BNR Nieuwsradio
Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.
Ons geldstelsel staat onder hoogspanning. Is het toekomstbestendig? En wat is de rol van cryptovaluta in de toekomst? In deze podcast gaat Reinjan Prakke op zoek naar de toekomst van ons monetaire systeem.
Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.
Vanuit Petrolheads H.Q. bespreken Bas van Werven en Carlo Brantsen op geheel eigen wijze het autonieuws, zolang dat maar niet al te groen en salonfähig is.
Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.
Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.
Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.
Ben Tiggelaar interviewt inspirerende gasten over persoonlijke en professionele groei. Elke woensdag om 16:00 uur online. Elke zaterdag om 11.30 uur op de radio.
De meest gezellige vrijdagmiddagborrel op de radio om je weekend mee in te luiden. Met elke week spraakmakende gasten uit de politiek, cultuur en entertainment. Presentatie: Wilfred Genee.
Econoom Kees de Kort geeft bankenmannetjes en mannetjes met roze brillen een veeg uit de pan, met zijn 'realistische kijk' op de beurs. Zo is het..
Dé podcast over eigentijdse klantgerichtheid met elke aflevering praktische tips, verfrissende inzichten en praktijkvoorbeelden die je helpen om de verwachtingen van jouw klanten te overtreffen. Met Danielle de Jonge
Extra omzet. Meer medewerkers. Nieuwe markten. Hogere winsten. In BNR Groeihelden vertellen ondernemers hoe zij hun bedrijf laten groeien. Presentatie: Meindert Schut
Hét zakelijke nieuwsprogramma van de Nederlandse radio. Presentatie: Thomas van Zijl
Elke werkdag een goed geïnformeerd gesprek met de top van het bedrijfsleven of een andere leider van nu. Presentatie: Thomas van Zijl.
Diana Matroos en Art Rooijakkers in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. #BNRBigFive
Het programma voor beleggers en over beleggen.
Over diepzeediertjes die broeikasgassen eten, immuuncellen die zichzelf opofferen en de zoektocht naar planeten. Over de nieuwste medicijnen, zonnecellen en sensoren. Kortom: hoe werkt de wereld om ons heen en hoe kunnen we hem nog beter maken?
Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.
Iedere week een blik op de financiële markten met Corné van Zeijl. Ook te lezen in het Financieele Dagblad.
Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.
Herbert Blankesteijn schakelt tussen internet, computer en telefonie.
Mijn dochters Puk en Keesje zijn 2 jaar oud. Ze zijn kinderen van de 21e eeuw. We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. Dit is de eeuw van mijn dochters. Art Rooijakkers.
In deze podcast met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk of in je bedrijf!
BNR Perestrojkast is de enige echte podcast van BNR over Midden- en Oost-Europa. Van Praag tot aan Vladivostok, en van Riga tot Tbilisi. Elke 14 dagen een nieuwe, verse aflevering met grote, internationale onderwerpen.
Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg gaat in zijn column in op de zaken van wereldbelang en plaatst de internationale politiek in context.
Al het nieuws over auto's en mobiliteit, met Meindert Schut en Wouter Karssen (Autoblog.nl). Elke vrijdag live om 15:00 uur, en altijd on demand als podcast.
Aan het einde van een ochtend hard werken ben je wel toe aan een verfrissing. BNR BREEKT schiet te hulp, met originele invalshoeken bij het nieuws en de opiniemakers van morgen. Wat houdt jou bezig? Bel naar de studio: 020-4680000
Het belangrijkste komkommernieuws en meest opmerkelijke verhalen. Óók in coronatijd. Met Adriaan ter Braack en Sander Denneman.
Alles wat je moet weten op het gebied van tech.
IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg richt zijn kritische blik op de toekomst en verrast met prikkelende observaties
Na 36 jaar keert de Formule 1 terug op Circuit Zandvoort. The Road to Zandvoort volgt de voorbereidingen op de Dutch Grand Prix.
De dagelijkse nieuwspodcast van het FD en BNR. De belangrijkste nieuwsverhalen van de redactie verteld door onze journalisten en specialisten. Mark Beekhuis neemt je mee de nieuwsvloer op.
Je wekelijkse dosis eurohectiek. Met Jesse Pinster (BNR) en Han Dirk Hekking (FD).
De laatste actualiteiten en ontwikkelingen in de bouwwereld. Presentator: Geert Jan Hahn.
De helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht en bijna 1 op de 7 heeft obesitas. Toch is obesitas een onbegrepen ziekte met veel vooroordelen. In Over Gewicht Gesproken gaat Harmke Pijpers die vooroordelen te lijf, op zoek naar oplossingen.
Harm Edens gaat op zoek naar duurzame innovaties die echt het verschil kunnen maken en grote bedrijven met concrete groene ambities.
Taal maakt het verschil. Maria Punch praat in deze podcast met experts in taal en communicatie.
Uitspraken, beloftes en voorspellingen vliegen je om de oren. In de FactGurus-podcast gaan we op zoek naar aantoonbare feiten achter een uitspraak met als doel de vraag "klopt dit wel?" te beantwoorden. Host: Frank Leeman.
Harmke Pijpers praat je bij over de laatste zorgontwikkelingen.
Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen Trump’s Amerika. Deze podcast is een samenwerking tussen BNR en Vrij Nederland.
Elke twee weken het laatste nieuws over ruimtevaart en astronomie met Herbert Blankesteijn, Luc van den Abeelen, Thijs Roes, Erik Laan en Michel van Baal.
BNR's Europawatchers Geert Jan Hahn en Stefan de Vries houden Brussel en het Europese continent nauwlettend in de gaten. Elke week een nieuwe editie.
China is een intimiderend groot en complex land. Maar je kunt er niet omheen. Geopolitiek, militair, economisch en wetenschappelijk: China is overal. In de China Podcast zocht eerst Mark Beekhuis en vanaf 2020 Li'ao Wang met gasten uit hoe het land werkt.
In de podcastserie De Kwestie gaat host Sander Denneman op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit het bedrijfsleven over spraakmakende kwesties. Een podcast van de Amsterdam Business School van de UvA.
Na járen van morbide obesitas zet ik, Aäron Loupatty, de knop om. Ik wil van mijn ruim 150 kilo wegende lichaam af en tevreden zijn met wie ik ben. Hoe ik mijn weg naar een gezond leven probeer te vinden, hoor je in de podcast: Met Afvallen en Opstaan.
Twee keer per week het belangrijkste autonieuws. Met: Noud Broekhof.
De Beste Stuurlui is een nieuwe, opiniërende podcast van BNR.
Een podcastserie van Allianz. Hoe mentale en fysieke fitheid je voluit laten ondernemen.
Als je terug zou kunnen gaan in de tijd, welk advies geef je je jongere zelf voor een rijker leven? Thijs Lindhout legt de vraag voor aan 6 markante persoonlijkheden in de podcastserie ‘Lessen voor een rijker leven’ van InsingerGilissen.
In Newsroom Den Haag praten politiek verslaggevers Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen elkaar bij over het nieuws dat zij de afgelopen week hebben verslagen. Presentatie: Mark Beekhuis.