Episodes
In de derde aflevering praten Anne-Mie, Senne en Luc over mentale gezondheid. Ze wijzen op de problemen met lange wachtlijsten voor psychologische hulp. En hoe belangrijk is het niet om rust te nemen in een prestatiegerichte maatschappij? Een pleidooi voor meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en empathische begeleiding in het onderwijs als een vorm van preventie.
Published 04/25/24
Published 04/25/24
Senne, Luc en Anne-Mie hebben het over gezondheidsongelijkheid, waarbij financiële drempels zorgbezoeken beïnvloeden. Arme gezinnen stellen tandartsbezoeken uit door kosten. Sociale factoren, zoals financiën en kennis, spelen een rol bij gezondheid. Een gesprek dat oproept tot bewustwording en actie, zonder in controle te vervallen.
Published 04/25/24
In deze aflevering praten Senne, Anne-Mie en Luc over diverse aspecten rond zorg. Ze delen hun eigen ideeën over mantelzorg, gezelligheid, hoe ze communiceren met zorgverleners en waarom solidariteit zo belangrijk is in onze samenleving. Van persoonlijke ervaringen tot diepere gesprekken over wat anderen voor ons betekenen. 
Published 04/25/24
CM-voorzitter Luc Van Gorp gaat op de koffie bij Anne-Mie en Senne. Wat willen zij van het toekomstige beleid? In de podcast 'Waar draait het om?' hebben Anne-Mie en Senne het hart op de tong en vertellen ze Luc rechtuit wat er voor hen op het spel staat. Te beluisteren vanaf 27 april.
Published 04/25/24
De dochter van Marc was een vrolijke, dartele meid die goed in haar vel zat. Maar de komst van de gsm strooit roet in het eten. Het gebruik van sociale media maken haar onzeker. Ontwikkelingspsycholoog Telidja Klaï schetst hoe het zelfbeeld van kinderen evolueert wanneer ze in de puberteit komen en hoe sociale media daar een rol in spelen.
Published 12/19/23
De zoon van Sara is 14 als hij met zijn verjaardagsgeld een Playstation koopt. Maar al snel heeft Sara het gevoel dat het gamegedrag van haar zoon uit de hand loopt. Toch hoeft gamen niet altijd problematisch te zijn, zegt Davy Nijs van Mediawijs. En wat vinden de jongeren er nu zelf van?
Published 12/05/23
De dochter van Wim vindt haar draai niet in het leven. Ze is zeventien en mist aansluiting bij haar vrienden. Ze voelt zich vaak neerslachtig en heeft last van paniekaanvallen. Expert Ilse De Block van De Opvoedingslijn geeft advies over hoe je als ouder best reageert in zo’n situatie. 
Published 11/21/23
De zoon van Elisa zit in het zesde middelbaar. Hij zoekt zijn weg nog in het leven en is nogal beïnvloedbaar, ook op het vlak van alcohol en uitgaan. Expert Hanna Peeters licht toe hoe je daar als ouder het beste mee omgaat. Welke afspraken kun je maken met je kind? Is het ene kind vatbaarder voor drankmisbruik dan het andere?
Published 11/07/23
De dochter van Debby (anoniem) was op 12-jarige leeftijd het slachtoffer van grensoverschrijdende sexting. Expert Nel Broothaerts van Child Focus licht het verschil toe tussen sexting en grensoverschrijdende sexting. Ze vertelt welke rol sexting speelt in het leven van jongeren en legt uit dat sexting niet altijd slecht hoeft te zijn.
Published 10/24/23
Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. We verdiepen ons in thema's als sexting, overmatig drinken, ongelukkig zijn, gamen en selflove & social media.
Published 10/03/23
Journaliste Linda De Win is met pensioen maar nog niet uitverteld. Ze ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Al doet de stilte van de telefoontjes die uitblijven soms pijn. 
Published 11/29/22
Radiomaker Sven Pichal is al zeven jaar pleegouder van twee tieners. Hij houdt van hen als een vader, maar hij is ook moe. De beschadigingen die ze opliepen in hun jeugd zorgen voor een pittige puberteit. 
Published 11/14/22
Drumster Isolde Lasoen heeft al zo lang ze zich kan herinneren migraine. Tot meerdere keren per week. Soms houdt ze haar gevecht tegen de aanvallen verborgen voor haar omgeving, maar ze geeft niet op. Op het podium staan is haar wraak. 
Published 11/02/22
Tienkamper Thomas Van der Plaetsen kreeg de diagnose teelbalkanker. Hij leerde omgaan met de chemo en de angst voor herval. Vandaag zoekt hij nog steeds naar de moeilijke balans tussen topsport en genieten van elke dag. 
Published 10/18/22
Komiek William Boeva gaat door het leven met dwerggroei. Door die beperking voelt hij zich te vaak onzichtbaar. Het leven kent voor hem grotere uitdagingen, waar hij zich tegen wapent met humor. 
Published 10/10/22
Wat je nog niet wist over ... is een podcast van Leef, het gezondheidsmagazine van CM. In vijf intieme gesprekken praten tienkamper Thomas Van der Plaetsen, komiek William Boeva, drumster Isolde Lasoen, radiomaker Sven Pichal en journaliste Linda De Win over de fysieke en mentale uitdagingen op hun pad. Hun getuigenissen zijn stuk voor stuk eerlijk en ontroerend. Ze tonen dat iedereen worstelt, valt en weer opstaat, op zijn of haar manier. In deze trailer krijg je een voorsmaakje van wat de...
Published 09/13/22
Francesca Vanthielen kennen we allemaal als actrice en presentatrice. Maar wist je dat ze ook de klimaatzaak een erg warm hart toedraagt? Hoe zij het aanpakt en waarom we het tij nu moeten keren, verneem je in de podcast.
Published 05/09/22
Zangeres en actrice Clara Cleymans bracht haar kinderjaren grotendeels in eenzaamheid door, met enkel het gezelschap van haar piano. Ze werd gepest en hoorde nooit ergens bij. Dat heeft lange tijd een impact gehad op haar zelfbeeld. Als kersverse moeder probeert ze haar twee jonge dochters met warmte en veerkracht te omringen. 
Published 04/26/22
Voor zangeres en schrijfster Hannelore Bedert stopte de wereld met draaien toen haar man drie jaar geleden overleed aan een plots hartfalen. Sindsdien probeert ze samen met hun twee jonge kinderen de puzzelstukjes van hun leven opnieuw in elkaar te leggen. De uitkomst zal voor altijd anders zijn.  
Published 04/08/22
In de jaren 90 was Rob Vanoudenhoven, gekend van onder meer De XII Werken, hét idool van menig tv-kijkende Vlaming. Achter de schermen deed hij er alles aan om een warm nest te creëren voor zijn dochter Emma. Ze werd geboren met een fysieke beperking, waardoor ze voor bijna alles de hulp van haar ouders en broer nodig heeft. 
Published 03/28/22
Dominique Van Malder brak bij het grote publiek door met het televisieprogramma Radio Gaga. De goedlachse tv-maker groeide op in een gezin dat het niet breed had. Een verjaardagsfeestje geven, een nieuw paar sneakers, op restaurant of vakantie gaan … dat zat er voor hem niet in. Het zadelde hem lange tijd op met een minderwaardigheidsgevoel.  
Published 03/14/22
In vijf nieuwe intieme gesprekken praten Dominique Van Malder, Rob Vanoudenhoven, Hannelore Bedert, Clara Cleymans en Francesca Vanthielen over de fysieke en mentale uitdagingen op hun pad. Dat is niet altijd makkelijk. In deze trailer krijg je een voorsmaakje van wat het nieuwe seizoen in petto heeft.
Published 02/28/22
Op het scherm kennen we acteur Ben Segers vooral van zijn komische rollen. Maar weg van de camera's worstelt hij met een bipolaire stemmingsstoornis. Die slingerde hem jarenlang tussen in overdrive gaan, en het plots niet weer weten en uitgeput zijn. Sinds zijn diagnose en zijn opname in een psychiatrisch centrum probeert Ben beter voor zichzelf te zorgen en meer rustmomenten in zijn leven in te bouwen. 
Published 07/21/21
De zoon van Ann Ceurvels kreeg toen hij zes jaar was de diagnose autismespectrumstoornis. Het verklaarde onder andere waarom sommige dingen bij hem wat stroever of trager verliepen. Billy, ondertussen 18, ervaart de wereld op een andere manier en dat heeft een impact op het hele gezin. In de vierde aflevering van Wat je nog niet wist over ... praat Ann openhartig over wat het betekent om mama en mantelzorger te zijn van een zoon met autismespectrumstoornis. 
Published 07/12/21