Episodes
Published 11/27/21
Hihetetlen, de a próbaképp elindított podcastunk megérte a 100. adást, amit az eddigi legnagyobb létszámmal és talán legjobb kép és hangminőséggel ünnepeltünk meg. Mi történt az elmúlt 2 évben? Mire számíthatunk a következő kettőben? Az adásból kiderül.
Published 11/20/21
Vajon megéri-e várni a következő állami támogatásra, ha addig még nagyjából egy évig kell tankolni a most épp 500 forint körüli áron mért fosszilis üzemanyagot? Persze ha valaki mindenképp Toyota villanyautót akar venni, az nem tud mást tenni, mint várni.
Published 10/30/21
Természetesen a múlt hétvégi ágyúgolyó futam volt a legfőbb téma, de szóba került még a Tesla és a Volkswagen idei első 9 hónapja, illetve néhány egyéb aktuális hír is.
Published 10/23/21
A németeknél nem csak a Tesla Giga-Berlinnél rendezett falunapja kavarta fel az állóvizet, de a Volkswagen és Audi vezérek is mindent megtettek, hogy téma legyen az elektromobilitás. A német kormány töltőtelepítési terve már csak hab volt a tortán.
Published 10/16/21
Van ahol betiltják a közterületi töltés egy formáját, máshol pedig a fejlődés nevében egy teljesen tiszta üzemű autót építenek át környezetszennyezőre. De legalább bővül a hazai Supercharger hálózat, és a fiúk is gond nélkül eljutottak az Adriára.
Published 10/03/21
Beszélgettünk a csúszó Tesla átadásokról, a cég hazai szervizéről és az akkulottótól. Kisorsoltuk az első szerencsés vacsora nyertest, és szó volt elektromos Ikarus-ról, egy őrült autóvásárlásról, és a bevásárlóközpontok töltőiről.
Published 09/18/21
Az éghajlatváltozás felfoghatatlan következményei mellé odatettük a Bitcoinbányászat szintén döbbenetes számait, és a legújabb állami támogatás programját is, majd több egyéb téma után az adást Porsche teszttel és a legújabb hazai szabályozással zártuk.
Published 09/04/21
Mi más lehetett volna az aktuális Villanyóra legfőbb témája, mint a Carge elleni, magyar villanyautósok százait (vagy ezreit) is anyagilag érintő hackertámadás. Persze azért beszélgettünk a Tesláról, az önvezetésről és a töltőhálózatok problémáiról is.
Published 08/29/21
A Pure ETCR versenyautókat még emberek vezetik, de a madarak védelmében már jól vizsgázott az a mesterséges intelligencia, ami hamarosan az autóinkat is képesek lesznek vezetni. Most persze még nem tökéletesek, ezért sokat kell még tanítani őket.
Published 08/20/21
Hova vezet az áramár emelkedése? Lehet-e hosszabb távra villanyautóval menni? Hogyan vizsgáznak majd az önvezető rendszerek? Mi lesz az augusztus végi szolgáltatócserénél esedékes óraleolvasással?
Published 08/14/21
Vajon ki lehet-e mozdulni a városból egy új Nissan Leaffel, vagy tényleg használhatatlan? És mi a helyzet egy 8 éves, 140 ezret futott modellel? És vajon meg tudják menteni az idiótákat a modern önvezető rendszerek?
Published 08/07/21
Villanyautó tüzek, napelemes telepítések és villanyautó töltő hálózat stresszteszt. Ezekről beszéltünk az eheti villanyórában.
Published 07/02/21
Ezúttal Abdán voltunk vendégségben, ahol találkozó résztvevői előtt a színpadon beszélgettünk a villanyautós kalandjainkról és az elektromobilitás megoldandó problémáiról.
Published 06/29/21