שנה, מלקטים את עצמות הנפטר ומעבירים למתחם גלוסקמאות סמוך, למנוחת עולמים בחלקה משפחתית.בפרק זה יספר הרב רפי אוסטרוף, על הליך קבורה מיוחד זה,ועל הפתרונות שהוא מציע.
Published 03/12/23
על אלצהיימר שמענו כולנו, אבל היא רק אחת מקבוצת מחלות הדמנציה, שיותר ויותר אנשים סובלים ממנה, עקב העלייה בתוחלת החיים והקידמה הרפואית. ד"ר דנה פאר היא גרונטולוגית, מומחית לדמנציה, אשר פוגשת, מטפלת ומייעצת לבני משפחה המטפלים ביקיריהם עם דמנציה כבר שנים רבות. נדבר איתה על הדילמות והאתגרים של בני המשפחה המטפלים, על תפקידן של הרשויות, ועל "הפרידה הגדולה" - נוכחותו של המוות במחלות הדמנציה.
Published 10/24/22
רועי גלילי הוא חקלאי וארכיאולוג - ואת שני הדברים הוא עושה בגבולות המדבר, שהוא אהבתו הגדולה. המדבר הוא נקודה מיוחדת במינה בחקר המוות בארכיאולוגיה, ובפרק הזה רועי ידבר איתנו על מה ניתן ללמוד מן ההמצאים על פולחני המוות, על הקבורה החסרה ועל ההתקדמויות במדע הארכיאולוגיה שעוזרות לנו לגלות יותר על כל אלו.
Published 08/01/22
עידן שפירא מחברת צבר רפואה מדבר איתנו על תפקידו של המטפל העיקרי בחייו של הנוטה למות, מתי נכון לבחור בהוספיס בית ומתי בהוספיס מוסדי. נדבר גם על כיצד מודל האבל של אליזבת קובלר-רוס מתכתב עם השלבים השונים של הרפואה הפליאטיבית.
Published 05/22/22
הסופרת אורלי גליבטר אדלר מספרת לנו על ספריה "המשרפה של ללי" ו"ללי זלמן עם סגול בזי"ן", שמגוללים את עלילות הקמת משרפה בקיבוץ של ניצולי שואה, עם כל הלבטים וההתנגדויות שמהלך כזה גולל. תוך כדי השיחה ננסה להביןלמה בחרה לכתוב על נושא כזה, ומה אפשר ללמוד מהספר על המציאות הישראלית.
Published 05/11/22
ד"ר אורן וכט פגש לא מעט אנשים ברגעיהם האחרונים, וניסה לתת להרבה מהם עוד קצת זמן. גם במסגרת תפיקדו כפרמדיק וגם כראש המחלקה לרפואת חירום באוניברסיטאת בן גוריון בנגב, הוא משקיע לא מעט מחשבה על איך אפשר לעזור למטופל, ובעיקר לסובבים אותו, להפוך את רגעי ההחייאה לפחות טראומתיים.
Published 04/24/22
תהיתם פעם איזו הקלה נוכל לחוות אם רק נצליח לשחרר את רגשות האשם, תחושת הפספוס והפחד? טלי הלמן מור- פסיכותרפיסטית בגישות מבוססות גוף-נפש- רוח ומייסדת תחום האבל ב"שותפים למסע", מספקת לנו הצצה לנקודת המבט הבודהיסטית ומציעה דרכים שונות להתמודד עם אבל.
Published 03/29/22
כולנו שמענו סיפורי מחלוקות על ירושה, אבל על שריפת גופה? לא בטוח. שי קדמי, עורך דין לענייני משפחה המתמחה בין היתר בתחום דרכו האחרונה של אדם, מגיע לייעץ לנו כיצד אפשר לדאוג שיכבדו את בקשותייך, בלי ליצור סכסוך משפחתי אחרי לכתך.
Published 02/27/22
מוזר לצפות במוות מהצד דרך סרטים, אבל עוד יותר מוזר שהצפייה הזו מבדרת אותנו. פרופ' אמיר כהן שליו נותן לנו הצצה אל מאחורי הקלעים של ייצוגי המוות בישראל ובתרבויות אחרות, אופן הצגת הדילמות בדרכו האחרונה של אדם ורשימת קלאסיקות שאסור לפספס.
Published 02/01/22
דברו על המוות, מפצירה בנו הילה אשחר, מלווה רוחנית שעוברת מסע עם משפחות ומטופלים בדרכם האחרונה. בפרק היא מסבירה על שורשי הליווי רוחני, איך תחושת השליחות הובילה אותה למלא את תפקיד האוזן הקשבת, ומסבירה למה חשובה הקשבה לעולמו הפנימי של האדם בתהליך הפרידה מהחיים.
Published 12/26/21
לא תאמינו כמה מילים שקשורות למוות קיימות בשפה העברית. רוביק רוזנטל, כותב ועוסק בשפה שעברית כבר שנים רבות, מגיע להסביר לנו מה מקור הביטויים השגורים והמעניינים ביותר. אז באילו מונחים משתמשים בעולם התחתון? איך נולד הצבע האפור? ומאיפה הגיע הביטוי "אני מת עלייך"? כל זאת ועוד בפרק הקרוב של עושים ת'מוות.
Published 11/21/21
המון שנים הלכנו סחור סחור סביב המחלה שאין להגיד את שמה. לד"ר רעיה ליבוביץ מנהלת המכון האונקולוגי באסף הרופא יש גישה מעניינת ומרתקת לנושא. יחד ניגע בנושא הכואב והרגיש שמשנה חיים. הפעם בעושים ת'מוות ננסה לשפוך קצת תקווה על העולם הלא פשוט הזה שנקרא מכון אונקולוגי, נסקור גישות שונות וננסה למצוא קצת אור בתחום הסרטן
Published 10/14/21
כ-600 איש נעלמו בישראל מאז קום המדינה, ולא בקרב, ועד היום - אין אדם שיודע להגיד מה עלה בגורלם. הפעם בעושים ת'מוות - נעדרים. מדוע אנשים נעלמים מבלי שאף אחד יודע מזה? מהם הקריטריונים לקביעת סטטוס 'נעדר'? ולמה אנחנו כל כך ממהרים לחרוץ את גורלם, לחיים או למוות, של הנעדרים? איתנו באולפן ד"ר אורי כץ, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון, שחוקר את תחום האזרחים נעדרים בישראל. לשאלות בנושא מוזמנים למייל של אורי [email protected] קישור לעבודת הדוקטורט של אורי -...
Published 08/08/21
הפרק החדש של פודקאסט עושים ת'מוות - כבר כאן. ובהמשך לפודקאסט הקודם שלנו שעסק בהתאבדויות מן הפן האקדמי, ניגע הפעם בפן האישי של הנושא: שיחה עם אסתי סגל, בחורה צעירה ושובת לב, שסיפרה לנו בגילוי לב את סיפור חייה- שילוב של עצב, שמחה, חולי, פגיעה עצמית, החלמה וגדלות רוח. מוזמנים להאזין ולשתף לחלק השני של הפרק תוכלו להאזין בקרוב בפודקאסט של אסתי 'כנגד כל הסיכויים'
Published 06/07/21
ד"ר שירלי אברמי, איבדה את אביה כשהתאבד בהיותה בת תשע בלבד. לאחר 25 שנה של שתיקה, החלה שירלי לחקור את הנושא במסגרת לימודיה לתואר השני בעבודה סוציאלית כשחיברה תזה בנושא השפעה של התאבדות הורה על ילדיו וחיברה את הספר 'עדיף שהיה מת במלחמה'. הפעם בעושים ת'מוות נשוחח עם שירלי על התופעה המטרידה שרבים נמנעים מלדבר עליה ושגובה את חייהם של מאות ישראלים מדיי שנה.
Published 05/18/21
עם השנים דבקו סטיגמות רבות בנוגע למהו טיפול פליאטיבי. ביניהן: מי שבוחר בטיפול זה כנראה סובל ממחלה חשוכת מרפא או שהרופאים הם קבוצת תמיכה שיושבת עם החולה ושרה איתו שירים. בפועל מדובר בגישה טיפולית שעוסקת בהארכת החיים של החולה, תוך התמקדות בהפחתת הסבל ומתן יכולת לבחור בין מספר אפשרויות טיפול העומדות לרשותו. ד"ר רתם תלם, ראש היחידה לרפואה פליאטיבית במרכז הרפואי איכילוב, סיפרה לנו עוד על הטיפול המרתק, ניפצה עוד כמה מיתוסים בדרך והעידה גם על תהליך הליווי והתמודדות האישית עם החולים.
Published 04/04/21
בפרק יתארחו גלינה ארבלי ואיתי לניאדו, מרצים במחלקה לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לעיצוב, HIT מכון טכנולוגי חולון, לשיחה על 'סטודיו סוף חיים' - קורס מיוחד במינו בו הם מלווים סטודנטים ביצירת מוצרים שמטרתם להקל ולו במעט על אנשים וסביבתם שנמצאים במצבי סוף חיים.
Published 03/10/21