Episodes
Jaksossa aiheena kehon ja mielen yhteys. Kerron esimerkkejä millaisia monia oireita psyykkinen kuorma voi aiheuttaa ja miksi on hyvä tiedostaa kivun juurisyy.
Published 08/27/21
Jatkoa edelliseen jaksoon. Teemana edelleen identiteetti ja roolit. Jaksossa pohdin miten uskonto tai vahva ideologia voi vaikuttaa oman identiteetin muodostumiseen. Kerron miten mormonikirkkoon kuuluminen on vaikuttanut mun minä-kuvan muodostamiseen ja mikä kirkon opetuksissa aiheuttaa huolta. Jakson lopussa käsitellään irtipäästämisen-taitoa. 
Published 08/20/21
Identiteetti kietoutuu erilaisiin rooleihin ja on koko olemisen kokonaisuus. Jaksossa kerron mitä identiteetti ja roolit tarkoittavat ja mikä merkitys niillä on meidän elämässä. 
Published 08/13/21
Mitätöinti on yllättävänkin arkipäiväistä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Jaksossa käydään läpi mitätöintiä lasten ja aikuisten näkökulmasta ja millaisia vaikutuksilla sillä voi olla. 
Published 08/06/21
Jaksossa annan paljon esimerkkejä erilaisista uskomuksista jotka ohjaa meidän ajatusmalleja ja toimintaa. Saat myös vinkkejä miten voit lähteä kyseenalaistamaan ja muuttamaan niitä.
Published 07/30/21
Jaksossa juttelen ihmisten perustarpeista ja kerron miten tunnetaidot liittyvät tarpeisiin. Lisäksi annan vinkkejä miten omat tarpeet tulee kuulluksi ja nähdyksi, sekä miten niistä voi kommunikoida muille.
Published 07/23/21
Jaksossa kerron mitä yli- ja alivireys tarkoittaa ja miksi ihmisen olisi hyvä pyrkiä pysymään ihanteellisessa vireystilassa. Kerron lyhyesti mikä on dissosiaatiohäiriö ja miten se mulla näyttäytyy arjen tasolla. Lopuksi kerron mikä mua auttaa säilyttämään ihanteellisen vireytilan.
Published 07/16/21
Jaksossa käydään läpi mitä on terve syyllisyys ja normaali häpeä, mitkä ohjaa meitä toimimaan yleisten normien mukaan. Lisäksi käydään läpi millainen häpeä saa ihmisen piiloutumaan. Puhumattomuus ruokkii häpeää, josta riippuvuudet saa polttoainetta. Avoimuudella häpeä menettää voimaa ja ihminen saa hallinnan tunnetta omasta elämästä.
Published 07/09/21
Nuoret tarvitsevat tietoa siitä, mistä tunnistaa milloin omat rajat ylitetään. Terveiden rajojen asettaminen tukee hyvinvointia ja elämänhallintaa. Jaksossa puhutaan miten se näyttäytyy aikuisena  jos nuorena ei ole saanut harjoitella turvallisesti omien rajojen asettamista. 
Published 07/02/21
Menneisyyden tutkiminen voi lisätä hetkellisesti kipua. Se voi myös pitää kiinni menneisyydessä ja aiheuttaa mielelle kuormitusta. Miksi se silti kannattaa? Jaksossa käydään läpi mitä eroa on tietoisella ongelman ratkaisulla ja vatvomisella.
Published 06/25/21
Ihmissuhteet eivät ole aina helppoja. On inhimillistä punnita mitkä ovat itselle tärkeitä arvoja ihmissuhteissa. Mistä voi joustaa ja mistä ei pitäisi joustaa koskaan? Jaksossa käydään läpi mitä teemoja tulee näkyväksi ihmissuhteissa.
Published 06/18/21
Ihmisen oma kyky käsitellä kokemuksiaan ja käyttää terveitä selviytymiskeinoja vaikuttaa siihen millaista elämää pystyy elämään. Millaisia keinoja sinä käytät kun haluat päästä yli jostain hankalasta tunteesta? Jaksossa aiheena mm. syömishäiriö, pakkoliikunta ja suorittaminen.
Published 06/11/21
Traumataustaisen henkilön vanhemmuus voi olla monella tavalla haastavaa. Mitä kaikkea vanhemmuus ja inhimillisyys voi joskus olla? 
Published 06/04/21
Näkökulmia miksi joskus on ihan syytä katsoa peruutuspeiliin, vaikka pääsääntöisesti katse kannattaa pitää eteenpäin. Oletko itse oman elämäsi aktiivinen toimija eli tarinan kirjoittaja? Onko sun pakko kuljettaa elämässäsi asioita, mitkä ei välttämättä vie sua kohti sun oman näköistä elämää?
Published 05/28/21
Ensimmäinen jakso. Kerron kuka olen, mitä teen ja  miksi pidän podcastia itselleni merkityksellisestä aiheesta, eli itsetuntemuksesta. Toivottavasti saan sinut pohtimaan elämän moninaisuutta. Tervetuloa kuuntelemaan! ig: itsetuntemusonelamantarkoitus
Published 05/25/21