Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more
FactGurus | BNR
Uitspraken, beloftes en voorspellingen vliegen je om de oren. In de FactGurus-podcast gaan we op zoek naar aantoonbare feiten achter een uitspraak met als doel de vraag "klopt dit wel?" te beantwoorden. Host: Frank Leeman.
Listen now
Ratings & Reviews
4.5 stars from 11 ratings
About time..
..dat iemand een keer ging fact-checken wat er zoal geroepen wordt in de media. Fijn dat onderwerpen vanaf meerdere kanten worden belicht zonder dat je vanaf het begin van de episode het gevoel hebt dat je eigenlijk al weet wat de makers zelf vinden.
byRosa via Apple Podcasts · Netherlands · 11/05/19
Recent Episodes
Er zou 100 keer meer kans op trombose zijn bij een vliegreis naar Rhodos dan van het AstraZeneca vaccin tegen Covid19. Dat werd door internist Robin Peters gezegd in het tv-programma Op1, maar eerder ook al door de Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock. De vraag is of die vergelijking...
Published 04/20/21
Een complottheorie van QAnon linkt Hillary Clinton en kinderhandel aan de Ever Given, het schip dat in maart vast kwam te zitten in het Suezkanaal. En, Nederlanders zouden onderdrukt worden voor een ziekte met een overlevingskans van 99,97%. Maar klopt dat getal, en de redenatie wel?
Published 04/13/21
Voorzitter bij Klimaatberaad, en 'klimaatpaus' Ed Nijpels liet er geen twijfel over bestaan, volgens hem is er onder de bevolking veel draagvlak voor verduurzaming. Zo zou er volgens hem, elke 4 seconden een zonnepaneel bijkomen in Nederland.
Published 04/06/21
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »