Episodes
במציאות של היום, שמצד אחד מתאפיינת באי יציבות שוקית הדורשת התייעלות ארגונית, ומצד שני פריצה של טכנולוגיית AI חדשנית שמשנה תפקידים רבים מהיסוד, החיבור של אנשי למידה לליבה של העסק היא קריטית כדי לוודא שהארגון מוכן לעתיד. אז איך עושים את זה בשוק העבודה המשתנה? למה פיתוח עובדים הוא הכרחי דווקא בתקופות כאוטיות ואילו מדדי הצלחה יש להגדיר לעבודת הL&D כדי לראות ROI חיובי? פרק מיוחד המספק הצצה לזווית הראיה של המנכ״ל, על תפקידי הלמידה הארגונית
Published 07/06/23
האם יש קשר בין קיצור שבוע העבודה לבין פרודוקטיביות ומחוברות עובדים? איך מודדים הצלחה של מהלך כזה, באיזה מדינות זה כבר עובד, ומה האתגרים המרכזיים? מלי אלקובי הטמיעה את הפיילוט בשני ארגונים בישראל וחזרה עם המון תובנות היישר לפרק 49 של אונבורד. תהנו!
Published 06/29/23
תהליכים הם בסופו של דבר אחד האתגרים הכי גדולים של ארגונים, זה כמעט בלתי אפשרי לצמוח למעלה כארגון, מחלקה או צוות אם לא מייצרים תהליכים ססטיינבילים ויעילים. לכן, הזמנתי את אילה שלזינגר, לשעבר יועצת ארגונית ב TASC והיום Business Process Manager בחברת Payoneer לספר לנו איך היא מייצרת, בונה ומטמיעה תהליכים. תהנו!
Published 06/22/23
רבות דובר על החשיבות הערכית והחברתית של Diversity & Inclusion ועל כך אין עוררין. אךל כדי להכניס את הנושא לDNA לש חברות וארגונים עסקיים, כדאי להוכיח גם את הערך עסקי של פעולות תומכות גיוון והכלה, ואיפה זה פוגש את שורת הרווח של הארגון? פרק מרתק עם איה בן עמוס מ Amdocs. תהנו!
Published 06/15/23
2030 כבר כאן: תרבות ארגונית שטוחה אל מול תרבות ארגונית היררכית - איך מגדירים תרבות ארגונית שטוחה וכיצד מיישמים עקרונות של תרבות כזו? הצצה אל העתיד עם מורן יונה מץ, Organizational Development & Culture Director בחברת Lusha
Published 06/08/23
עודים ועובדות בתפקידי מפתח הם נכס לארגון הן כבעלי ידע ונסיון, והן כבעלי השפעה בין אישית על האקלים הארגוני. אבל מה קורה ברגע שעובד כזה בוחר להמשיך הלאה במסע הקריירה לשו, אל מחוץ לארגון? איך מתכונננים מראש ואיך מתווכים את העזיבה לשאר הארגון? מה חשוב לדעת בעת ניהול המעבר והעזיבה של העובד/ת? כל זאת ועוד בפרק עם עידו גנור, מפתח למידה מזה 10 שנים שעובד עם חברות וארגונים על יצירת תכניות Succession Planning.
Published 05/25/23
איך מיצרים סביבת עבודה שממקסמת את הפרודוקטיביות של העובדים? מה הקשר בין סביבת עבודה מותאמת לבין פרודוקטיביות ומחוברות ארגונית? וכיצד ניתן להשיג יעדים מסויימים של הארגון דרך תכנון ועיצוב סביבת העבודה הפיזית, הטכנולוגית והתרבותית של החברה? פרק עם אלון שוורץ, שמדייק סביבות עבודה עבור חברות וארגונים.
Published 05/18/23
עולם העבודה הוא עולם דינאמי, וכדי לדאוג שהעובדים והעובדות שלנו נשארים יציבים בתוך רכבת ההרים שמתרחשת מחוץ לארגון ולעיתים גם זולגת לתוכו, כדאי לנו לצייד את העובדים שלנו בהון פסיכולוגי שיאפשר להן ולהם להיות יציבים, מחוברים לארגון ופרודוקטיבים. אז מה זה בדיוק הון פסיכולוגי? ואיך מייצרים אותו בקרב העובדות והעובדים? פרק עם פרופסור דפנה קריב, מנהלת מסלול יזמות ומנהל עסקים בביה״ס ליזמות באוניברסיטת רייכמן.
Published 05/11/23
מה הם עקרונות הפיזיקה הקוונטים ומה אפשר ללמוד מהם על ארגונים ומנהיגות? חגית מלול, פסיכולוגית ארגונית כיום ובעבר, HR Executive, ומנהלת חדשנות ואופרציה בארגונים גלובליים, חושפת אותנו לתובנות ונקודת מבט חדשה
Published 05/04/23
מה עושים כשיש עובדים מצוינים מבחינת הישגים ויעדים, אך חלשים מבחינה בין אישית ומתקשים לעבוד עם קולגות?.. בפרק התמקדנו ב Power skills - איך אנחנו כמנהלים ומנהלות יכולים למפות, לזהות ולפתח כישורים בין אישיים של עובדים ועובדות לטובת הצוות, הארגון והביזנס.דפנה קוסידוי מייסדת ומנהלת שותפה בחברת היעוץ QUATRO ויועצת ארגונית.תהנו!
Published 04/16/23
איך מנהל/ת יכולים לאפשר לכל עובד ועובדת להגיע למקסימום הפוטנציאל האישי והמקצועי בתוך מסגרת הארגון? ליאור הוא יזם פנים ארגוני, ומנהל את מחלקת המוצר מחברת Gloat. בפרק דיברנו על חשיבות היזמות הפנים ארגונית, כיצד מעודדים עובדות ועובדים ליזום ולהשפיע ואיך Intrapreneurshipמובילה להגברת המקצועיות, המוטיבציה והמחוברות הארגונית של העובד/ת.תהנו!
Published 03/30/23
בכל שינוי בתעשייה; גיוסי ענק, צמצומים, מגפה עולמית או חזרה לשגרה, צוות ה HR עומד בחזית ומוציא לפועל את מדיניות החברה הנוגעת לאנשים, להון האנושי. השינויים חדים, ומהירים, לעיתים בלתי צפויים לחלוטין כך שתכנית אסטרטגית של שנה שלמה יכולה להיגנז ובמקומה לחשב מסלול מחדש. אז איך משמרים, מטפחים ומפתחים את האנשים שמאחורי האנשים? איך מזהים בזמן שחיקה ומטפלים בה? גלית גולד, EVP HR בחברת MEND, חולקת ידע ונסיון של 20 שנים בהובלה ופיתוח של צוותי HR. תהנו!
Published 03/23/23
בפרק 38 אני מארחת את חני מלכה, שהיא VP HR בחברת ג׳ונו ג׳רני (כן, הHR שלי🙂 דיברנו על מסלולי קריירה ולמה ארגון שרוצה להישאר פרודוקטיבי חייב לאפשר לעובדים ולעובדות שלו מסלולי פיתוח קריירה גמישים, ורוחביים. שברנו כמה מיתוסים והורדנו את הדברים אל הקרקע: אז מאיפה מתחילים לבנות ארגון מבוסס סקילס, עם תשתית פיתוח ושימור עובדים ססטיינבילית שמבטיחה צמיחה עסקית, גם בתקופות של פריחה ותחרות על הטאלנט וגם בתקופות מאתגרות של צמצומים.
Published 03/16/23
איך צפו, בשנת 2007, שעולם העבודה של 2023 יראה? ואיך אנחנו יכולים להתכונן לשינויים שיגיעו תוך עשור? איך מזהים ׳טרנד חולף׳ אל מול שינוי חדשני שדווקא כדאי לארגון לאמץ ולהוביל? כל זאת ועוד בפרק עם נירית כהן, מומחית לעולם העבודה שמגשרת בין העתיד לבין המציאות העכשווית. תהנו!
Published 03/09/23
״65% מהסטרטאפים שנסגרים- מקורם בקונפליקטים לא פתורים של הפאונדרים״ אומרת יעל דניאלי, פסיכולוגית המלווה קו-פאונדרים. מסע היזמות הוא מסע מאתגר. וכך גם מערכת היחסים שהל קו-פאונדרים/יות שמאופיינת לרוב במתח, כיבוש פסגות, חוסר יציבות, הגשמת חלומות וגם תהומות מפחידים. מכיוון שתרבות ארגונית בריאה ושימור עובדים מתחילים ביחסים מטיבים בין מייסדי החברה, בחרנו לדבר עם יעל על מערכת היחסים האינטנסיבית והאתגרים שבתוכה, כיצד ניתן לגשר על פערים ואיך פונקציית ה-HR יכולה לתמוך ולייצר תקשורת בריאה בקרב ההנהלה.
Published 03/02/23
״אנחנו נותנים לעובדים תקציבי למידה ותכניות למידה אבל אחוזי ההשתתפות מאוד נמוכים״ אם המשפט מוכר לך, הפרק הזה בדיוק בשבילך. בפרק אירחנו את מיכל טובי, Global OD & Learning Manager ב-Dynamic Yield דיברנו על איך מייצרים למידה אפקטיבית באחוזים גבוהים בתוך הארגון, איך משלבים את עולמות הקריאייטיב עם עולמות הלמידה? ואילו כלי שיווק ומיתוג עומדים לרשותנו כאנשי למידה כדי להגביר את ואיכות אחוז הלמידה?
Published 02/23/23
. עשור בתפקידי HRבכירים גרמו להילה להיות חלק משישה (!!) רכישות ומיזוגים, גם מהצד הנרכש וגם מהצד הרוכש. אז מה עובר על הארגון בתהליך כזה ואיך מוודאים את המשך ההצלחה של האנשים לאחר מכן? וגם: איך מגדילים הכלה ואמפתיה בין העובדים בארגון בעזרת MBTI? הילה היא מאמנת MBTI מוסמכת בישראל. בפרק דיברנו על MBTI ככלי עוצמתי ביותר להגדלת ההבנה וההכלה בין עובדים ובין עובדים למנהלים, וכפועל יוצא מכך הגדלת הפרודוקטיביות. שימו אוזן!
Published 02/16/23
פרק מיוחד שבו צללנו ליחסי HR-מנכ״ל; איך בונים אמון הדדי, איך בונים אסטרטגיה משותפת ותקשורת בריאה שמשפיעה כמובן גם על התרבות הארגונית. דיברנו על התקופות היותר מאתגרות במשק, תקופות של צמצומים ופיטורים, וגם על תקופות טובות יותר, כביכול, שבהן אנו רואים מסיבות חברה ענקיות ונופשים מנקרי עיניים. אז כיצד שומרים על איזן, ובריאות ארגונית גם כשהגלים מתחזקים והמשק נכנס לצמצומים? (רמז - גם בתקופות ה״טובות״ משמרים איזון מתמיד) פרק מיוחד עם אורנה בלדרמן, VP HR, ואודי זיו, מנכ״ל Earnix.
Published 02/09/23
״עבורנו, מקום עבודה הוא ממש לא רק מקור פרנסה, הוא אורח חיים שלם שאנחנו רוצים לבנות לעצמנו״, אומרת נועה הילזנרט, יזמת חברתית וטכנולוגית, לשעבר מנהלת קהילת סטרטאפ פור סטרטאפ של מאנדיי.קום, מרצה לדור ה-Z. והיום עובדת על סטרטאפ משלה. אה, והיא גם בת 25. דרך מסע הקריירה הייחודי של נועה צללנו אל העולם של הדור החדש, הדור שעד שנת 2030 יהווה 58% מכלל כוח העבודה (ע״פ pwc) . איך למנף את סקרנות הבלתי נגמרת שמתבטאת לא פעם בתחלופה גבוהה של מקומות עבודה? איך לקחת את פיזור הקשב המטורף ולהפוך אותו ליתרון עבור...
Published 01/04/23
יונתן רוה, Head of Thought Leadership בחברת AppsFlyer, מתמחה במיתוג אישי לעובדים וגם יודע להפוך כל עובדת או עובד למובילי דעה ברשתות. בפרק של היום דיברנו על: איך מביאים לידים דרך פוסטים אישיים, ולמה ממש לא כדאי לכם להוסיף לינק לדף המשרות של החברה בסוף הפוסט? האם החשיפה המוגברת ברשתות, שמובילה באופן טבעי להצעות עבודות מרובות, משפיעה לטובה או לרעה על המחוברות הארגונית של העובד? ומהם החסמים המרכזיים שמונעים מאיתנו להפוך למובילי דעה ברשתות ואיך לנצח אותם? משתתפים: יונתן רוה, אפספלאייר Jonathan...
Published 12/21/22
כל שינוי שקורה בעולם העבודה (קורונה, עבודה מרחוק, התייעלות וגיוסים) משפיע באופן ישיר על מחלקת הגיוס בחברה. כיצד נשארים מעודכנים בשינויים, ומתכוננים אליהם מבעוד מועד? כיצד משתמשים בדאטא כדי לצלוח משברים ואתגרים בתוך ומחוץ לארגון? וכיצד מייצרים עבודת גיוס הרמונית ומדויקת בתקופות של צמיחה מואצת? סיון שאלתיאל, מנהלת צווות גיוס מRiskified הצטרפה אלינו לתת את כל התשובות. תהנו!
Published 12/15/22
באופן ישיר ועקיף, לאופי, לצורת הניהול ולתפיסות של המנכ״ל יש חלק אדיר ומשמעותי בעיצוב התרבות הארגונית של החברה, דבר שמשפיע באופן ישיר על שימור ופיתוח עובדים. בפרק עם גלי בלוך לירן, יועצת עסקית ומנטלית לסטארטאפים, מומחית בפסיכולוגיה עסקית, משקיעה, מרצה ליזמות באוניברסיטת רייכמן ומנחת הפודקאסט ”The Human Founder”, צללנו אל נקודת המבט של היזם, האתגרים וההזדמנויות שבדרך.
Published 12/07/22
תדמיינו שכל פעם שאחד העובדות או העובדים שלכם יוצאים לבירה עם חברים, הם מוצאים איזה חיבור עם מועמד פוטנציאלי והערב מסתיים בזה שאתם מקבלים קורות חיים. ככה מפה לאוזן, הכי לא פורמלי. זה מה שנקרא- ׳ארגון מגייס׳: ארגון שבו משימת הגיוס לא חונה רק אצל מחלקת הגיוס, אלא שותפים לה ההנהלה, המנהלים, והעובדים. בפועל זו משימה סופר מאתגרת והרבה ארגונים מתקשים מאוד להפוך ל׳ארגון מגייס׳. אז איך עושים את זה? כל התשובות בפרק עם דנה בש שלח, מייסת ומנכל״ית iTalent, יותם צוקר, מייסד ומנכ״ל Team Me, ואיילת בראל, HR...
Published 11/30/22
ד״ר אפרת ליאני ישבה בשולחנות ההנהלה של חברת מייקרוסופט יותר מעשור, ובפרק של היום אנחנו מדברות על מה HR צריכה לעשות כדי להיתפס בארגון כפונקציה עסקית שמשפיעה על צמיחת העסק ולא כ״אחראית הפי האוור״. דיברנו על דאטא, ואנשים, ואמפתיה, וביזנס, ועל הטייטל החדש שאפרת מציעה לאנשי HR שמדברים ביזנס, אבל באמת.
Published 11/24/22