Episodes
שיחה עם מעצבת הפנים שירה לביא על עיצוב הפנים של הקאנטרי קלאב בבני ברק, על ההשראה ממקוואות ומבתי מרחץ מקומיים היסטוריים ועל הלקוחות הכי נחמדים שהיו לה אי פעם. וגם, על העבודה הצמודה עם מנהלת אגף היזמות בעיריית בני ברק שמחוללת שינוי עירוני מהפכני בתפיסה של נפש בריאה בגוף בריא. וגם, איך נפתרו סוגיות הצניעות? איך מייצרים עניין וקצב בדרך לבריכה ומייתרים את השילוט? כיצד הותאמה הבריכה גם למי שלא יודעים לשחות? איך ביקור בדרום ספרד השפיע על החומריות במקום? מדוע הפרויקט הזה נוסך תקווה לעתיד? ומה יהיה...
Published 04/24/24
שיחה עם האדריכלית גנית מייזליץ כסיף, מייסדת שותפה במשרד מייזליץ כסיף רויטמן, על הצורך בפתרונות דיור מהירים ואיכותיים למפוני עוטף עזה אחרי ה-7.10.24. וגם, מה הבעייתיות של קרווילות? למה בניה מהירה לא חייבת להראות ארעית? איך נרתמו לעזרת מפוני קיבוץ חולית, מעוטף עזה, בתכנון שכונה חדשה בקיבוץ רביבים? מה זה בית עוטף? למה חשובה גינת תבלינים בשכונה שכזאת? איך ספריית בית אריאלה בתל אביב הפכה לסלון העירוני של משפחות החטופים? ומה התכנון האופטימי, עליו המשרד עובד, לקריית שמונה?
Published 04/10/24
שיחה עם אביבה לוינסון, מייסדת ומנהלת בתים מבפנים, על כל מה שצריך לדעת על האירוע הקרוב בירושלים שיתקיים בשני סופי השבוע הראשונים של אפריל 24. וגם, על האירועים הקשורים למלחמה, הסיור בהובלתו של אדריכל משה שפירא לזכר בנו ענר שנרצח ב-7.10 ותערוכת הצילום של האמנית ואוצרת גלריה בארי, סופי ברזון מקאי בבית הצייר ליטבינובסקי. וגם, מה הקשר ליום הדלתות הפתוחות הפריזאי, מה ההבדל בבתים מבפנים בין ירושלים לתל אביב והאם חיפה היא היעד הבא?
Published 04/01/24
שיחה עם האדריכלים עמית מנדלקרן ועומר בר, העומדים בראש סטודיו o2a, על פרויקט המיועד לחרדים ברחוב יפו ועל פרויקט התחדשות בקטמונים בירושלים, ועל מחווה לבית ספר באוהאוס. וגם, איזה פרויקט התחיל ממחשבה על סוכה בכל מרפסת דירה? למה הבשורה של שינוי תודעתי באדריכלות לחרדים תבוא דווקא מירושלים? מדוע אסור לבנות בשטחים הפתוחים? מה הדיון התרבותי הנדרש בתהליכי התחדשות עירונית? מה הנחיצות של כלים אמפיריים ושל חשיבה אנליטית בתכנון? ובלעדי מי לא היו יכולים לעשות את מה שעושים? 
Published 03/13/24
שיחה עם האומנית והאוצרת זיוה ילין, בת קיבוץ בארי, על הגלריה שניהלה במשך 30 שנה ועל מעבר הגלריה למשכן החדש שנמצא לה בתל אביב. על ה-7.10 והאסון שנפל על בארי, על משוגעים לדבר שאפשרו ומאפשרים לקהילה קיבוצית להשקיע ולתמוך באמנות, על העבודה המשותפת עם סופי ברזון מקאי, האומנית והאוצרת בת בארי, והעברת שרביט הניהול אליה. וגם, איזה תערוכות הוצגו בבארי? מה העלה בה דמעות בזמן הקלטת הפודקאסט? מדוע כבר לא תצייר באדום? ולמה היא מרגישה כעיוורת ולא כנביאה?
Published 02/28/24
שיחה עם האדריכל ויטוריו קורינלדי, בן ה-92, לרגל צאתו לאור של ספרו "אדריכל בקיבוץ" בעריכת האדריכל מיכאל יעקובסון. על הילדות באיטליה, החיים והלימודים בברזיל, העלייה לארץ לקיבוץ ברור חיל בגיל 25, ועל קריירה ארוכה של תכנון מבני ציבור בקיבוצי עוטף עזה ובקיבוצים ברחבי הארץ. וגם, מה ההבדל בין אסכולת ריו לאסכולת סאו פאולו? מה היחוד של אדריכלות בקיבוצים? מה הוא חושב על ההרחבות בקיבוצים? מדוע ומתי עזב את הקיבוץ? ולמה הוא אופטימי לגבי עתיד הקיבוצים?
Published 02/14/24
שיחה עם גלית גאון האוצרת, חוקרת העיצוב הישראלי ומרצה, על חידוש מוזיאון בית העיר בתל אביב ועל התפתחות המוזיאון לתרבות פלישתית באשדוד. וגם, על אביה איזיקה גאון, שהקים את המחלקה לעיצוב ואדריכלות במוזיאון ישראל ועל התפיסה של מוזיאון כמרחב משתנה. וגם, איך ה- DNA של תל אביב קשור ל"אומץ וחולין" של לאה גולדברג? מדוע יש צורך במשחקיות ובשעשוע במוזיאונים? איך מוזיאון יכול להיות קשור לקהילה המקומית? ומה משותף בין תל אביב לאשדוד?
Published 01/31/24
שיחה עם האדריכל שחף זית, ממשרד זית -לב שהקים יחד עם אלדד לב, על הבניין של המרכז למצוינות שחיה בישוב ספיר שזכה בפרס, על פרויקט התחדשות עירוני בדרום תל אביב, ועל פרויקט אחר בחולון. וגם, מתי פרויקט הופך למוצלח? מה היה הרציונל מאחורי הקמת המרכז בערבה? מה הייתה ההשראה לבניין? מה מייצר את החוויה האדריכלית במקום? למה מים במדבר שונים מבכל מקום אחר? ומה הם העקרונות בתכנון שנלקחו מבית הלוחם בבאר שבע?
Published 01/24/24
שיחה עם האדריכל דניאל זרחי, בעל משרד אדריכלים StudioPEZ, על הבניין למחקר הנדסי באוניברסיטת תל אביב זוכה פרס רכטר לאדריכלות, על היכל המשפט בירושלים, על השושלת האדריכלית שהוא משתייך אליה ועל יתרונות העבודה בקו ישראל – שוויץ. וגם, מה זה בנין גמיש? באיזו עיר חי ונשם ארכיטקטורה? מה תכנן לדובאי? ומה היה השינוי המשמעותי באדריכלות הישראלית כשהמדינה שינתה פניה והחליפה את הסוציאליזם בכלכלת השוק החופשי?
Published 01/17/24
שיחה עם המנכ"ל והמייסד יריב חדד ועם סמנכ"ל השיווק שגיב גלעם על המשקפיים של Deep Optics שזכו בפרס של המגזין הבריטי, על הטכנולוגיה, על עדשות שיודעות לשנות תכונות אופטיות ועל האופן בו נוצר הברנד. וגם, איך תיקון הראייה נעשה באופן דינאמי? למי מתייחס המונח עין זקנה? ומה הקשר לאופנה, לגליליאו גליליי ולמשקפיים החכמים של RAY BAN?
Published 01/10/24
שיחה עם האדריכלים אמיר מן ואסף מן, שותפים במשרד מן שנער, על תכנון המבנה החדש של הספרייה הלאומית בירושלים, שנעשה בשיתוף פעולה עם משרד האדריכלים השוויצרי הרצוג ודה מרון. על השימוש המאסיבי בעץ, על ההשראה מאבני הכותל, על הדיאלוג עם הצוות הבינלאומי ועל הקשר של הספרייה לקריית הלאום. וגם, מה למדו מתכנון שדה התעופה רמון? איזו מהפיכה מתכנן משרד התחבורה? ומהו הפרויקט שישנה את חיפה?
Published 01/03/24
שיחה עם הפרופסור לעיצוב עידו ברונו על פתרונות העיצוב שנרתם להם בעקבות מלחמת ה-7.10, על עיצוב למניעת אסונות, לזמני חירום ולשיקום, ועל ההבדל בין עיצוב מוצרי צריכה המוניים למוצרים שעונים על צורך חברתי או קיומי. על התערוכה המצליחה הורדוס שעיצב למוזיאון ישראל, ועל כלכלה משתנה של מוזיאונים ומוסדות תרבות. וגם, מה הסיבה שבעקבותיה הגיע לניהול מוזיאון ישראל בירושלים? למה עזב את המשרה כעבור 4 שנים, ומה למד מגיל חדש, מנהל אגף החינוך בשדרות?  
Published 12/27/23
שיחה עם האדריכל דני בר קמא לזכרו של האדריכל יורם בר סיני ז"ל מקיבוץ בארי, שותפו ב-40 השנים האחרונות במשרד א.ב מתכננים. על בר סיני האדריכל ברוך הכישרונות שתכנן את דפוס בארי ובתים, מוסדות ציבור וישובים רבים בעוטף עזה, על העדינות והתקשורת שהובילו את פועלו, על פרק הקריירה שלו באפריקה, על השפעתו הרבה על הנוף האדריכלי והסביבתי באזור מגוריו, על אדם שהיה עולם ומלואו, ושנקבר בחלקת החרובים אותה נטע.
Published 12/20/23
שיחה עם האדריכליות אביבה פרידמן ואביטל לוין, שותפות במשרד האדריכלות זרתא שעד למלחמה פעל בקיבוץ ניר עם בעוטף עזה, על ימים של אי ודאות ואובדן האמון בכל מערכות המדינה. על מאפייני האדריכלות באזור, על הדרישות המיוחדות שהיו למיגון מבנים, על קריסת האמון הכללית, ועל ההרס הגדול. וגם, איך המשרד מעורב במחשבות על בניה חדשה? איזו הזדמנות יש ליחסי גומלין חדשים בין הערים, המושבים והקיבוצים בעוטף? האם לדעתן כולם יחזרו לגור בעוטף? ולמה אי אפשר להמשיך כרגיל או לבחון את המציאות כל עוד יש חטופים?
Published 12/13/23
יפעת גוריון, מייסדת שותפה ואוצרת ראשית של צבע טרי, בשיחה עם האוצרת דרורית גור אריה, על הביטול ברגע האחרון של התערוכה Shape of beauty שאצרה לביאנלה לגישור באיסטנבול, תורכיה, על המהלכים שידרשו כדי להנכיח את האמנות הישראלית בחו"ל ועל האמונה באמנות ככח מרפא. וגם, למה במלחמה אין מנצחים? למה חייבים להישאר אופטימיים? ואיך הסרט "תעלת עזה" של תמיר צדוק מ-2010 קשור לעניין?
Published 12/10/23
שיחה עם האדריכל כפיר גלאטיה אזולאי, העומד בראש משרד KOT, על הפרויקט שיזם למען שיקום בתים שנהרסו ונפגעו ביישובי עוטף עזה. למי המיזם מיועד? איך אמור לפעול המיזם? איך אדריכלים ואדריכליות ומעצבים ומעצבות יכולים להצטרף אליו? האם תושבי העוטף בכלל רוצים לחזור לישובים? ואיך הכל קשור לבחירה בטוב ובחיבור אנושי?
Published 12/06/23
יפעת גוריון, מייסדת שותפה ואוצרת ראשית של צבע טרי, בשיחה עם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות חברה ותרבות במכללת ספיר שבעוטף עזה. על האבדות הקשות שהמכללה ספגה, על הזנחה וזעקה שהתבטאו באומנות והקשר שלהם לתצפיתניות, ועל אג'נדה חברתית פוליטית. וגם, מה היא רוח ספיר? האם אמנות בזמן מלחמה היא פריבילגיה או הכרח? מה התוכניות לזמן הקרוב? והאם יש מקום לאופטימיות?
Published 12/03/23
שיחה עם איתמר תורן ואלמוג סלע, מסטודיו True Twins , המתמחים ביצירת פרסומות, סרטים ופתיחים, על התגייסותם לקריאתו של הבמאי אלון דניאל, לעיצוב הסרט שש וחצי המציג 8 עדויות של ניצולים מהיום הראשון למלחמה. למה העדיפו להימנע מדימויים וויזואליים מזעזעים? באיזה אמצעים חזותיים השתמשו כדי לתאר באופן מרוסן את האימה? מי הם מאות היוצרות והיוצרים שנרתמו בהתנדבות להפקה? מדוע העדיפו את העבודה הידנית על פני שימוש ב- AI? ומי הוא קהל היעד לסרט?
Published 11/29/23
יפעת גוריון, מייסדת שותפה ואוצרת ראשית צבע טרי, בשיחה עם האומן הרן כסלו ששרד את התופת בקיבוץ בארי, על פחד וחרדה בחיים ובאומנות, על סדרת הציורים שעסקה בדרך למחנה הפליטים אל בורג', ועל הסטודיו והגלריה בקיבוצו. וגם, למה הוא מצייר? איך מציירים את מה שמתחת לנוף ואת מה שלא רואים? מה העניין שלו בחוסר גבולות בציור? מי עזר לחלץ את ציוריו מהסטודיו שלו? מה הוא חושב על תגובת עולם האומנות הבינלאומי למלחמה? ואיפה תוצג התערוכה הבאה שלו?
Published 11/27/23
שיחה עם אומנית הגרפיטי אלינוי קיסלוב שיזמה וציירה על קירות תל אביב, יחד עם חברותיה לגרפיטיול, את גיבורות וגיבורי המלחמה. על הבחירה ברחל אדרי מאופקים כגיבורה הראשונה שציירו, על הבחירה בהעלאת המורל במקום בכעס, ועל התגובות שהתקבלו. וגם, למה בחרו בקירות דרום תל אביב? עם מי עשו שת"פ? מי הכי התרגש מציור הקיר שלו? ואיך ציורי הקיר האלה יישארו גם בעתיד?
Published 11/22/23
שיחה עם האדריכל יניב פרדו על שלוש גישות לתכנון במרקם היסטורי שמתבטאות בפרויקטים במונטיפיורי 22 בת"א, בבית העמודים בנחלת בנימין בת"א, ובכיכר השעון ביפו. וגם, מה הקשר שלהם לחנות של שאנל והרמס באמסטרדם? איך עושים שימור ערכי למועדון ג'אז? איזה בניין חדש שתכנן ברוח הבאוהאוס בדרום תל אביב? מי הם האדריכלים הישראליים האגדתיים והטראגיים שלמד מהם? ולמה הוא אוהב לבנות לעצמו ולהיות הלקוח?  
Published 09/26/23
שיחה עם המעצבת דנה לייטרסדורף על עיצוב מלון פרא ברמת הגולן, מלון הר ציון בירושלים, מלונית מול ביה"ח רמב"ם בחיפה ומלון שיחבר בין יפו לתל אביב. וגם, למה הסיפור הוא העיקר? איך כל החושים מעורבים בעיצוב? איזו חשיבות יש לאינטואיציה בעיצוב? איך קרח משנה פתאום את עולמות הספא? איך עיצוב של לובי בכניסה לבניין משרדים משנה אווירה? למה היא מעדיפה לעבוד בצוות? ומה למדה מג'ו נקש הבעלים של מלון סטאי?
Published 09/20/23